PROHLÁŠENÍ týmů a pilotů po kvalifikaci na GP Rakouska

-haj, 30. června 2018, 20:20 Aktualizováno 30.6.2018, 22:39 Google+

Na domácím poli Red Bullu opanoval kvalifikaci německý tým Mercedes, když Valtteri Bottas letos poprvé vyhrál pole position.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bottas vyhrál letos kvalifikaci poprvé

Bottas vyhrál letos kvalifikaci poprvé | foto: Daimler AG

Sdílejte článek

MERCEDES

Valtteri Bottas, 1. místo
Od začátku víkendu jsme se zlepšovali s nastavením auta. Máme několik nových částí, které nás mají zrychlit. To se povedlo. Vyhráli jsme o pár tisíci a to bylo proto, že jsem zajel bezchybné kolo. Snad se mi povede zítra start a vyhnout se mi problémy v první zatáčce. Ze všech jezdců na startu jsem nejhladovější po vítězství a chci jej získat!

Lewis Hamilton, 2. místo
Nevyšlo to, ale Valtteri zajel perfektní kolo. Jeho kolo bylo neuvěřitelné, zatímco já jsem udělal jednu chybu. Se svým druhým místem jsem spokojený, když pole position získal Valtteri.

Toto Wolff, šéf týmu
Valtteri odvedl skvělou práci. Obě jeho kola byla spektakulární. Zdá se, že tento okruh opravdu zbožňuje. Odvedl skvělou práci. Valtteri od chvíle, co k nám do týmu přišel, neustále roste. V Q3 jsme neusnuli na vavřínech a to nám přineslo obě auta do první řady.

FERRARI

Sebastian Vettel, 3. místo (po penalizaci 6.)
Mohl jsem zajet o trošku lépe, ale nemyslím si, že by to dnes stačilo na lepší příčku. Aktuálně nám v kvalifikaci trošku schází. Opravdu bychom měli zapracovat na naši čisté rychlosti. Věřím však, že náš vůz bude zítra během závodu konkurenceschopnější. Bude to těsný souboj. 

Kimi Räikkönen, 4. místo (odstartuje 3.)
Neměl jsem žádný velký problém. Ale na konci svého kola jsem udělal chybu. Nepovedlo se mi s vozem správně trefit střed zatáčky a to mě stálo drahocenný čas. Je jasné, že jsem mohl zajel lepší čas. Pro zítřek jsem vybrali strategii, která se nám zdá nejlepší. Zítra uvidíme, jestli jsme měli pravdu.


RED BULL

Max Verstappen, 5. místo (odstartuje 4.)
Vždycky jsme se před víkendem dohodli, kdo pojede vpředu. Před Francií jsem to byl já, jenom jsme to probrali - byl to jeho víkend, dohodlo se to, bylo to velmi jednoduché. Každou jízdu na Paul Ricardu byl vpředu, takže teď by měl udělat totéž.

Daniel Ricciardo, 7. místo
Nebyl jsem z toho zrovna nadšený, abych se upřímně vyjádřil. Měli jsme tři pokusy a já měl výhodnější pozici jen při jedné. Měli bychom dostat oba stejně férové podmínky, každý... Nejsem z toho nijak šťastný. 

Christian Horner, šéf týmu
V týmu máme jednoduché a poměrně jasné pravidlo, které platí už sedm let. Každý závod pravidelně měníme pořadí jezdců při výjezdu z garáže během kvalifikace. Jenom tak to může být fair. Tentokrát byla řada na Danielovi, aby z garáže vyjel před Maxem. Jenomže pak měl dojem, že z toho Max moc často těží. Proto jel pomalu.

HAAS

Romain Grosjean, 6. místo (odstartuje 5.)
Tohle byla skvělá kvalifikace. Celý víkend si držíme naši rychlost. Jsem moc rád, že jsme se dostali do Q3 pouze s použitím jedné sady pneumatik v Q2. S vozem jsem byl moc spokojený, vyvážení bylo perfektní. Doufám, že si mezi týmy udržíme čtvrtou pozici i zítra. Jsem hrdý na to, že jsem se dostal mezi oba Red Bully. Jsem rád i za Kevina, který je 8. Obě auta máme v TOP10 a zítra máme šanci získat body.

Kevin Magnussen, 8. místo
Myslím, že tým dnes odvedl skvělou práci, auto bylo skvělé. Romain zajel velmi dobré kolo a jako tým jsme byli rychlí celý víkend. Myslím, že šesté a osmé místo jsou ty nejlepší příčky pro zítřejší start. Uvidíme, jaký bude závod. Včera byla naše rychlost na dlouhé vzdálenosti také dobrá. Snad získáme body.

Günter Steiner, šéf týmu
Je jasné, že tohle je pro nás skvělý výsledek. Děkuji jezdcům i týmu za skvělou práci. Dnešek byl dokonalý a můžeme být na něj pyšní. Už se nemůžeme dočkat zítřejšího závodu.

RENAULT

Carlos Sainz, 9 místo
Podařilo se nám překonat naše včerejší hlavní omezení a auto se chovalo lépe. Zvládli jsme dobrou kvalifikaci a já jsem s tímto devátým místem spokojen, protože se dnes jednalo o nejlepší možný výsledek. Před startem závodu se pokusíme najít ještě nějaká zlepšení, když věříme v to, že nám naše rychlost během závodu dovolí zabojovat o slušné body. Předjíždění je zde vždy těžké, ale jsou tu tři DRS zóny, a tak uvidíme, co to přinese.

Nico Hülkenberg, 10. místo
Dnes jsme udělali vše, co bylo potřeba k tomu, abychom se vrátili do TOP10. S kvalifikací nejsem úplně 100% spokojen a od zítřejšího závodu očekávám více. Na tomto krátkém okruhu je těžké vytěžit veškerý potenciál během jednoho kola, když nemáte perfektní vyvážení. Zítra bude třeba být zvláště obezřetný k pneumatikám. Pojede se 71 kol a pro gumy to bude náročné přenášet veškerou tu energii v tomto sledu zatáček. Během Grand Prix bude třeba jet inteligentně. 

Alan Permane, sportovní ředitel
Příprava na kvalifikaci pro nás znamenala hodně práce tak, aby oba piloti měli dobré nastavení. Bylo dobré sklidit ovoce této práce s oběma piloty v místech, na kterých je budeme potřebovat během zítřejšího závodu. Ve srovnání se včerejškem jsme se hodně zlepšili. Zítra na nás čeká hodně výzev. Je to náročný okruh. Jede se hodně kol a pro auto je to velmi náročné, zvláště na brzdy. 

FORCE INDIA

Esteban Ocon, 11. místo
Místo v Q3 bylo dnes těsně za dveřmi. Chyběla nám jedna nebo dvě desetiny, horní část roštu je velmi vyrovnaná. Nebyl to pro nás zrovna nejlehčí víkend a těžko jsme hledali dobrý víkend, zvláště na jedno kolo. Vylepšení auta mají přijít pro příští závody a to nám dá nezbytný boost. Pozitivní je, že zítra budeme mít volný výběr pneumatik a my tak můžeme začít závod na čerstvých gumách. Zítra budu mířit na body.

Sergio Pérez, 16. místo
Jsem zklamaný, že jsem v kvalifikaci vypadl tak brzy. Určitě to není výsledek, ve který jsem doufal. Nepodařilo se nám postoupit do Q2, když jsme špatně zvolili gumy. Ve svém posledním kole jsem měl v posledním sektoru velký provoz a ten ztracený čas mě stál Q2. Nepodařilo se nám maximalizovat naší výkonnost a zaplatili jsme za to cenu. Musíme dělat vše perfektně, aby se nám podařilo postoupit a to dnes nebyl náš případ. Cítím, že o tomto víkendu jsme s autem udělali dobré zlepšení, ale nemohli jsme jej ukázat. 

Otmar Szafnauer, šéf traťových operací
Sergio měl větší problémy s vyvážením auta a uvízl v provozu. S penalizací Charlese Leclerca odstartuje Sergion jako 16. Máme solidní rychlost a myslím, že zítra bude všechno možné a byl bych zklamaný, kdybychom neodjížděli s body.

TORO ROSSO

Pierre Gasly, 12. místo
Byl to dobrý den, zdá se, že jsme byli konkurenceschopnější než minulý týden na Paul Ricard, to je pozitivní. Stále ale musíme tvrdě pracovat, abychom našli o něco více výkonnosti a mohli bojovat s kluky v Q3. Se svým kolem jsem ale spokojen a myslím, že jsme z našeho balíčku dostali maximum. Pocit v autě byl dobrý a co se šasi týče, tak to bylo také dobré. Víme ale, že na rovinkách jsme stále o něco za Ferrari a Mercedesem. Celkově jsme se zlepšili, ale stále je tu práce, kterou musíme udělat. 12. místo není pro start do závodu vůbec špatné, navíc si budeme moci vybrat gumy. 

Brendon Hartley, 19. místo
Nebyla to nejlepší kvalifikace, v Q1 jsem na svého stájového kolegu ztratil 3 desetiny. Není to úplně čistý víkend. Včera jsem dostal několik aerodynamických novinek, které 100% nefungovaly tak, jak jsme očekávali. Ve 3. tréninku jsem si poškodil křídlo, a tak jsem do kvalifikace musel jet se starým. Toto rozhodnutí jsme učinili na začátku kvalifikace z důvodu nedostatku náhradních dílů. Měl jsem tedy trochu hybridní auto, což nebylo ideální. 

James Key, technický ředitel
Dnes ráno měl Brendon Hartley lepší vyvážení než Pierre Gasly, ale pak se to všechno vyrovnalo. Pierre dnes získal vše, co bylo možné a nemyslím si, že by mohl zajet rychleji. U Brendona to byla otázka několika desetinek. 

MCLAREN

Fernando Alonso, 13. místo
Dal jsem do toho to nejlepší a celkově jsem celkem spokojený, i když 13. místo není nic, co by nás mohlo těšit. Ale tohle je odraz naší aktuální konkurenceschopnosti. Ve Francii jsme se nedostali ani s jedním vozem do Q2, zde alespoň s jedním. Kdybychom byli rychlejší o dvě nebo tři desetiny, tak bychom byli na čele středu pole. Toto zrychlení by nám v kvalifikaci přineslo pět až šest míst k dobru.

Stoffel Vandoorne, 15. místo
Byla to hodně těsná kvalifikace, která mi moc nevyšla. Neměl jsem žádný konkrétní problém. Včera jsme na autě udělali hodně změn, ale dnes jsme je nepoužili. Rozdíl sehrály také pneumatiky, ale to se dá těžko vysvětlit. Všichni jezdci, kteří se dotkli vozy žlutých obrubníků, si způsobili poškození. Já se jich dnes už nedotkl. Nevidím důvod pro to je tam mít. Pokud tak moc vyjedete, tak čas ztratíte. Kvalifikace ale proběhla zhruba tak, jak jsme čekali. Uvidíme co zítra přinese závod.

Éric Boullier, závodní ředitel
Tři volné tréninky jsme trávili zkouškami nových dílů, vyvažováním auta a opravami auta po poškození o vysoké obrubníky. Přesto jsme doufali v lepší kvalifikaci. Kvalifikační rychlost zhruba odpovídala očekáváním, ale zaznamenali jsme další škody na vozech. Hodnotíme stav, ale zřejmě si přes noc budeme muset nějaké díly poslat letecky, abychom měli dost pro neděli. Je škoda že nejsme v TOP10, ale oba jezdci budou tvrdě bojovat o body.

WILLIAMS

Lance Stroll, 14. místo
Jsem docela šťastný, že jsme postoupili do Q2. Vzhledem k odstupům jsem se pokusil v Q2 zajet ještě lepší kolo, jenomže jsme na to už neměli vhodné pneumatiky. Tři nové sady jsem již použil v Q1, protože jsme nečekali, že bychom postoupili do Q2. Chtěli sice moc postoupit z Q1, ale to nám dalo špatnou pozici do Q2. Myslím, že mohu být s Q2 spokojen, i když ta nám nevyšla dle představ.

Sergej Sirotkin, 17. místo
Tahle kvalifikace pro mě byla zklamáním. Určitě jsme se měli v kvalifikaci zlepšit. V Q2 bychom byli rychlejší, ale odstupy jsou velmi malé. Bohužel, moje zahřívací kolo ovlivnil provoz na trati. Už včera jsme měli na této trati dobrou rychlost. Na zítřek jsem tedy připraven.

Paddy Lowe, technický ředitel
Tým včera odvedl dobrou práci, která nám umožnila přes noc udělat nějaké změny. Vylepšili jsme vyvážení a stabilitu auta, což jsme dle mého názoru dnes viděli. Lance předvedl několik skvělých kol, což nám umožnilo dostat se do Q2 a Sergej by s největší pravděpodobností předvedl to stejné, pokud by Leclerc nezapříčinil žluté vlajky v jeho posledním kole. Celkově jsme pro závod v mnohem lepší pozici, než jsme byli ve Francii. Už se těšíme na to, čeho budeme moci dosáhnout zítra v závodě. 

SAUBER

Charles Leclerc, 13. místo (po penalizaci 18. místo)
Dnes jsem se svým 13. místem spokojen. Neměli jsme na to, abychom byli o moc rychlejší. Teď musíme pochopit, proč jsme se po 3. volném tréninku trošku propadli. Děkuji celému týmu za to, že dokázal dát moje auto dohromady pro kvalifikaci. Díky tomu jsem dostal penalizaci a budu začínat z 18. místa. Bude zde těžké předjíždět, ale já se pokusím získat hodně pozic už v prvním kole. 

Marcus Ericsson, 20. místo
Pro mě to nebyla povedená kvalifikace. Až do ní to ale byl dobrý víkend. Musíme se proto s týmem podívat na to, proč jsme se dostali do problémů během kvalifikace. Auto se chovalo dobře, budeme se muset podívat na data, abychom získali víc pro závod.

Vytisknout

Diskuze: PROHLÁŠENÍ týmů a pilotů po kvalifikaci na GP Rakouska

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Havárie po prvním restartu GP Číny 2024

Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

Lewis Hamilton se v letošním ročníku nadále trápí

PROHLÁŠENÍ PO ZÁVODĚ: U Red Bullu se slaví, nadšený je i Norris

Daniel Ricciardo dostal postih pro příští závod (ilustrační foto)

Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

Lando Norris se možná překvapivě vklínil mezi dominantní Red Bully (ilustrační foto)

GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

Max Verstappen zajistil Red Bullu jubilejní sté pole position (ilustrační foto)

SPRINT ČÍNY - Prohlášení po sprintu a kvalifikaci. Red Bull slaví, ostatní opatrně doufají

Max Verstappen a Sergio Pérez v Bahrajnu

Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

Fernando Alonso se stal smutným hrdinou sprintu (ilustrační foto)

GP ČÍNY - Sprint ovládl Verstappen, dramatický boj o bronzovou příčku

Pohled na startovní rovinku v Číně

GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

Norrisovi se podařilo ovládnout povětrnostní ruletu v Šanghaji (ilustrační foto)

Kvalifikaci sprint v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

Lance Stroll využil podmínek na trati

V Číně hořelo, trénink rozhodly poslední minuty, vynesly na piedestal Strolla

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Přípravy na voze Red Bull v Rakousku

"Verstappen nehraje fér," rozčiloval se po kvalifikaci Ricciardo + VIDEO

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

  2. Honda odhaluje ambiciózní cíl pro svůj návrat do F1 v roce 2026

  3. Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

  4. GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

  5. GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

  6. Kvalifikaci sprint v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud