Petronas se stal hlavním sponzorem Mercedesu

Kubica, Robert

Kubica, Robert | foto: BMW Motorsport

Stáj Mercedes Grand Prix uzavřela dlouhodobou dohodu s malajskou ropnou společností Petronas. Společná spolupráce startuje již příštím rokem. Tým tak nově ponese název Mercedes GP Petronas.

Petronas, který dříve sponzoroval týmy Sauber a BMW Sauber, byl spojován s novým malajským týmem Lotus. Jenže předpoklady se nakonec nevyplnily, když se zástupci Petronasu domluvili s německým Mercedesem.

Představení designu nového vozu se dočkáme až 1. února na dráze ve Valencii. „Každý v Mercedesu GP je potěšen tím, že můžeme ohlásit dlouhodobé partnerství s takovou společností, jakou Petronas je,“ prohlásil šéf týmu, Ross Brawn.

„Už se těšíme, až uvidíme náš nový vůz v barvách stříbrných šípů s logy značky Petronas. V příští sezoně se chceme neustále zlepšovat, abychom byli konkurenceschopní,“ pokračuje Ross.

Norbert Haug dodává: „Mercedes-Benz a Petronas nebudou spolupracovat pouze na trati, ale i mimo ní. Sídlo Petronasu v Kuala Lumpur je velmi rychle se rozvíjející trh, který je pro značku Mercedes velmi důležitý. To činí naše partnerství ještě hodnotnějším.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu