PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci ve Spa: "Fantazie", nevěřícně hledá slova Russell

Jana Šrámková / Robert RoBertino Pavelka, 28. srpna 2021, 17:10 Google+

Důležitým protagonistou dnešní kvalifikace bylo počasí. Po ošklivé nehodě Norrise se piloti nakonec vydali na trať. Ohromující kolo předvedl George Russell s Williamsem, který se postaví za vedoucího Verstappena do první řady. Jak hodnotí své dnešní výkony jednotliví piloti a představitelé týmů?

Počet komentářů:  1 komentář (Poslední 28.08. 19:31) Napište svůj názor
Max Verstappen s trofejí po GP Štýrska

Max Verstappen s trofejí po GP Štýrska | foto: Red Bull

Sdílejte článek

RED BULL

Max Verstappen, 1. místo
Byla to hodně náročná kvalifikace, auto se těžko udržovalo na trati. Nakonec jsme dojeli první a to je nejdůležitější. Je to úžasný okruh, rád tu jezdím a v mokru je to tu strašně náročné. Jsem moc rád, že to po letní pauze dopadlo takto a že máme opět pole positon.

Sergio Pérez, 7. místo
Jsem zklamaný, auto se chovalo dobře a mohl jsem získat mnohem lepší pozici. Podmínky se hodně měnily a tak bylo bohužel klíčové poslední kolo, kde jsem se nedokázal zlepšit. Je to škoda, ale i tak se těším na zítřejší závod, protože i díky počasí se může stát cokoliv a je tu spousta příležitostí. Tým odvádí skvělou práci a zajistil, že jsme se vyhnuli potížím a tak bychom na tom zítra měli být dobře a být schopni bojovat o dobré umístění. Jsem rád, že je Lando v pořádku po té nehodě. O Eau Rouge jsme se bavili na páteční schůzce pilotů a vznesli naše obavy, takže doufám, že se do příštího roku něco vyřeší. Jednoznačně to musíme zlepšit, protože v dešti a v závodě to rozhodně není místo, kde byste si přáli kolidovat, zvlášť, když vezmete v úvahu, že je tam slepý úhel.

Christian Horner, šéf týmu
Byla to dobrá kvalifikace, první pole position ve Spa po deseti letech. Oba jezdci odvedli skvělou práci, Max získal devátou pole position, Checo je sedmý a je to fantastický výsledek po těžkém dni. Max na mokru umí, v prvním kole sice udělal chybu, ale to druhé zvládl perfektně. Klíčové bude to zvládnout potvrdit i zítra. Vypadá to, že počasí bude podobné, ale alespoň máme výhodu, že startujeme první a oba jezdci si navíc pošetřili sadu přechodných pneumatik. Myslím, že jsme jediným týmem v první desítce, který to zvládl. Takže tohle máme v rukávu. Důležitější však je úleva, že se Landovi nic nestalo. 

WILLIAMS

George Russell, 2. místo
Myslel jsem si, že jsme odváděli dobrou práci už jen tím postoupit z Q1, zvlášť po včerejšku. A nyní jsme v první řadě. Auto se chovalo skvěle a cítil jsem se dobře. Měl jsem štěstí a byl v dobré pozici, kdy jsem v Q3 neměl co ztratit. Je to neskutečné. Ale záleží na zítřku. A pokud bude šance na vítězství, půjdeme po tom.

Je to úžasný pocit a rozhodně jsme nečekali, že budeme startovat z první řady. Tým odvedl neuvěřitelnou práci, aby mě dostal na trať ve správný čas, na vhodných pneumatikách a s odpovídající strategií. Jízda je jedna věc, ale všechno kolem vás musí sednout, o to v takových chvílích jde. Za všechny jsem rád, bylo to skutečně týmové úsilí a fantastická práce. V Maďarsku jsme dosáhli skvělého výsledku a jak se zdá, naše tvrdá práce se začíná vyplácet, navíc lidé si to uvědomují. Věděl jsem, že můj poslední pokus byl dobrý. Bylo to dost ošidné, ale protože nejsme v Q3 každý týden, užil jsem si luxusu, že do toho mohu dát všechno a jít do toho. Z prvního kola v třetím tréninku jsem měl opravdu dobrý pocit a když se nám povedlo všechno sladit dohromady, bylo to výjimečné. Právě o těchto pocitech formule 1 je. Kvalifikace je za námi, zítra čeká závod, takže se musíme ujistit, že i ten zvládneme dobře.

Nicholas Latifi, 12. místo
Jsem opravdu potěšen svým nejlepším kvalifikačním výsledkem v této sezóně a také ve své kariéře pilota F1. Více než cokoli jiného mě těší, že jsem nabyl více zkušeností na mokru, protože jsem toho v takových podmínkách moc nenajel. Bylo tedy příjemné absolvovat několik kol a získat jistotu. Jako tým jsme dnes dosáhli s ohledem na náročné počasí skvělých výsledků, takže teď by chtělo je zítra náležitě využít.

Dave Robson, vedoucí výkonu vozů
Zažili jsme klasickou kvalifikaci ve Spa se střídavě silným deštěm a přeháňkami, takže rozhodování bylo hodně obtížné. Dnes se nám hodně věcí podařilo, ale pramenilo to ze situace, kdy jsme mohli jen málo ztratit, takže tlak je potom menší.

Tým fungoval velmi dobře a přijímal jako kolektiv dobrá rozhodnutí. Oba piloti byli po celou dobu vynikající a jejich výkony byly hodně uklidňující pro ostatní. Nicholas označil volbu pneumatik v Q1 za výbornou, navzdory jeho hodinám v prvním kole se rychle sebral a pohodlně postoupil do Q2. Tam jsme se rozhodli pro každý vůz použít dvě sady intermediate, což oběma pilotům umožnilo na vysychající trať vyjet s novými pneumatikami. George byl výkony v Q1 a Q2 povzvbuzen, takže se mu povedlo zajet dobrý čas a postoupit do Q3.

Podmínky v poslední části byly podstatně horší, viditelnost a přilnavost byly špatné. George se pohyboval na rovince Kemmel, když havaroval Norris v Eau Rouge a kvalifikace byla zastavena. Po restartu jsme považovali podmínky za stále špatné a rozhodli se vyjet na pneu do mokra s vědomím, že bude čas je vyměnit za intermediate, pokud to bude potřeba. George si byl jistý, že tato směs je správná - protože trať opět rychle vysychala, rozhodli jsme se připravit nové pneu na jediné kolo v duchu "všechno nebo nic". Strategie v tomto směru fungovala skvěle, pneumatiky a pohonná jednotka byly v perfektním stavu a navíc měl George volnou trať. Dokázal skvěle vyvážit riziko a odměnou mu byla zasloužená první řada.

Zítřek bude bezpochyby těžký a neděláme si žádné iluze, oba vozy se kvalifikovaly tak trochu mimo pořadí. Ale vzhledem k tomu, že i zítra bude pravděpodobně pršet, uděláme vše pro to, abychom z dnešního výsledku vytěžili maximum. To nejdůležitější: přejeme Landovi a celému McLarenu, aby se jim dařilo a těšíme se, až s nimi budeme zítra závodit.

MERCEDES

Lewis Hamilton, 3. místo
Byl to těžký den a myslím, že pro všechny. Já se snažím být stále pozitivní, klidný a soustředěný. Max odvedl skvělou práci. A také George to zajel skvěle, což je fantastické. Pokud bude počasí i zítra takové, bude to náročné.

Valtteri Bottas, 8. místo 
Bylo to rozhodně náročné. Doufal jsem v lepší výsledek. Celkově si myslím, že to bylo dobré a byly tam příležitosti na první tři místa, ale v pomalém kole před mým posledním pokusem jsem se dostal do provozu, musel jsem zpomalit a ztratil teplotu v pneumatikách. Od začátku posledního pokusu se mi blokovala kola, protože jsem neměl správně zahřáté  pneumatiky a bylo to na ostří nože. Samozřejmě s tou penalizací to znamená, že to nebude vůbec lehké, ale budu tvrdě bojovat. Pokud bude mokro, budou tam příležitosti. A pokud sucho, máme dobré auto. Bude to výzva, ale jak jsme viděli, stát se může cokoliv.

Toto Wolff, šéf týmu
Byla to vzrušující a dramatická kvalifikace. Bylo to náročné a těžko se předvídalo, jak to bude s počasím. Neustále a rychle se měnilo. Nakonec můžeme být spokojeni se třetím místem, Lewis má o co  hrát. Máme silné auto, možná víc nastavené na sucho. Pokud bude pršet, možná se budeme trošku trápit, ale jinak by to měl být dobrý závod. Valtteri odstartuje mimo první desítku, vedl si dobře, ale nakonec ho potrápila teplota pneumatik v posledním kole. Takže bude limitovat škody, ale bude spousta příležitostí dostat se na body. Pro Williams to byl skvělý den, Nicholas dvanáctý a George ukázal svůj talent a je druhý. Je také fantastické, že Landovi se nic nestalo po té hrůzostrašně vypadající nehodě.

MCLAREN

Daniel Ricciardo, 4. místo
Nejprve bych rád řekl, že je skvělé vidět Landa tak rychle se dostat z auta a slyšet, že je v pořádku a může závodit. Jinak to bylo náročné. Počasí se pořád měnilo a těžko se hodnotily podmínky a volily pneumatiky, ale myslím, že jsme odvedli dobrou práci a jsem samozřejmě za čtvrté místo moc rád. Můj nejlepší start s McLarenem. Kdo ví, jaké bude počasí zítra a co zvládneme, ale snad získáme body, možná i pódium.

Lando Norris, havaroval
Byl to velký náraz a cítím se trošku pochroumaně, ale to se zlepšuje a jsem v pořádku, připraven na zítřejší závod. Děkuji za všechny ty zprávy.

Samozřejmě, že to byl velký náraz a potloukl jsem se, ale jsem v pořádku a chci se vrátit na trať, protože dnes to nedopadlo tak, jak bych si představoval. Od prvního kola to jinak šlo velmi dobře. Auto jelo skvěle, cítil jsem se dobře, i když to bylo náročné. Jak moc na to v tu chvíli tlačit? A kdy ubrat? Myslím, že jsem tlačil příliš a v kombinaci s počasím a aquaplaningem to v polovině Eau Rouge viditelně nedopadlo dobře. Proto se cítím špatně, protože jinak to šlo dobře a mohl jsem bojovat o pole, ale namísto toho jsem přidělal týmu práci. Uvidíme, jak proběhne start, ale pokusím se získat co nejvíce bodů. Děkuji také traťovým komisařům a lékařům za jejich pomoc a práci.

Andreas Seidl, šéf týmu
Stále ještě probíhá vyhodnocení poškození a jejich následků Landova vozu. Hlavním cílem je dát vůz pro závod dohromady. Lando byl po prohlídce v medical centre převezen do blízké nemocnice na rentgen lokte a je v pořádku a může zítra závodit. Víme, že má formu a že máme dobrý vůz a tým, takže se snad dostane zpět na body. Chci také poděkovat všem traťovým komisařům a lékařům za jejich pomoc a podporu.

Gratuluji Danielovi k nejlepšímu výsledku s týmem. Byl to skvělý výkon v náročných podmínkách a zajel skvělé kolo. A s tím, jak si dnes vedl má nakročeno k dobrému závodu. Byl to náročný den a bude pokračovat i nocí a zítřejším ránem pro naše mechaniky, ale těšíme se na slibný, vzrušující a nepředvídatelný závod.

ASTON MARTIN

Sebastian Vettel, 5. místo
Dnes je nejdůležitější, že Lando je po své havárii v pořádku. Zastavil jsem, abych se ujistil, že tomu tak je, všude bylo plno trosek a tohle místo nebude nikdy "dobré" pro havárii.

Z našeho hlediska můžeme být spokojeni s pátým místem. S vozem jsem se probíjel pořád výš a až do konce jsem byl se svými koly spokojený. Už jsem měl dobrý čas a chtěl jsem ještě víc zatlačit, ale v osmé zatáčce jsem se dostal mimo trať a ztratil trochu času. Kdybych se tomu vyhnul, mohl jsem bojovat možná i o pole-position.

Předpověď naznačuje, že zítra bude podobné počasí, což by nám mělo vyhovovat, takže chceme usilovat o další silný výsledek a přivézt odsud solidní počet bodů.

Lance Stroll, 15. místo
Výsledek kvalifikace je rozporuplný. Auto se v náročných podmínkách chovalo dobře a konec Q2 se ukázal být klíčovým, protože podmínky se neustále zlepšovaly. Přešli jsme na novou sadu intermediate, abychom situace využili, ale bohužel už jsem nestihl najet do rychlého kola. Spousta pilotů přede mnou si zlepšila časy - musíme to probrat a z této situace se poučit. Takže zítra odstartuji ze zadní části pole (Stroll má ještě trest z Maďarska), ale pořád věřím, že lze zítra dosáhnout dobrého výsledku, protože na tomto okruhu se dá předjíždět, zvláště pokud panují podobné výkyvy počasí.

Vyjádření zástupce týmu Aston Martin neuvedl

ALPHA TAURI

Pierre Gasly, 6. místo
Bylo to odpoledne, kdy jsem si jízdu v podobných podmínkách užíval, nevíte, co se na trati může stát a musíte jet na hranici schopností vozu. Je to pro nás další skvělá kvalifikace, takže pro zítřejší závod jsme v dobré pozici. Dnes to bylo hodně složité a jsem rád, že Lando vylezl z auta v pořádku. Netuším, jaké bude zítra počasí, celý víkend je hodně proměnlivé, takže až zítra roztáhnu závěsy, uvidíme, co se na nás chystá!

Juki Cunoda, 17. místo
Po celý víkend usiluji o neustálé zvyšování rychlosti a důvěry ve vlastní vůz a myslím, že jsem dobře zúročil to, co jsem pochytil v trénincích. Dnešní kvalifikační podmínky však nebyly snadné, zejména proto, že s jízdou ve voze F1 na mokru nemám mnoho zkušeností. Jsem zklamaný, že jsem neprošel do Q2, protože auto rozhodně bylo rychlé, ale já jsem toho nedokázal využít, nezvládl jsem to. Myslím, že je třeba myslet na zítřejší závod v proměnlivých podmínkách, které by mi měly pomoci se posunout v pořadí výš.

Jody Egginton, technický ředitel
Včera náš balíček vypadal konkurenceschopně, ale vzhledem k proměnlivé předpovědi počasí na dnešek a zítřek nebylo nastavení pro třetí trénink a kvalifikaci, na němž jsme přes noc pracovali, vůbec jednoduché. Přesto jsme dokázali postoupit výš a udělat další krok vpřed, což je samozřejmě pozitivní. Pierre prozatím odvádí velmi silné výkony, v každé části byl vyrovnaným soupeřem a postoupil do Q3. Ukázal, že naše nastavení v obtížných podmínkách funguje docela dobře. I u Jukiho jsme dosáhli jistého pokroku, ale bohužel ošemetné podmínky v kvalifikaci způsobily, že nezvládl poskládat dohromady rychlé kolo, proto se nedostal z Q1. Pro tým, počítající s Q2 jako reálným cílem, to bylo zklamání.

ALPINE

Esteban Ocon, 9. místo
Byla to jednoznačná kvalifikace, ale jsem rád, že odstartuji z první desítky. Auto bylo včera za sucha dobré, takže doufám, že zítra pršet nebude. V mokru to nebylo tak dobré, zvlášť na přechodných pneumatikách. Musíme pár věcí pochopit, abychom se dál zlepšili. Zvládl jsem dobré kolo na konci Q2, abych postoupil a to bylo důležité. Celkově to bylo náročné, ale jsme v tom mixu. Jsem rád, že je Lando v pořádku, to je dnes nejdůležitější.

Fernando Alonso, 14. místo
Dnes jsem nemohl najít přilnavost, podmínky se měnili a naše startovní pozice nám to pro závod zkomplikuje. Byl jsem čtrnáctý v obou částech kvalifikace, takže to asi odpovídalo mé rychlosti. Pokud bude podobné počasí i zítra, rozhodně se potom může stát cokoliv a uvidíme. Jsme rád, že je Lando v pořádku. 

Davide Brivio, závodní ředitel
Bylo to náročné a myslím, že jsme to nakonec zvládli dobře. Esteban je v první desítce a má dobrou pozici do závodu. Bohužel pro Fernanda to nešlo tak dobře a musíme se podívat, co se stalo. Těšíme se na závod. Musíme být  připraveni na řadu možností a uvidíme, co zvládneme. Mělo by být mokro a může se stát cokoliv.

FERRARI

Charles Leclerc, 11. místo
Bylo to dnes pro nás náročné. Je to škoda, protože jsem byl s vyvážením auta a celkovým výkonem. Nebylo to zlé, když vezmeme v úvahu podmínky na trati. S odstupem jsme možná měli raději počkat s výměnou pneumatiky v Q2, ale to se potom lehce říká. Myslím, že nejdůležitější je dnes fakt, že je Lando v pořádku. Musíme se nyní soustředit na závod. Bude to těžké, ale zároveň to bylo vzrušující a počasí hrálo beze sporu důležitou roli.

Carlos Sainz, 13. místo
Bylo to zatím náročný víkend, zvlášť dnes. Nejsem spokojen, protože si jízdu v mokru vždy užívám. Nicméně vyvážení a přilnavost nám dnes chyběla. Trápili jsme se se zahříváním předních pneumatik a neměl jsem správný pocit při brzdění. Musíme se na to podívat. Také to dnes bylo o tom vyjet ve správnou chvíli na správných pneumatikách. Bylo náročné to odhadnout, kdy déšť přicházel tak rychle a možná jsme tam trošku ztratili. Ale to se s odstupem lehce říká. A konečně jsem moc rád, že je Lando po té děsivé nehodě v pořádku. Uvidíme, co přinese počasí zítra. Uděláme maxium pro co nejlepší výsledek.

Laurent Mekies, závodní ředitel
Výkon byl pod naším standartem a ukázalo, že je to tu pro nás náročné. Zatím jsme nezvládli dostat z auta maximum, a to na suchu ani na mokru, i když se ta situace maličko zlepšila. Když se podmínky rychle mění, jako tomu bylo dnes, není to nikdy lehké najít ten správný moment a lehko se to s tím odstupem potom kritizuje. Zároveň se ale počítá, co se stane zítra a po zamávání šachovnicovou vlajkou. Očekáváme náročný závod, asi budou podobné podmínky jako dnes a prioritou tak bude klid a využití příležitostí. 
 

ALFA ROMEO

Antonio Giovinazzi, 16. místo
Dal jsem do toho všechno, čeho jsem byl schopen, ale nestačilo to. Zlepšoval jsem se kolo za kolem, nejdřív na mokrých pneumatikách, potom na přechodných, kdybych měl kolo navíc, zase bych byl rychlejší, ale nezbyl nám čas. Ale pro všechny byly podmínky stejné, my jsme zaostali. Zítřek asi bude hodně podobný dnešku, takže musíme být připraveni využít každou příležitost, zvláště pokud budou panovat nějaké zmatky. Je jisté, že dnešní činnost je každopádně nutné zlepšit.

Kimi Räikkönen, 19. místo
Špatný den začal už ráno, když jsem vynechal poslední trénink za mokra. Prakticky celou Q1 jsem hledal správnou stopu, potom nám chyběla kola, abychom našli ztracenou půdu pod nohama. Jsem si jist, že v dalších kolech bych byl mnohem lepší. Na dnešku nevidím nic pozitivního, ale závod se jede zítra, pokusíme se udělat maximum a uvidíme, co půjde z takových podmínek vytěžit v závodě.

Frédéric Vasseur, šéf týmu
V dnešních podmínkách, které mohou zahýbat pořadím, je dnešní výsledek zklamáním. Z kvalifikace jsme nedokázali nic vytěžit: Kimi dopoledne chyběl v tréninku; určitě by byl blíž Antoniova výkonu, mnohem blíže ke Q2. Znovu se musíme zformovat a najít cestu, jak dohnat dnešní resty; zítra mají být obdobné povětrnostní podmínky, což znamená, že pořád máme šanci na zisk několika míst. Už jsme v Belgii viděli šílené závody a zítra může přibýt další: pokud ano, chceme být připraveni!

HAAS

Mick Schumacher, 18. místo
Byly to náročné podmínky - na druhou stranu jsme zažili spoustu zábavy, užíval jsem si každou vteřinu. Myslím, že dnes komunikace s týmem fungovala správně, dělali jsme dobrá rozhodnutí ve správný čas a to nám pomohlo k našemu umístění. Ne snad z hlediska výsledků, ale rozhodně z pohledu postupů, které děláme. Jsem nadšený a těším se na zítřek - mám k dispozici speciální helmu, která poskytuje lepší ochranu, ale také mi nosí štěstí. Jsem rád, že ji mám!

Nikita Mazepin, 20. místo
Bylo to zábavné, ale jsem naštvaný, protože dnešek byl ukázkovým případem, proč musíte mít v F1 zkušenosti. Když jedete v nižších formulích, máte pneumatiky do mokra a snažíte se s nimi jet při maximální přilnavosti, jaká existuje. Tady jsou intermediate, mnohem rychlejší, takže jsem si myslel, že s ohledem na množství vody na trati bude lepší modrá směs, ale chtělo to zastavit pro intermediate o něco dříve. Chyběla mi přilnavost a možnost zajet ještě jedno kolo - to už jsem nestihl.

Günther Steiner, generální ředitel
Velmi zajímavá kvalifikace s přicházejícím a zase mizícím deštěm. Snažil jsme se vytvořit pro naše piloty co nejlepší podmínky - v podobné konstelaci jako byla ve Spa jeli letos poprvé. Nebyl to snadný úkol, ale zvládli jsme kvalifikaci bez šrámů. Uvidíme, jaké bude zítra počasí a pokusíme se toho využít. Celkově vzato, nebyl to tak špatný den.

Vytisknout

Diskuze: PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci ve Spa: "Fantazie", nevěřícně hledá slova Russell

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 1, poslední 28.08.2021 19:31 Vložte komentář

Zobrazen poslední komentář. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Model monopostu F1 v aerodynamickém tunelu Mercedesu

Proč se Mercedes nemůže dostat do formy? Wolff přiznává vážné problémy s korelací

Carlos Sainz v Austrálii

Šéf Red Bullu potvrzuje, že uvažují o Sainzovi jako o náhradě za Péreze

Pro pilota není nikdy příjemné, když se místo závodu jenom dívá - to platí i pro Logana Sargeanta

Proč Williams neměl v Melbourne rezervní vůz? Zpověď šéfa stáje

Lando Norris s McLarenem MCL38

"Na stříbrného Leclerca jsme měli, blížíme se Ferrari i Red Bullu," těší Norrise

Sargeant závod vůbec nejel a Albon neskrýval rozčarování

PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

Fernando Alonso sice o body nepřišel, ale pohoršil si v pořadí

Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

George Russell skončil závod na první pohled děsivou havárií

GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

Start závodu v Austrálii

GRAFIA: Startovní rošt v Melbourne po penalizaci Péreze - těží z toho oba McLareny

Sergio Pérez a Christian Horner museli zkousnout Mexičanovu penalizaci

PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

Hamilton prozatím tápe a v Melbourne mu brány Q3 zůstaly zavřené

KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. LECLERC, 3. ... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Max Verstappen a Sergio Pérez v závodě v Maďarsku

Ve třetím tréninku to klouzalo. Nejrychlejší byly Red Bully.

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

  2. PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

  3. GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

  4. KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

  5. PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

  6. "Na stříbrného Leclerca jsme měli, blížíme se Ferrari i Red Bullu," těší Norrise

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud