Přepis radiokomunikace z Velké ceny Kanady

Andy_cz, 19. června 2014, 20:50 Google+

Přinášíme vám přepis radiokomunikace z Velké ceny Kanady. Jak piloti se svými inženýry prožívali její průběh a co si během ní povídali?

Počet komentářů:  17 komentářů (Poslední 20.06. 14:36) Napište svůj názor
Rosberg, Nico

Rosberg, Nico | foto: Daimler AG

Sdílejte článek

Kolo Od Komu Zpráva
Před závodem Tony Ross Nico Rosberg Takže šetři palivo a zchlaď auto. Záběr spojky na bod osm.
Před závodem Daniil Kvyat Marco Matassa Jo, vše je v pořádku. Jsem na roštu.
Před závodem Marco Matassa Daniil Kvyat OK, 41 Daniile. Nějaké připomínky k vyvážení?
Před závodem Daniil Kvyat Marco Matassa No… Řekl bych, že maličko nedotáčivosti v pomalých zatáčkách, zbytek byl ale v pořádku. Takže bych to prozatím nechal tak jak to je a vzal v úvahu, že tyhle gumy potřebují chvilku, než se začnou lépe fungovat.
Před závodem Marco Matassa Daniil Kvyat OK, všemu rozumím.
Před závodem David Lloyd Kimi Raikkonen OK, takže zkouška spojení s boxovou zdí. Jen ti ještě dám vědět, že směr větru je velmi podobný jako včera. Stále se trochu mění okolo, takže počítej s větrem na záď v zatáčce 10. Mimo téhle zatáčky je ale opravdu nepatrný. Stejně jako včera.
Před závodem Lewis Hamilton Peter Bonnington Teplota trati stále roste, že jo?
Zahřívací kolo Gary Gannon Max Chilton Po nastartování se tě zeptám na 'Fail-86,' ok? Takže jdi na Fail-86, ok? Poté zapni omezovač rychlosti do boxu a udělej dva testy záběru spojky. A zapamatuj si proceduru pro zahřívací kolo. Uděláme start, pak uděláš dva záběry spojky v zatáčce 10, tři nebo čtyři zahřátí gum a zpátky na startu přejdeš zpět na Motor 1. Pak ti zavolám, kam s přepínačema. Maldonado má nějaký problém, myslím, že bude v pohodě, ale pro jistotu si dej pozor, kdyby se mu náhodou nepodařilo odstartovat. A taky nám dej vědět, jestli budeš cítit jakékoliv problémy s motorem, dej nám hned vědět a my se na to podíváme.
Zahřívací kolo Tony Ross Nico Rosberg OK Nico, můžeme požádat o nějakou zpětnou vazbu ke startu? Brzdy máš studené.
Zahřívací kolo Nico Rosberg Tony Ross Neobsazený. Maličko neobsazený.
Zahřívací kolo Tony Ross Nico Rosberg Rozumím Nico, a potřebujeme abys před brzděním dříve uvolňoval plynový pedál.
1. Tony Ross Nico Rosberg Safety car, Safety car. Zůstáváš na trati. Jdi na Strat-12 a ušetři tolik paliva, kolik jen můžeš. Udržuj časový rozdíl v plusových číslech. Jen potvrď, jestli je s autem vše v pořádku?
2. Francesco Nenci Jules Bianchi Jsi v pořádku, Julesi?
2. Jules Bianchi Francesco Nenci Jo, jsem OK.
2. Francesco Nenci Jules Bianchi Přepni na P0. Přeni na P1-P0.
2. Sebastian Vettel Guillaume Rocquelin Prosím, zkontrolujte tlaky v pneumatikách. Bylo tam hodně úlomků.
2. Brad Joyce Sergio Perez Checo, informace, které máme, nebo ti zatím můžeme dát jsou takové, že méně úlomků je mimo závodní stopu v těch zatáčkách. Zůstaň tam mimo závodní stopu, pokud můžeš. A zahřej víc brzdy.
3. Guillaume Rocquelin Sebastian Vettel OK, Sebastiane, pokud projedeš tou šikanou znova - zatáčkou 3 a 4 - podívej se pořádně, jak trať vypadá. Je tam tekutina na výjezdu ze zatáčky 4, o které si myslíme, že je v závodní stopě. Pořádně se podívej, víš o tom víc.
3. Peter Bonnington Lewis Hamilton OK, Lewisi, děláš dobrou práci. Vypadá to, že se to navrací zpět k životu. Vypadá to opravdu dobře. Pneumatiky jsou na devadesáti, celé. Devadesát.
4. Lewis Hamilton Peter Bonnington Potřebuji hodně výkonu na start.
4. Peter Bonnington Lewis Hamilton Jo, rozumím, Lewisi. Restart bude na Strat módu pět. Máme na to jenom jeden okruh, ale Strat mód pět.
4. Sebastian Vettel Guillaume Rocquelin OK, řekněte maršálům, že je stále velký úlomek přibližně 20-25 metrů za místem, kde pískovali louži po oleji.
4. Ayao Komatsu Romain Grosjean OK, jen pro informaci, v zatáčce 4 je olej, který je právě odstraňován.
5. Tony Ross Nico Rosberg A jaká je situace v zatáčce 4, Nico? Už je to auto pryč?
5. Nico Rosberg Tony Ross Potvrzuji.
5. Tony Ross Nico Rosberg OK, takže asi bude restart v tomto kole. Ještě to není potvrzené, ale začni vše pořádně zahřívat.
6. Guillaume Rocquelin Sebastian Vettel Dobře Sebastiane, přemýšlej o rozložení brzdné váhy při restartu. Právě jsi na mínus-dva, které může být dobré pro průběh závodu, ale na kolo při restartu je to možná trochu krátké. A deset délek aut, pokud můžeš.
6. Guillaume Rocquelin Sebastian Vettel A Sebastiane, doporučujeme, že bychom se měli spíš vrátit na Multi-2, map-2. Multi-2, map-2. Problém, který si měl, byl jen z důvodu obnovení, takže se to spraví při restartu. Nechceme zůstat zaseklí na třetí pozici. Takže multi-2, map-2 a pak můžeš jít zpět na multi-3. Zpátečku vypni, prosím. Zpátečku vypni.
7. Lewis Hamilton Peter Bonnington Potřebuji někoho, aby dával pozor na zatáčku 4 při restartu, co tam lidi dělají. Pokud to tam vyčistí, můžu tam zaútočit.
7. Peter Bonnington Lewis Hamilton Jo, OK Lewisi, jsem si jistý, že jsi to viděl, vnějšek zatáčky 4 vypadá špatně, takže budeš muset přizpůsobit svou stopu. Jen se ujisti, že dodržíš tu vzdálenost deseti aut.
8. Angel Baena Marcus Ericsson OK, Marcusi, do boxů, do boxů. Problém s motorem. Do boxů. Na plyn pouze zlehka, na plyn zlehka.
9. Tony Ross Nico Rosberg Palivo je v pořádku až do konce.
9. Brad Joyce Sergio Perez OK, excelentní. Fialový mód dva. Pozor na Jensona. Fialový mód dva.
10. Tony Ross Nico Rosberg A teplota zadních pneumatik je 14,5 až 15. Takže dávej pozor teď na zadní. A DRS je povoleno, ale odstup od Vettela je 1,4 sekundy.
12. Guillaume Rocquelin Sebastian Vettel Sebastiane, potřebuji, abys zůstal na vrcholu tvých pneumatik, OK? Nenech je spadnout.
12. Brad Joyce Sergio Perez Právě jsme se dostali do DRS Jensona. Jsme v DRS zóně Jensona, takže dávej pozor na zadní pneumatiky, aby neprokluzovali za oběma Ferrari.
13. Sebastian Vettel Guillaume Rocquelin OK, těžké drolení. Levá zadní a pravá zadní. Koukám i na Hamiltonovy pneumatiky a taky vypadají zle.
13. Guillaume Rocquelin Sebastian Vettel Rozumím.
13 Sebastian Vettel Guillaume Rocquelin OK, připravte se, že stint bude kratší, než jste mysleli.
13 Guillaume Rocquelin Sebastian Vettel Potvrzuji.
13. Valtteri Bottas Jonathan Eddollls Začínají se mi drolit zadní pneumatiky. Drolení zadních.
13. Jonathan Eddollls Valtteri Bottas Rozumím.
13. Marco Matassa Daniil Kvyat NOC 6, abys chytil Gutierreze, pojď Danny!
14. Simon Rennie Daniel Ricciardo Aktualizuj stav gum, až budeš moct. A jaké je vyvážení?
14. Tony Ross Nico Rosberg Vyšší výkon (Hoagys) ti pomůže nejen s palivem, ale taky s pneumatikami a brzdami.
15. Dave Robson Jenson Button OK, Jensone, do boxů v tomto kole. Do boxů v tomto kole. Zatlač na to teď, pokud můžeš, dostaň všechno z tohohole setu gum. Zatlač na to.
16. Kimi Raikkonen David Lloyd Moje zadní gumy začínají trochu odcházet. Nevím, kde je P4 [zbytek zprávy nerozluštitelný].
16. David Lloyd Kimi Raikkonen OK, je to 12 kliknutí na tlačítku 10 a čtyři kliknutí na tlačítku 1.
19. Simon Rennie Daniel Ricciardo Massa měl pomalou zastávku, takže spadl zpět.
19. Adrian Sutil Marco Schupbach Auto je hodně nedotáčivé. Změna nastavení na předním křídle byla moc.
19. Marco Schupbach Adrian Sutil Rozumím Adriane, ale myslím si, že za chvíli to bude OK, protože se ti trochu zhorší i zadní pneumatiky.
21. Tony Ross Nico Rosberg A jen… Odstup na Lewise je tři sekundy, takže pouze kontroluj odstup na něj. Dáme ti další informace.
21. Brad Joyce Sergio Perez Takže Checo, jsme na cíli plus čtyři. Cíl plus čtyři.
22. Simon Rennie Daniel Ricciardo OK, Danieli, dva Mercedesy jsou vepředu. Za nimi jsou dvě Force Indie - vypadá to, že jsou na strategii jedné zastávky. Za nimi je Sebastian, pak Bottas a pak ty.
22. Mark Slade Pastor Maldonado OK Pastore. Děláš dobrou práci. Většina aut už stavěla a přezula [ze super-měkkých na měkké]. Degradace [super-měkkých] byla vyšší, než se předpokládalo.
23. Andrew Murdoch Felipe Massa OK, to je dobrá práce. Teď jdi po Fernandovi.
24. Sebastian Vettel Guillaume Rocquelin OK, bojuji, abych se dostal před něj [Kobajašiho].
24. Simon Rennie Daniel Ricciardo OK, Danieli, dojíždíš auta před sebou. Možná tě bude zajímat - tři auta spolu zápasí před tebou. Charge-9, charge-9.
26. Kamuj Kobajaši Tim Wright Ztratil jsem zadek, ztratil jsem zadek [auta]. Nevím! Ztratil jsem zadní tlumiče.
26. Tim Wright Kamuj Kobajaši OK, Kamuji, zastav. Zastav tam. Vypni motor s P1. Počkej pět sekund a pak přepni na P0.
27. Peter Bonnington Lewis Hamilton Nezapomeň, dvojité DRS. Asi to ještě nebude teď ale.
28. Sergio Perez Brad Joyce Tyto gumy jsou hodně dobré, že jo?
28. Brad Joyce Sergio Perez Tohle je parádní práce, Checo. Teď jsme šťastní, pokračuj v tom, co děláš, dojíždíme auta. Nyní jsme blízko k dojetí Vergneho a Alonsa . Pokračuj v tom, co děláš.
29. Peter Bonnington Lewis Hamilton OK, Lewisi, Nico je vyšetřován, tak zbytečně neriskuj.
29. Adrian Sutil Marco Schupbach Takže můžu ho předjet, nebo co?
29. Marco Schupbach Adrian Sutil OK, změň pozici, změň pozici.
29. Adrian Sutil Marco Schupbach Můj motor je opravdu pomalý v porovnání s jeho.
29. Marco Schupbach Adrian Sutil Rozumím, Adriane, rozumím. Zadní křídlo je jiné, jak víš. Tlač na to dál, Adriane.
30. Brad Joyce Sergio Perez OK, právě prodlužujeme tento stint, Checo.
31. Brad Joyce Sergio Perez OK, Checo, chceme protáhnout tento stint. Použij otočné přepínače ke gumám a dej nám zpětnou vazbu, jak to s nimi vypadá, ok?
31. Sergio Perez Brad Joyce Ano, cítím maličké uvadání zadních, pouze trochu. Uvidíme, jak daleko budeme moct ještě jet.
31. Brad Joyce Sergio Perez Rozumím.
32. Tony Ross Nico Rosberg Nico, potřebujeme opět zvýšit šetření s palivem. Palivo roste v tento moment. Takže kde můžeš, použij delší převody a trochu víc výkonu.
32. Nico Rosberg Tony Ross Koukněte se mi na vibrace na předku. Začíná se to zhoršovat.
32. Tony Ross Nico Rosberg Rozumím.
33. Peter Bonnington Lewis Hamilton OK, Lewisi, žádný trest pro Nica. Žádný trest pro Nica, má poslední varování ohledně zkracování si poslední šikany.
34. Nico Rosberg Tony Ross Jak nastavený brzdný účinek má můj týmový parťák? Dopředu, nebo dozadu?
34. Tony Ross Nico Rosberg Má ho víc dozadu než ty, ty máš víc dopředu.
36. Sebastian Vettel Guillaume Rocquelin OK, buďte rozumní ohledně strategie.
37. Lewis Hamilton Peter Bonnington Ztratil jsem výkon. Nemám žádný výkon, chlapi.
37. Peter Bonnington Lewis Hamilton OK, koukáme se na to. Koukáme se na to.
38. Peter Bonnington Lewis Hamilton Takže řízení výchozí 01, řízení výchozí 01. Vypadá to, že se to týká obou aut. Takže nastav to řízení na default.
38. Nico Rosberg Tony Ross Stále tu nemám vůbec [MGU-]K!
38. Tony Ross Nico Rosberg OK, Nico, snažíme se to vyřešit. Snažíme se to vyřešit. Vypadá to, že tvůj kolega má stejný problém.
39. Guillaume Rocquelin Sebastian Vettel OK, Sebastiane, buď chytrý. Nejhorší věc, kterou můžeš právě teď udělat je, že si v pneumatikách nenecháš nic na konec.
40. Guillaume Rocquelin Sebastian Vettel Hulkenberg ještě nebyl v boxech. Hulkenberg ještě nebyl v boxech.
40. Sebastian Vettel Guillaume Rocquelin Nejlepší pro mě bude zůstat venku a tak ho předjet.
41. Sebastian Vettel Guillaume Rocquelin Proč jste mě ještě nenechali venku? Mohl jsem jet rychleji, poté co by Hulkenberg stavěl.
41. Guillaume Rocquelin Sebastian Vettel Kámo, koncentruj se na svůj závod. Jsme tam, kde zrovna jsme.
41. Brad Joyce Sergio Perez OK, Checo, takže potřebujeme použít předjížděcí tlačítko v zatáčce 10, OK? Máš za sebou Ricciarda. Vettel nebyl schopný předjet Nica, takže prostě použij předjížděcí tlačítko v zatáčce 10. OK, pozor na prokluz zadních kol teď, kontroluj ho. Zrovna máme naše okno pro zastávku, tak pozor na prokluz zadních kol a kontroluj je.
41. Sergio Perez Brad Joyce Bojujeme s Red Bully? Nebo jsou na dvouzastávkové strategii?
41. Brad Joyce Sergio Perez Už mají za sebou všechny zastávky, Checo. Už mají za sebou svoje zastávky. Závodíme s nimi.
42. Gianpiero Lambaise Nico Hulkenberg Do boxů v tomto kole, do boxů v tomto kole, potvrď. Do boxů v tomto kole, do boxů v tomto kole, potvrď.
42. Simon Rennie Daniel Ricciardo OK, Danieli, nezvedej nohu z plynu příliš brzy, je to špatné pro energii. Nešetři žádné palivo, je to špatné pro energii.
42. Daniel Ricciardo Simon Rennie OK.
44. Andrew Murdoch Felipe Massa OK, Felipe. Chceme zkusit, jestli tyhle gumy vydrží až do konce.
44. Tony Ross Nico Rosberg OK, Nico, situace: Obě auta mají stejný problém. Nemyslíme si, že ho dokážeme vyřešit. Samozřejmě musíš teď trochu přidat, protože P3 tě právě dohání.
44. Tony Ross Nico Rosberg A dej nám vědět, jestli chceš změnit přítlak při zastávce, Nico.
44. Nico Rosberg Tony Ross Žádné změny.
45. Tony Ross Nico Rosberg A strat-5. Použij "předjetí", kde budeš potřebovat. Závodíš s Massou. Massa ještě nestavěl podruhé, OK? Má starší pneumatiky, než ty.
46. Felipe Massa Andrew Murdoch Informace: začínám cítit, že zadek odchází v porovnání s předchozími pocity.
46. Andrew Murdoch Felipe Massa OK, rozumím. Budeme dál monitorovat tvoje časy na kolo. Přepni diferenciál na mid-3. Přejdi u diferenciálu na mid-3.
47. Simon Rennie Daniel Ricciardo OK, Hamilton před tebou je pomalý. Hamilton před tebou jede pomalu. Právě vjíždí do zatáčky 8.
47. Lewis Hamilton Peter Bonnington Brzdy selhaly.
48. Brad Joyce Sergio Perez OK, jsi právě na třetí pozici. Třetí místo. Dávej pozor na prokluz zadních kol. Vypadá to, že je v pořádku používat předjížděcí tlačítko na rovinkách. Dávej jen prostě pozor na zadní pneumatiky.
48.. Tony Ross Nico Rosberg Brzdy: Jdi zpět na EB1, B-mig 1, dávej na ně pozor teď. Tvůj parťák má problém. Nejdůležitější je teď dokončit. Dávej pozor na brzdy.
49. Andrew Murdoch Felipe Massa OK, Felipe, budeš závodit s auty při výjezdu [z boxů]. Budeš závodit s auty při výjezdu.
51. Simon Rennie Daniel Ricciardo Rosberg je jen sekundu před tebou, je velmi pomalý na rovinkách.
51. Tony Ross Nico Rosberg OK, myslíme si, že brzdy mají teplotu v pořádku v tento moment, takže přijdej trochu v místech, kde můžeš, Nico. Zkus to a zkus udržet odstup.
52. Guillaume Rocquelin Sebastian Vettel OK, Sebastiane, jsi plus 4 [sekundy] za Hulkenbergem. Jasná věc je, že tvoje nejlepší šance je ponechat si trochu v pneumatikách na konec. Daniel si ničí gumy při pokusech o předjetí Pereze. Na posledních 10 kol bys měl mít grip.
52. Brad Joyce Sergio Perez Bylo by dobré, kdyby ses mohl dostat do DRS zóny Rosberga, Checo. Šlápni na to, abys ho dojel, pokud můžeš. Ale hlavní věc je starat se o zadní gumy.
52. Tony Ross Nico Rosberg Takže vše je pod kontrolou. Musíš zvýšit rozestup v sektorech jedna a dvě, aby ses mohl bránit ve třetím.
54. Simon Rennie Daniel Ricciardo OK, Danieli, kde myslíš, že je nejlepší místo k předjetí? Připravíme ti pro něj tady víc výkonu.
55. Tony Ross Nico Rosberg Děláš opravdu dobrou práci.
56. Marco Schupbach Adrian Sutil OK, poslední kolo nebylo dostatečné. Potřebujeme víc šetřit [palivo]. Poslední kolo nebylo dostatečné, potřebujeme víc.
56. Marco Schupbach Adrian Sutil OK, Adriane, není tu jiná možnost. Musíme šetřit. Musíme šetřit tolik, kolik jen můžeme.
57. Andrew Murdoch Felipe Massa OK, Felipe, udržuj tento tlak. Potřebujeme předjet, potřebujeme předjet. Naše baterie začínají klesat.
57. Felipe Massa Andrew Murdoch Potřebuji se dostat před ně! Jsem mnohem rychlejší, než oni!
57. Jonathan Eddollls Valtteri Bottas Vyměň si pozice hned jak to bude možné.
57. Dave Robson Jenson Button OK, Jensone, právě jsme jedno z nejrychlejších aut na trati. O víc než jednu sekundu než Hulkenberg. Pojď to ještě udržet, šlapej na to až do konce.
57. Dave Robson Jenson Button Parádní práce, JB. Z tohohle můžeme dostat víc bodů, určitě! Šlapej na to.
59. Andrew Murdoch Felipe Massa Dobrá práce, Felipe. Dobrá práce.
60. Simon Rennie Daniel Ricciardo OK, Danieli, potřebujeme chladit auto. Kde můžeš, vyjeď z vláčku. Tam kde je to bezpečné.
61. David Lloyd Kimi Raikkonen Palivo-4. Palivo-4. Buď opatrný na pneumatiky, stále máme deset kol do konce.
61. Guillaume Rocquelin Sebastian Vettel Dobře Sebastiane. Tak, jak to teď děláš - přepínač 9 a 12, tak jak to děláš - je dobré.
62. Andrew Murdoch Felipe Massa OK, Felipe, multifunkce A, opti-pozice 1. Multifunkce A, opti-pozice 1.
63. Andrew Murdoch Felipe Massa Tvoje pneumatiky jsou o deset kol novější, než těch před tebou.
63. Brad Joyce Sergio Perez Takže, Checo, právě jsme jednu desetinu od toho, abys dostal DRS, jen pro tvou informaci.
64. Jenson Button Dave Robson Tohle by měla být legrace!
64. Dave Robson Jenson Button Jo, absolutně. Pojďme z toho dostat co nejvíc. Užijme si to. Vyhráli jsme tu závody dříve.
65. Simon Rennie Daniel Ricciardo OK, Danny, potřebujeme chladit auto. Vyjeď z vláčku v místech, kde nemůžeš být předjet.
65. Sergio Perez Brad Joyce [nezřetelné]… Nemám už žádné brzdy!
66. Brad Joyce Sergio Perez OK, Checo… Mám na mysli, pokud máš obavy…
66. Sergio Perez Brad Joyce Reset!
66. Brad Joyce Sergio Perez Resetuj nastavení rozložení brzdného účinku! A pokud máš opravdu obavy, pak budeš muset jet do boxů. Ale zůstaň venku, pokud myslíš, že můžeš. Resetuj nastavení brzdného účinku. Vypni a zapni. Vypni a zapni.
67. Brad Joyce Sergio Perez Šlápni na to a dostaň se do DRS Ricciarda, kámo. Přitlač na to k Ricciardovi.
67. Sergio Perez Brad Joyce [nezřetelné]… Nemám zadní brzdy. Co dalšího můžu dělat?
68. Brad Joyce Sergio Perez Checo, zůstaň s tím. Už jen tři kola po tomhle. Koukáme se na to, koukáme se na ten problém a řešíme ho.
68. Brad Joyce Sergio Perez OK, je to zpátky, je to zpátky, Checo. Checo, posuň rozložení brzdného účinku dopředu. Dopředu s rozložením brzd, abys zachránil zadní. Dvě kliknutí. Pojď kámo. Pokud na to šlápneš, dostaneme se do DRS Ricciarda a předjedeme ho. Budeš předjíždět o kolo Sutila. Budeš předjíždět o kolo Sutila.
70. Simon Rennie Daniel Ricciardo Nikdo tě nemůže předjet, vyhraješ závod. Zůstaň v pozitivních číslech rozdílu časů [kvůli Safety Caru].
70. Gianpiero Lambaise Nico Hulkenberg Kde tě Button dostal?
70. Nico Hulkenberg Gianpiero Lambaise Těsně před poslední šikanou. Na polovině rovinky před poslední šikanou.
70. Gianpiero Lambaise Nico Hulkenberg Rozumím.
Vítězné kolo Christian Horner Daniel Ricciardo Vyhrál si velkou cenu Kanady! Velmi dobře, tvoje první vítězství.
Vítězné kolo Daniel Ricciardo Christian Horner Páni!
Vytisknout

Diskuze: Přepis radiokomunikace z Velké ceny Kanady

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 17, poslední 20.06.2014 14:36 Vložte komentář

Zobrazeno posledních 17 komentářů. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Model monopostu F1 v aerodynamickém tunelu Mercedesu

Proč se Mercedes nemůže dostat do formy? Wolff přiznává vážné problémy s korelací

Carlos Sainz v Austrálii

Šéf Red Bullu potvrzuje, že uvažují o Sainzovi jako o náhradě za Péreze

Pro pilota není nikdy příjemné, když se místo závodu jenom dívá - to platí i pro Logana Sargeanta

Proč Williams neměl v Melbourne rezervní vůz? Zpověď šéfa stáje

Lando Norris s McLarenem MCL38

"Na stříbrného Leclerca jsme měli, blížíme se Ferrari i Red Bullu," těší Norrise

Sargeant závod vůbec nejel a Albon neskrýval rozčarování

PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

Fernando Alonso sice o body nepřišel, ale pohoršil si v pořadí

Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

George Russell skončil závod na první pohled děsivou havárií

GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

Start závodu v Austrálii

GRAFIA: Startovní rošt v Melbourne po penalizaci Péreze - těží z toho oba McLareny

Sergio Pérez a Christian Horner museli zkousnout Mexičanovu penalizaci

PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

Hamilton prozatím tápe a v Melbourne mu brány Q3 zůstaly zavřené

KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. LECLERC, 3. ... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Red Bull

Mateschitz Vettelovu nespokojenost chápe, titul podle něj získá Hamilton

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

  2. GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

  3. PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

  4. KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

  5. PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

  6. V pátek byli v Austrálii nejrychlejší Norris a Leclerc

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud