ANALÝZA SEKTORŮ: Jak Ferrari v Singapuru šokovalo soupeře. Mění se obrázek hry? + VIDEO

Petr Hlawiczka, 21. září 2019, 22:40 Google+

SINGAPUR - NEJLEPŠÍ SEKTORY A MAXIMÁLNÍ RYCHLOSTI KVALIFIKACE; Jakých časů a rychlostí dosahovali piloti v jednotlivých sektorech během kvalifikace na Velkou cenu Singapuru? Co z toho můžeme vyčíst o jejich formě? A jaké strategie zítra nejpravděpodobněji zvolí?

Počet komentářů:  38 komentářů (Poslední 22.09. 14:11) Napište svůj názor
Charles Leclerc ve večerní kvalifikaci

Charles Leclerc ve večerní kvalifikaci | foto: Scuderia Ferrari

Sdílejte článek

Nejprve si pojďme krátce připomenout konfiguraci městského okruhu, který pro dosažení rychlého času na kolo vyžaduje velmi vysoký přítlak a dobré vyvážení. První sektor začíná pomalou pasáží 1. a 3. levotočivé zatáčky, po páté středně rychlé následuje nejdelší rovinka s první DRS zónou.

V místě nejtvrdšího brzdění do 7. zatáčky začíná druhý sektor s několika pomalými zatáčkami. Bývalou šikanu Sling nahradila v roce 2013 středně rychlá levotočivá zatáčka, díky níž je náročnější průjezd šikany 11/12. Po prudkém brzdění do 13 zákruty přichází další rovinka s novou (třetí) DRS zónou, kterou končí prostřední část.

Třetí sektor obsahuje směsici pomalých zatáček, rychlejší je pouze 15. a poslední zatáčka o dvou vrcholech (22. a 23.), z níž piloti najíždějí na cílovou rovinku, na kterou FIA umístila druhou DRS zónu. Na ní se nepříliš reprezentativně nachází i tzv. "speed trap," maximální rychlosti však piloti dosahují před sedmou zatáčkou (viz Sektor 1 v tabulce č. 2).

Mapa okruhu Marina Bay v Singapuru

Mapa okruhu Marina Bay v Singapuru | zdroj: Formula1.com

Leclerc podal další famózní výkon a Ferrari dnes všechny svou rychlostí překvapilo - původně si to o pole-position měli rozdat spíše Mercedes s Red Bullem, včera ještě ztrácelo 8 desetin sekundy. Novinky (především nový nos s podlahou) rudému týmu na rozdíl od předchozích případů konečně fungují. "Věděli jsme, že jsme přivezli ten správný aerodynamický balík. Byl lepší, než jsme čekali," uznává jeho šéf Binotto. Na pomalejším městském okruhu plném zatáček konkurenceschopní být neměli - mění se obrázek sezóny?

Mladík v barvách rudé stáje sice loňský rekord (1:36,015) nepřekonal, přesto si připsal třetí pole-position v řadě. V posledním pokusu jel naprosto nahraně a vůz mu třikrát málem ustřelil, nakonec z toho byl nejrychlejší čas, na který nenašel odpověď ani Hamilton s Mercedesem ani jeho týmový kolega Vettel. "Nevím, kde dnes Ferrari vzalo svou rychlost," kroutil po dojetí do cíle hlavou lídr šampionátu.

Pořadí týmů dle relativní konkurenceschopnosti založené na nejrychlejších sektorech

Pořadí týmů dle relativní konkurenceschopnosti založené na nejrychlejších sektorech | zdroj: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

"Získávají několik desetin na rovinkách, jsou ale velmi rychlí i v zatáčkách. Zrychlili zkrátka všude," všímá si ředitel Mercedesu Wolff. I Binotto uznává, že se jim začíná konečně dařit řešit jejich slabiny: "Je to důležité vědět, že auto vyvíjíme tím správným směrem, protože to bude užitečné i pro příští rok... Jeli jsme sem v naději, že předvedeme něco speciálního. Myslím, že alespoň dnes se nám to podařilo. Identifikovali jsme slabiny a řešíme je. Jdeme dobrým směrem.

Všichni přitom dali dohromady ideální kolo. Leclerc byl nejrychlejší v prvním sektoru, který díky dlouhé rovince svědčil Scuderii, Vettel ve vyrovnaném druhém a Hamilton v technickém třetím sektoru, kde hraje prim aerodynamický přítlak.

"Je to úžasný pocit a myslím, že jde o to nejméně očekávané pole-position. Nečekané věci jsou vždy nejlepší. Přijde mi to naprosto šílené," zářil Leclerc štěstím při rozhovorech s novináři.

Nejrychlejší sektory kvalifikace v Singapuru

Nejrychlejší sektory kvalifikace v Singapuru | zdroj: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Oproti Monze se nejvíce zlepšil Red Bull, jenž na soupeře stáhl 1 % výkonnosti. Singapur měl být jednou z jejich nejlepších tratí ve zbytku sezóny, 4. místo Verstappena je ale zklamáním (nejhorší výkonnost rakouského týmu na této trati od roku 2008).

Albon možná nenaplnil vysoká očekávání na jezdce Red Bullu, šestá příčka je ale doposud nejlepší kvalifikační výkon thajského nováčka - vyrovnal tím nejlepší výsledek svého předchůdce Pierra Gaslyho z první poloviny sezóny.

Včera měli trochu vyšší degradaci, a tak v 3. tréninku dnes zkoušeli jiné nastavení, to jim ale vůbec nesedlo (ztráceli kolem vteřiny). Po provedení dalších změn se trochu zlepšili, ale sotva to stačilo na 2. řadu.

"Před víkendem jsme doufali v lepší výsledek než je druhá řada... Nečekal jsem, že Ferrari bude na pole-position, ale odvedli hodně dobrou práci, my proto musíme zabrat. Chtěli jsme bojovat o první místo, takže čtvrtá příčka je zklamání, ale bylo to maximum. Aspoň jsme před jedním Mercedesem," komentoval Verstappen.

Srovnání výkonnosti vozů v pomalých, středně-rychlých, rychlých zatáčkách a na rovinkách - ztráta či zisk na nejrychlejší Mercedes

Srovnání výkonnosti vozů v pomalých, středně-rychlých, rychlých zatáčkách a na rovinkách - ztráta či zisk na nejrychlejší Mercedes | zdroj: Formula1.com

Nejlepším ze zbytku pole byl McLaren, jemuž na Leclera scházelo kolem 1,4 sekundy. Singapur jim papírově neměl sedět, přesto od pátku pravidelně končili v Top 10 a dnes po zásluze postoupili až do Q3, kde skončili před Renaultem, se kterým bojují v šampionátu o 4. příčku.

Sainzovi se jako jedinému ze čtyř jezdců poháněných šestiválcem z Viry nepodařilo poskládat své nejlepší sektory do jednoho kola, i tak byl před Ricciardem, jenž byl později diskvalifikován. Norris zajel skvěle v Q2, kde byl jen 9 desetin za Leclercem, poslední část mu ale vůbec nevyšla - moc na to tlačil a dělal hloupé chyby. Jeho čas byl o 0,8 s pomalejší než v Q2.

Nejvyšší rychlosti kvalifikace v Singapuru (v km/h)

Nejvyšší rychlosti kvalifikace v Singapuru (v km/h) | zdroj: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Na rovinkách byl nejrychlejší Vettel, jenž před brzděním do páté zatáčky jel 320,8 km/h. Sainz poháněný Renaultem je na 2. příčce se ztrátou 0,9 km/h, Stroll jako nejlepší zástupce Mercedesu zaostává o 3,2 km/h a Albon s motorem Honda 5,8 km/h.


Pneumatiky a strategie

Teploty se pohybovaly neustále kolem 33 °C, měkká směs sice degraduje o 0.22 s/kolo, je ale o více než sekundu rychlejší než středně-tvrdá (degraduje o 0,04 s/kolo), tvrdá byla o dalších 0,8 s/kolo pomalejší.

Optimální závodní strategie

Optimální závodní strategie | zdroj: Pirelli

Nejrychlejší strategií pro Velkou cenu Singapuru vypsanou na 61 okruhů je dle simulací jediná zastávka - přezutí z měkkých po 16 - 20 kolech na středně tvrdou.

O něco pomalejší je přechod na tvrdou po 28 - 32 kolech v případě startu na středně-tvrdých pneumatikách. Dvouzastávkové strategie jsou již o dost pomalejší. Přihodit se však může cokoliv, safety-car se zde dostal ke slovu zatím ve všech závodech.

Počet zbývajících sad pneumatik pro závod

Počet zbývajících sad pneumatik pro závod | zdroj: Pirelli

Vytisknout

Diskuze: ANALÝZA SEKTORŮ: Jak Ferrari v Singapuru šokovalo soupeře. Mění se obrázek hry? + VIDEO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 38, poslední 22.09.2019 14:11 Vložte komentář

Zobrazeno posledních 38 komentářů. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Kevin Magnussen ukázal, jak se bojuje za týmové barvy

Ohlédnutí za GP Saúdské Arábie

Letecký pohled na okruh v Džiddě

GRAFIKA: Startovní rošt v Džiddě - Red Bull v 1. řadě před Ferrari

Max Verstappen s novým Red Bull RB20 při testech v Bahrajnu

Kvalifikaci ovládl Verstappen, Bearman v bitvě s Hamiltonem

Max Verstappen v Bahrajnu

V závěrečném tréninku nejrychlejší Verstappen, Bearman desátý. Zhou havaroval

Carlose o víkendu za volantem neuvidíme

Ferrari náhle mění sestavu: Sainz se už v Bahrajnu nesveze, místo něj povolán nováček

Max Verstappen s novým Ferrari SF-24 při testech v Bahrajnu

První trénink v Saúdské Arábii pro Verstappena, druhý pro Alonsa

Lewis Hamilton, Max Verstappen a George Russell společně na pódiu

Verstappen k Mercedesu? "Bylo by to vzrušující," reaguje Russell

Fernando Alonso v Bahrajnu

Scházejí nám 3 či 4 desetiny, popisuje zklamaně Alonso. Briatore pro něj hledá tu nejlepší možnost

Max Verstappen pro sezónu 2024

U Red Bullu vládne napětí dál, Verstappen volá po konci Hornera. Odejde Max ke konkurenci?

Max Verstappen a Sergio Pérez přivezli Red Bullu 29. double

PROHLÁŠENÍ po závodě: Verstappen nečekal, že vše bude tak snadné

  • Pátek

    • 1. Trénink (2:30 - 3:30)
    • 2. Trénink (6:00 - 7:00)
  • Sobota

    • 3. Trénink (2:30 - 3:30)
    • Kvalifikace (6:00)
  • Neděle

    • Závod (5:00)

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Charles Leclerc se raduje z vítězství v kvalifikaci v Singapuru

FOTO: Sobota v Singapuru - soupeři mladého Leclerca stíhají marně

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud