Sezóna 2012 aneb humorně o tom, k čemu by mohlo dojít

Petr Hlawiczka, 6. ledna 2012, 19:50 Google+

Maurice Hamilton ve svém tradičním článku s notnou dávkou britského humoru přibližuje, k čemu by mohlo ve Formuli 1 během letošního roku dojít. Čech se asi nezasměje u všeho, nezvyklá nadsázka v šedi strohých zpráv však může pobavit.

Počet komentářů:  8 komentářů (Poslední 11.01. 17:19) Napište svůj názor
Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Sdílejte článek

Leden

FIA potvrzuje, že se v Bahrajnu rozhodně pojede: "Dle vládních zdrojů bylo zadrženo pouze několik set osob a mrtvých není mnoho."

Bývalý Lotus, z něhož se stává Caterham, začal s trendem zmenšování v F1. Z Ferrari se ihned stává "Scuderia Panda 1.2 Dynamic."

Ford Motor Company podává žalobu na Ferrari: Panda je čtyřnohé zvíře a může být snadno zaměnitelná s Mustangem.

Bernie Ecclestone kupuje Řecko. Na Akropoli hodlá nainstalovat eskalátory a Parthenón přeměnit na luxusní vilu pro Tamaru Ecclestonovou. "Je tam krásný výhled. Děláme, co můžeme," říká Mr. E.

 

Únor

Bahrajnské mezinárodní letiště se z bezpečnostních důvodů uzavírá. FIA říká, že se během svátků nikterak neliší od letiště Charlese de Gaulla v Paříži.

Po úmrtích Kim Jong-Ila a plukovníka Kaddáfího je Bernie Ecclestone zvolen nejoblíbenějším světovým diktátorem. Eddie Jordan uvádí, že jeho největším favoritem je Kentucky Fried Chicken plukovníka Kaddáfího.

Trend zmenšování v F1 pokračuje v souladu s Dohodou o omezení zdrojů (RRA). Z Vodafone McLarenu se stává "Nemáte drobné do telefonního automatu? McLaren."

Jake Humphrey, který provádí pořadem BBC (oceněn Silverstone Media Awards jakožto nejlepší F1 Tweeter) twítuje: "Je to báječná zpráva znovu vidět ty červené telefonní budky. Připomíná mi to rozbitá skla a zápach moči. Jsem tak vzrušený. Co vy?"

Kimi Raikkonen komentuje svůj návrat do F1: "Je příjemný být zpět. Cítím se... ehm, nevím... motivovaný nebo něco, ale počkejme si a uvidíme."

mercedes
Slavnostní představení Mercedesu

Březen

Tanky v bahrajnských ulicích. FIA říká, že to není žádný problém, tanky jsou v poušti nejlepším dopravním prostředkem a mají výborné Euro NCAP hodnocení.

CVC Capital Partners (držitelé komerčních práv a příjmů z F1) jmenuje Kim Jong-Bernieho jako dalšího diktátora a držitele komerčního práv pro Severní Koreu.

Společnost Brand X Entertainment zastupující Lewise Hamiltona si v médiích žaluje Leweson Inquiry za mediální obtěžování kvůli tomu, že byl hacknut telefon Lewise: "Je to ostuda. Nemá to nic společného s povědomím o značkách našich klientů," tvrdí Smedley Smooth, šéf Celebrity Goldmine Accounts.

Trend zmenšování objemů pokračuje, Red Bull se přejmenovává na "Šaratica Racing."

HRT odhaluje auto pro rok 2012. Ford si stěžuje, že by se mohlo plést s jejich dodávkou Transit.

Eddie Jordan říká, že by HRT mělo mlčet, protože Transit by mohl být rychlejší.

Jake Humphrey twítuje: "HRT je báječné a španělské a můžete tam dostat výborné tapas, které má drahá Harriet miluje. Hoplá!"

kimi
Kimiho návrat v roce 2012 oživí svět Formule 1

Duben

Velká cena Bahrajnu je zrušena.

Jake Humphrey twítuje: "Zde je nenadálá zpráva. Po snídani budu mít čaj bez mléka! Držte mi palce."

Felipe Massa si stěžuje FIA na dárek Nicole Scherzingerové k jeho 31. narozenínam: nově nazpívanou verzi písně Leony Lewis: Bourej

Zmenšování: Z Mercedesu GP se stává "Smart Pulse Výkonný Dva roky starý Záruka bez omezení kilometrů GP Team."

Zmatek ve FOTA poté, co se trhly další dva týmy a založily FOTA 3.

Raikkonen poté, co dojel 10. v Číně: "Dobré, byl to těžký závod a auto nebylo moc rychlé, ale nejsem zvyklý jezdit bez bláta a štěrku, ale možná lepší zítra, počkejme tedy a uvidíme.


Květen

FIA uvolňuje pravidla týkající se návrhu výfuků a ruší vyústění v horní části monopostů, protože to nevedlo vůbec k žádným sporům.

Jake Humphrey twítuje: "Zde je tajný pohled na podrážky mých bot. Až budeme za hodinu v live vysílání, už je neuvidíte. Uvidíme se později!!! Prosím..."

Raikkonen po desátém místě v cíli ve Španělsku: "To velmi příjemný tým a milí lidé a příjemný král se se mnou pozdravil na roštu a jezdil jsem docela rychle a možná příště vyhraju, takže počkejme a uvidíme."

Z FOTA 3 se vyčlenila FOTA 4.

Lewis Hamilton dostává penalizaci v podobě odsunu o deset míst na startu v Monaku kvůli dárku k Massovým narozeninám. Lewis "Kolem mě je nešťastná bublina" se rozchází s Nicole Scherzingerovou.

Výfuky Lotusu směřují skrz auto, v F1 se poprvé setkáváme s výfukovým nosem. Lotus popírá, že by jim docházely peníze, a hlavní sponzorská smlouva s Kleenex je podle nich šťastnou náhodou.

ecclestone
Ecclestone: "A v srpnu vzhůru dolů do Arktidy"

Červen

Lewis, opět ve šťastné bublině, se dává dohromady s Nicole a nosí náhrdelník z ryzího zlata.

Jake Humphrey twítuje: "Zde je náhled na mé prádlo, které mi právě vrátila pokojská v hotelu. Je v plastovém sáčku. Wau. Už se nemůžu dočkat, až to řeknu Harriet."

CVC Capital Partners zahajuje Environmentální peněžní příležitost. Plán zahrnuje přesvědčení britských fanoušků, aby CVC poslali šek na 300 liber a zůstali doma, kde by závod sledovali v televizi.

HRT se zmenšuje a mizí z dohledu.

Ferrari představuje vatikánský výfuk, jehož dým ukáže na toho člena týmu, který bude odvolán po nevyhraném závodě.

Povolení komerčních letů přes severní pól stimuluje nabídky na pořádání Velké ceny Arktidy.

Kimi Raikkonen poté, co ve Valencii dojel 10: "Je to OK, těžký závod a auto možná bylo OK a raději jdu na Smirnoff, když nás čeká ještě dlouhá cesta, počkejme tedy a uvidíme."


Červenec

Lewis Hamilton se rozchází s Nicole a po 24 hodinách je spojuje stejný náramek a náramky hustě osázené diamanty.

Sjednána smlouva o pořádání Velké ceny Arktidy. Rozbíhá se stavba trati.

Jake Humphrey twítuje: "Zde je náhled na papírování po zapůjčení auta Avisu. Dostaneme se s ním na trať, kde budeme po setmění vysílat přehled hlavních událostí. Úžasné. Mám vás všechny rád. Dobrou noc!"

Fanoušci pořádají pro FOTA fórum v silverstonské kavárně. Objevují se zástupci FOTA 10 a FOTA 11 a stěžují si, že je fanoušci ignorují. Fanoušci se omlouvají a říkají, že měli mnoho práce při překonávání problémů s RRA (Really Rubbish Admission - Opravdu nesmyslný přístup).

Raikkonen po 10 místě v Silverstone říká: "Smirnoff je na koncertech po závodě dobrý a auto bylo možná docela rychlé a zítra to bude lepší, nevím, ještě nás čeká dlouhá cesta, počkejme tedy a uvidíme."

webber
Závody v poušti jsou podle Bernieho zábavné

Srpen

Lewis Hamilton a Felipe Massa byli pozváni, aby se stali testovacími piloty Obřího urychlovače částic (LHC - Large Hadron Collider) v Ženevě. Eddie Jordan tvrdí, že LHC je skvělým týmem, že proti nim závodil v Euro F3.

Obleva v Arktidě způsobila popraskání tratě a její odplavení na jih. Ecclestone dle Reuters spěšně vyjednává s Grónskem o pořádání první plovoucí velké ceny. Bude to zároveň první závod, který se bude muset odjet před určitým datem.

Sparco vyrábí kombinézy s dvojitou ohnivzdornou ochranou se zlatými manžetami osázenými smaragdy darované Lewisovi poté, co se dali znovu dohromady s Nicole.

CVC varuje před příjmy: Týmy F1 vydělají ještě méně, než si myslí.

Velká cena Arktidy jde v prvním kole ke dnu.

FIA zvažuje uspořádání Velké ceny Sýrie poté, co "byly vyřešeny drobné lokální obtíže."

 

Září

McLaren úspěšně přesvědčil Lewise, aby na zpětných zrcátkách pověšené pozlacené řetízky a přívěšky.

V Monze byly představeny čtyři DRS zóny a KERS Extra. Piloti si stěžují na nevolnost z pohybu a bolesti z hlavy ve snaze přijít na to, kdo koho vlastně předjel.

Jake Humphrey: "Zde je náhled na báječný oběd McLarenu, který nás má udržet na nohou poté, co všichni odešli domů. Zeleninu jsme vynechali!!!!! Neříkejte to Harriet!"

Velká cena Itálie byla prohlášena po 1 743 předjížděcích manévrech za nudnou. BBC místo ní ve 2 hodiny ráno vysílá módní přehlídku Nancy Dell'Ollio předvádějící košile Eddieho Jordana.

Ford Motor Company si stěžuje na to, že jedna z košilí připomíná čalounění v jejich Deluxe pick-upu.

Raikkonen po desátém místě v Monze: "Nevím, nemůžu si vzpomenout, asi bych potřeboval super-Smirnoff pneumatiky, bylo to ale OK a zítra to může být po dlouhé noci v klubu lepší, takže počkejme a uvidíme."

petrov
Vzpomínka na slavné finále roku 2010 v Abú Zabí

Říjen

McLaren přiznal, že Hamilton měl na rovinkách slabou maximální rychlost v Monze, protože si zapomněl sundat šperky po vzrušení z toho, že byl serverem Blinq.com zvolen "Světovou zářící ikonou č. 1."

Velká cena Koreje zrušena.

Bernie Ecclestone kupuje okru v Jeongamu, aby si Tamara Ecclestonová měla kam dát boty.

Pět DRS zón a KERS Super Extra v Suzuce způsobují pilotům v prstech onemocnění z opakovaného přepětí (RSI). Eddie Jordan uvádí, že totéž zažívá při držení střechy ve svém domě.

Kimi před položením otázky vypráví: "Ano, noční klub je dobrý, ale auto po velké party nikoliv, smýká se po trati, tryskáčem mířím do New Yorku na party s lehkými děvami, mělo by to být OK, čeká nás dlouhá cesta v malém letadle, musím sehnat větší, počkejme a uvidíme."

Pastor Maldonado se stává prvním pilotem, který po desáté návštěvě komisařů zcela zaplnil věrnostní kartu FIA. Obdržel "penalizaci zdarma" a se svým vozem záměrně na parkovišti narazil do Mercedesu Lewise Hamiltona.


Listopad

Pirelli představilo novou super-měkkou směs, která odcházela před koncem boxové uličky v Singapuru. Měkká vydrží 1,5 kola. Závod se musel jet s průměrnou rychlostí 75 km/hod a trval čtyři hodiny. Prvních šest závodníku bylo vyloučeno za více než 20 min zdržování poblíž cílové čáry.

Sky TV promeškala změnu pořadí v Singapuru kvůli 43 minutám reklamy po nepřerušeném vysílání. BBC to v sestřihu zvládlo.

Jake Humphrey twítuje: "Není BBC baječné? A vy všichni fanoušci jste také báječní. Všichni jsme báječní. Mám vás všechny rád. Hú hú!"

Velká cena Spojených států zrušena.

Kimi Raikkonen v Brazílii: "Nestihl jsem start, protože jsem byl na záchodě, byl to ale dobrý závod se spoustou předjíždění po trávě a kondomech a dalších věcech, ale k party vedla dlouhá cesta, takže počkejme a uvidíme."

Podle představitelů LHC v Ženevě stanovili Hamilton s Massou v prvním kole v Brazílii světový rekord ve srážce karbonových částic s nejvyšší energií, kterou kdy člověk způsobil. FIA obviňuje Petera Saubera, protože je Švýcar.

ferrari_sasci
Tradiční zakončení roku u Ferrari

Prosinec

Mail on Sunday odhaluje, že okraje kokpitů F1, které vyrobila FIA, obsahují stejný silikon, jako byl nalezen v defektních prsních implantátech ve Francii.

David Coulthard byl požádán o oblečení přiléhavých bílých riflí a nazpíval vánoční koledy s chlapeckým sborem BBC, Eddie Jordan aby zahrál se svým dechovým nástrojem. Program bude vysílán ve 2 hod v noci 25. ledna.

Policie byla povolána, aby udělala pořádek s nezaměstnanými členy FOTA žijícími ve favele v Kensingtonu, kde jim ji pronajala společnost CVC Capital Partners a která byla postavena z krabic od bot Petry Ecclestonové.

Kimi Raikkonen vyhrává osobnost roku. BBC uvádí, že seriózně přehodnotí budoucnost své show.

Jake Humphrey twítuje: "Není Kimi báječný? Miluji jeho humor. Jsem tak šťastný, že mám tuto práci a setkávám se s charismatickými lidmi, jako je on. Zde je tajný pohled na to, jak čurá do kapsy DC [Davida Coultharda]."

Jake Humphrey twítuje: "Wau. Neříkejte to Harriet!"


Loňský článek najdete zde.

Vytisknout

Diskuze: Sezóna 2012 aneb humorně o tom, k čemu by mohlo dojít

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 8, poslední 11.01.2012 17:19 Vložte komentář

Zobrazeno posledních 8 komentářů. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Nico Rosberg a Lewis Hamilton těsně za sebou

"Škody po vzájemných kolizích jsme s Lewisem museli od Barcelony 2016 hradit," prozrazuje Rosberg

Havárie po prvním restartu GP Číny 2024

Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

Lewis Hamilton se v letošním ročníku nadále trápí

PROHLÁŠENÍ PO ZÁVODĚ: U Red Bullu se slaví, nadšený je i Norris

Daniel Ricciardo dostal postih pro příští závod (ilustrační foto)

Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

Lando Norris se možná překvapivě vklínil mezi dominantní Red Bully (ilustrační foto)

GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

Max Verstappen zajistil Red Bullu jubilejní sté pole position (ilustrační foto)

SPRINT ČÍNY - Prohlášení po sprintu a kvalifikaci. Red Bull slaví, ostatní opatrně doufají

Max Verstappen a Sergio Pérez v Bahrajnu

Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

Fernando Alonso se stal smutným hrdinou sprintu (ilustrační foto)

SPRINT ovládl Verstappen, dramatický boj o bronzovou příčku

Pohled na startovní rovinku v Číně

GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

Norrisovi se podařilo ovládnout povětrnostní ruletu v Šanghaji (ilustrační foto)

Kvalifikaci sprintu v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Räikkönen o tvarování sedačky a rozruchu kolem jeho návratu - anotační foto

Räikkönen o tvarování sedačky a rozruchu kolem jeho návratu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

  2. Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

  3. Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

  4. GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

  5. GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

  6. Kvalifikaci sprintu v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud