Tisková konfenence - Vettel se pokoušel vtipkovat, piloti Mercedesu se nechytli

Robert RoBertino Pavelka, 1. listopadu 2015, 01:00 Google+

Nico Rosberg, Lewis Hamilton a Sebastian Vettel se sešli po kvalifikaci na tiskové konferenci. Pole-position si po třiadvacetileté závodní pauze, v níž Mexiko čekalo na závod F1, vydobyl Nico Rosberg.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Fanoušci v Mexiku Rosberga obdivují, kolik asi rozdal selfie a podpisů?

Fanoušci v Mexiku Rosberga obdivují, kolik asi rozdal selfie a podpisů? | foto: Daimler AG

Sdílejte článek

Nico, především gratulujeme - čtvrtý nejlepší trénink v řadě. Kvalifikace se ukazuje jako vaše silná stránka, co bylo dnes klíčové pro vítězství?

Rosberg: Přesné vysvětlení opravdu nemám. Jen se zatím po celý víkend cítím dobře. Ve všech dnech jsem byl rychlý a v kvalifikaci jsem zajel optimálně. Takže děkuji inženýrům, kteří mi pomohli dosáhnout velice dobrého času na jedno kolo.

Děkujeme. Lewisi, teď vy. Byl jste velice rychlý v druhé části, ale jak se ukazuje, 50. pole-position asi bude ještě problémem. Měl jste ve vašem posledním kole nějaké potíže?

Hamilton: Ani ne, ne. Tenhle víkend je Nico hodně rychlý a já na něj prostě nestačil. Bylo to pár okamžiků, kdy se vůz choval poněkud podivně, ale jinak existují určité oblasti, ve kterých bych se jistojistě mohl zlepšit, ať jde o řízení nebo také nastavení. Ale to máme v tomto víkendu dost odlišné, takže cesta, po které jsem se rozhodl jít, nemusí být perfektní pro kvalifikaci, ale třeba bude dobrá pro závod.

Děkuji. Sebastiane, snažil jste se, ale Mercedesy byly příliš rychlé. Zradil vás pokles teploty v poslední části kvalifikace?

Vettel: Nemám ten dojem. Doufali jsme, že budeme blíž, ale nakonec to nevyšlo. V druhé části, tedy vlastně v první, abych byl přesný, jsme na tvrdých pneumatikách byli velmi rychlí, takže to bylo těžké. Zkoušel jsem, co se dalo. První pokus ve třetí části byl velmi uspokojivý. Při druhém pokusu jsem tlačil ještě víc, ale rychlejší jsem nebyl. Asi by bylo nespravedlivé to svádět na podmínky na trati. Ale kdo ví, co se stane zítra. Zdá se, že okruh je velmi povedený, je také hezké vidět, kolik lidí přišlo. Zítra by to pro nás mohla být opravdu velká zábava.

Děkuji, Nico, zpátky k vám. Jak hodláte využít vítězství v tréninku a jak moc chcete zítra vyhrát?

Rosberg: Je to dobrý počin, startovat z nejlepší pozice. Rovinka je tu hodně dlouhá, do první zatáčky daleko, takže to bude hodně ostrý souboj. Jsem si jist, že naše vozy jsou dobré. Také bude zajímavá hra s pneumatikami. Máme za sebou páteční příhodu, která nám naznačila, že s nimi v závodě nebude tak snadné manipulovat, ale jsme dobře připraveni, takže se na závod těším.

img-responsive

Tihle tři spolu v takové sestavě nesedí zdaleka poprvé... | foto: Red Bull Racing

DALŠÍ DOTAZY

Nico, gratuluji. Po celý víkend působíte nesmírně uvolněně, stane se z vás zase "zlý Nico"?

Rosberg: Ne, rozhodně ne. Nedělám žádné rozdíly, vždy se snažím útočit. Máme před sebou ještě tři závody, je skvělé být v Mexiku, trať je vynikající, opravdu mě to tu hodně baví.

Lewisi, v poslední době se zdá, jako by vám druhé místo na startu nedělalo žádné potíže. Teď to je k první zatáčce hodně daleko, je vaším cílem být v ní opět první?

Hamilton: Pro závod je pochopitelně zásadní mít dobrou výchozí pozici - k první zatáčce to je opravdu daleko, takže je třeba být druhý či třetí. Je to tu podobné jako v Rusku, nevím přesně, jestli to je dál než v Soči. Se svým umístěním jsem celkem spokojený. Jak jsem říkal, závody pro mě dopadají dobře, takže se těším i na ten zítřejší.

Sebastiane, byl jste tentokrát hodně blízko, byla šance na pole-position?

Vettel: Vždyť jsme sotva dokončili kvalifikaci... ne! Pokud budeme mluvit o další desetině, myslím, že je běžné říci »jedna desetina sem nebo tam, stačilo trošku přidat«. Já jsem s výkonem spokojený a mám za to, že jsme ztráceli čtyři desetiny, což je docela hodně. Musíme být spravedliví a poblahopřát Nikovi, který tu kvalifikaci odjel skvěle a zvládl perfektní kolo.

OTÁZKY Z PLÉNA

Luigi Perna (La Gazetta dello Sport): Sebastiane, dle vašeho názoru, bude zítra možné konkurovat Mercedesům zvláště na tvrdých pneumatikách?

Vettel: Nemůžu předvídat, co se stane, ale obvykle jsme na nich v porovnání s nimi o něco silnější. Jak Nico řekl, mohly by zítra pneumatiky rozhodnout, okruh je značně kluzký a já čekám, že to zítra nebude jiné. V noci by mohlo zapršet, takže by to zase podmínky na trati změnilo. Pokud chcete na vaši otázku odpověď, počkejme do zítřka a uvidíme - ale doufám, že ano.

Michael Schmidt (Auto Motor und Sport): Co se stalo na konci kvalifikace, proč jste byli pomalejší než předtím?

Rosberg: Byl jsem o desetinu pomalejší než při mém nejlepším kole, myslím, že to bylo dobře zajeté kolo, jen ne tak výborné, jako předtím.

Vettel: To zní jako dobrá výmluva! Já udělal to samé, také jsem byl o desetinu pomalejší, taky to bylo dobré kolo, ale taky ne tak dobré jako to předchozí.

Hamilton: Jo, já taky nebyl rychlejší...

Christopher Joseph (Chicane): Všem přítomným - ve čtvrtek jste si zkusili zdejší nadmořskou výšku. Zajímalo by mě, jestli jste pocítili nějaké fyzické účinky po kvalifikaci, nebo obecně, když jste v Mexico City?

Hamilton: Žádné potíže necítím. Je to prostě stejně obtížné jako obvykle, ale závod v této nadmořské výšce bude zajímavý. Rozdíl tu přeci jenom je. Mimochodem, nejlepší chvíle jsem strávil včera, když jsem si dal skvělé tacos, dneska si je dám také stejně jako zítra večer a pravděpodobně i další večer. Prostě si tu svůj pobyt užívám.

Rosberg: Jenom ve čtvrtek, když jsem běžel po trati, tak jsem cítil vyšší tepovou frekvenci, ale v autě bylo všechno zcela bez problémů.

Vettel: Myslím, že je to fajn, máme velmi, velmi dlouhé rovinky, na kterých si odpočineme. Myslím, že pro nás je skvělé, že tu je tolik lidí, co nám fandí. Tribuny se zdají být dvakrát tak velké, jsou stále plné, takže to je hodně zvláštní.

Livio Oricchio (Globo Esporte): Lewisi a Nico, s ohledem na několik posledních závodů, budete se před zítřejším startem domlouvat o tom, jak odstartovat?

Rosberg: Bude to stejné jako jindy, vždycky budeme bojovat, co se stalo, stalo se, nyní jdeme kupředu, nic se nemění.

Hamilton: Souhlasím s tím, co řekl.

Vettel: Takže se budete starat o sebe a mě necháte projet? Ano? (oba piloti Mercedesu vyluzují strnulé úsměvy) Ne? No nic, jen jsem to zkusil.

Vytisknout

Diskuze: Tisková konfenence - Vettel se pokoušel vtipkovat, piloti Mercedesu se nechytli

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Nico Rosberg a Lewis Hamilton těsně za sebou

"Škody po vzájemných kolizích jsme s Lewisem museli od Barcelony 2016 hradit," prozrazuje Rosberg

Havárie po prvním restartu GP Číny 2024

Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

Lewis Hamilton se v letošním ročníku nadále trápí

PROHLÁŠENÍ PO ZÁVODĚ: U Red Bullu se slaví, nadšený je i Norris

Daniel Ricciardo dostal postih pro příští závod (ilustrační foto)

Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

Lando Norris se možná překvapivě vklínil mezi dominantní Red Bully (ilustrační foto)

GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

Max Verstappen zajistil Red Bullu jubilejní sté pole position (ilustrační foto)

SPRINT ČÍNY - Prohlášení po sprintu a kvalifikaci. Red Bull slaví, ostatní opatrně doufají

Max Verstappen a Sergio Pérez v Bahrajnu

Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

Fernando Alonso se stal smutným hrdinou sprintu (ilustrační foto)

SPRINT ovládl Verstappen, dramatický boj o bronzovou příčku

Pohled na startovní rovinku v Číně

GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

Norrisovi se podařilo ovládnout povětrnostní ruletu v Šanghaji (ilustrační foto)

Kvalifikaci sprintu v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Nico Hülkenberg dostal v závěru kvalifikace vynadáno

"Drž hubu a jeď!" slyšel Hülkenberg v samotném závěru kvalifikace

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

  2. Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

  3. Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

  4. GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

  5. SPRINT ČÍNY - Prohlášení po sprintu a kvalifikaci. Red Bull slaví, ostatní opatrně doufají

  6. "Škody po vzájemných kolizích jsme s Lewisem museli od Barcelony 2016 hradit," prozrazuje Rosberg

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud