Ferrari vědělo o Kimiho vleklých problémech se zády, na začátek sezóny 2014 bude připraven

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari tvrdí, že dobře vědělo o chronických problémech se zády Kimiho Räikkönena, který v příští sezóně u nich nahradí Felipeho Massu.

Dva měsíce poté, co Scuderia potvrdila návrat Fina do Maranella, se mistr světa z roku 2007 rozhodl podstoupit operaci zad, která proběhla úspěšně minulý týden v Salcburku, aby vyřešil svůj dlouhotrvající zdravotní problém.

Krátce předtím navštívil továrnu v Maranellu, kde si nechal vyrobit sedačku na příští rok. Poté se objevily spekulace, že ho tým povzbudil k tomu, aby šel na operaci co nejdříve na úkor odjetí zbývajících závodů v letošní sezóně.

Takovým spekulacím se však šéf týmu Stefano Domenicali vysmívá. Závažnost Kimiho problémů pro ně předtím nebyla žádným tajemstvím: "Samozřejmě, že jsme o té situaci věděli. Pokud jde o specifickou situaci Kimiho, nebude s tím vůbec žádný problém."

Räikkönen se po nuceném odpočinku bude několik týdnů zotavovat. Jeho návrat za volant v barvách Ferrari se očekává při testu na konci ledna v Jerezu. Ferrari sice ještě bojuje s Mercedesem o druhé místo v celkovém pořadí, svou pozornost ale již soustředí k novému vozu pro sezónu 2014.

"Pro nás to nebyla skvělá sezóna, máme však povinnost ji dokončit co nejlépe. Jak dobře víte, všichni v Maranellu pracují naplno na novém projektu, stále však máme na dosah velmi důležitý cíl, takže mu věnujeme úsilí. Všichni se ale určitě už na konec sezóny těší," dodává Domenicali.

ferrari
Kimi Räikkönen s Ferrari v roce 2009 (foto: Scuderia Ferrari)

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu