Vyhrát může osm jezdců, říká Alonso

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso připustil, že ani on si není úplně jistý, jaký tým má před začátkem sezony v Bahrainu to nejrychlejší auto. Dvojnásobný šampión si nicméně myslí, že reálnou šanci na vítězství má až osm jezdců.

I když v pátek během testů Alonso předváděl velmi slibné výkony, nakonec ho na Circuit de Catalunya porazil Williams Nica Hülkenberga. Španěl na Němce však ztratil pouhých 23 tisíc sekundy.

Alonso však včerejší den nedokončil. „Máme seznam věcí, které potřebujeme zkusit,“ řekl Alonso pro GPUpdate.net bez dalšího vysvětlení přesné příčiny jeho zastavení v zatáčce Campsa.

Španěl, stejně jako většina lidí v paddocku, si také není jistý tím, který tým bude mít za dva týdny v Bahrainu navrch. „Je to nejasné, stejně jako to, kdo bude nejrychlejší. Může to být Sauber, Renault. Nevím, i když se zatím asi jako nejsilnější jevíme my (Ferrari), Red Bull, McLaren a Mercedes. Myslím, že každý z těchto osmi jezdců bude mít v Bahrainu šanci na vítězství,“ pokračuje Alonso.

„V Bahrainu můžeme dosáhnout na podium, ale také asi uvidíme nějaké překvapení, je zde hodně věcí, které to mohou ovlivnit, všichni navíc budou mít plné nádrže paliva. Naše auto jezdí velmi dobře a jsme schopni absolvovat dlouhé stinty na jedné sadě pneumatik.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu