PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Dominance Mercedesu pokračuje

Pavel Mandát / F1NEWS.CZ, 1. srpna 2020, 16:51 Google+

Prohlášení po GP Velké Británie.

Počet komentářů:  6 komentářů (Poslední 02.08. 13:58) Napište svůj názor
Lewis Hamilton v Silverstone

Lewis Hamilton v Silverstone | foto: Mercedes AMG F1 Team

Sdílejte článek

Mercedes

Lewis Hamilton, 1. místo
Valtteri mi dal zabrat, musel jsem tlačit úplně na maximum. Včera jsme se trochu trápili, změny na voze nefungovaly, jak bych si představoval. Pak ty hodiny v Q2, byl jsem frustrovaný... Nakonec ale vše dobře dopadlo. Velké díky celému týmu tady na trati i v továrně. Děkuji i všem fanouškům za podporu.

Valtteri Bottas, 2. místo
Poslední kvalifikační pokus se mi nepovedl. Auto je ale skvělé a závod bude až zítra. Loni zde Lewis vyhrál ze druhého místa na startu, tak proč by se to letos nemohlo otočit? Těším se.

Red Bull

Max Verstappen, 3. místo
Jsme třetí, což je momentálně naše maximum. Tak to je, musíme to respektovat. Celkově to byla zábava. V závodě se Mercedesu většinou dokážeme přiblížit, uvidíme, jak to bude vypadat zítra. 

Ferrari

Charles Leclerc, 4. místo
Jsem šťastný. Nečekal jsem, že budu startovat čtvrtý, zvlášť na střední sadě Je to příjemné. Myslím, že v porovnání s ostatními máme rychlost, ale pneumatiky nám brzy odejdou, takže je fajn startovat na střední sadě. 

Sebastian Vettel, 10. místo
Nechci nikoho vinit. Ode mě to dnes nebylo ideální. Věřím, že zítra to bude lepší, protože horší už to být nemůže. Není to pro nás jednoduchá sezona. Ale myslím, že všichni tvrdě pracují na zlepšení.

McLaren

Lando Norris, 5. místo

Tým odvedl skvělou práci, že auto připravil včas, udělali jsme hodně změn a nebylo moc času. Nevyjeli jsme úplně včas, ale stihli jsme to. Díky za tu tvrdou práci. Kvalifikace nebyla moc čistá, udělal jsem pár chyb a vyjel mimo, stálo mě to čas a sebejistotu v první půlce kvalifikace, což není ideální. Snažil jsem se to dohnat a dostat se do rytmu, ale nepovedlo se až do poslední části. Na starých pneu jsem zajel stejně jako na nových, takže jsem se cítil jistější a mohl jsem na to šlapat, je to skvělý výsledek. Zítra to bude důležité potvrdit a získat z toho dobrý výsledek.

Carlos Sainz, 7. místo

Byl to dobrý den. A pro mě osobně platí, že jsem měl v dosavadním průběhu víkendu z auta čím dál lepší pocit, takže děláme pokrok s nastavením a vyvážením. Celkově si myslím, že máme ještě co dělat a zlepšovat, ale jsem rád, že máme do startu dobrou pozici. Moje poslední kolo nebylo úplně podle představ, ztratil jsem čas při výjezdech a s trakcí při nájezdu na dlouhé rovinky. Ale sedmé místo je dobré.

Andreas Seidl, šéf týmu 

Čtvrtá kvalifikace a oba vozy jsou v první desítce ve všech z nich. Dobrá práce týmu i jezdců, kteří na to dokázali šlápnout v pravou chvíli. Tréninky byly náročné, pracovali jsme tvrdě přes noc, abychom se zlepšili a ráno byli jezdci spokojenější, to nám dodalo jistotu. I po třetím tréninku jsme udělali pár úprav a zvládli jsme to tak tak. S červenými, žlutými vlajkami, větrem i provozem to dnes bylo náročné sledovat, ale tým se tvrdě soustředil a zvládli jsme všechny nástrahy. Páté a sedmé místo je skvělý výsledek a můžeme tak bojovat o body. Musíme se nyní soustředit na přípravu na závod.

Racing Point

Lance Stroll, 6. místo
Celkově jsem spokojený. Naše strategie byla dobře vymyšlená, takže máme výhodu startu na tvrdší směsi. To nám dává možnost bojovat s vozy okolo. Co se týče podmínek. bylo to obtížné. Přes noc se změnila teplota. takže bylo těžké najít správné vyvážení. Obecně máme ale dobrou možnost získat v závodě hodně bodů.

Nico Hulkenberg. 13. místo
Byla to výzva! Nebylo snadné se do Formule 1 vrátit po osmi měsících - do úplně nového prostředí, s očekáváním, že hned zajedete dobrý výsledek. Zvlášť na tak vysokorychlostním okruhu, kterým Silverstone je. Podmínky se navíc měnily, ale chyběl nám jen kousek k tomu, abychom se dostali do Q3. Cítím, že se našemu vozu rychle přizpůsobuji, učím se. Večer so uděláme domácí úkoly, což nám snad pomůže k zisku solidních bodů.

Otmar Szafnauer, šéf týmu
S Lancem jsme se rozhodli zvolit v Q2 agresivní přístup. Byl to risk, ale vnímali jsme výhody tohoto rozhodnutí. Nakonec to vyšlo, díky čemuž máme pro závod dobrou výchozí pozici. Nico se nedostal do Q3, je to pochopitelné, když uvážíme, že auto řídil včera poprvé. Se svým závodním tempem ale má na to získat body. Zítra to bude těsné, nicméně jsem přesvědčen, že budeme bojovat o dobrý výsledek.  

Renault

Daniel Ricciardo, 8. místo   

Jsem spokojen, zvlášť, když jsme osmé místo vybojovali v náročných podmínkách. Bylo to čisté kolo, bez chyb, ale nic úžasného. Nicméně to stačilo na osmé a jen o kousek chybělo k sedmému místu. Bylo to hodně těsné, celý víkend jsme v první desítce, takže můžeme být spokojeni. Zítra to bude zajímavé, obzvlášť boj o šesté a možná i páté místo. Startujeme na měkkých pneu, stejně jako většina kolem, tak uvidíme. Cílem jsou body.

Esteban Ocon 9. místo  

Bylo to dobré. Pozitivní kvalifikace, jel jsem pohodlně. Trošku jsme ztratili v Q3, tak se na to musíme podívat. Jsem spokojen s vývojem a musíme takto pokračovat dál. Vypadá to, že máme lepší rychlost v neděli, na kvalifikaci musíme zapracovat. Myslím, že to zítra bude dobré, jsme v první desítce a máme dobrou příležitost na slušný výsledek.

Alan Permane, sportovní ředitel    

Bylo to náročné, zvedl se vítr mezi první a druhou částí, takže bylo těžké něco odhadovat, obzvlášť v rychlých zatáčkách. Jsme spokojeni, že jsme s oběma vozy v první desítce a máme slibnou startovní pozici. Musíme se soustředit na bezproblémový závod. Závodní rychlost, jako obvykle, vypadá podle pátečních simulací silně, takže se těšíme, že z toho něco vytěžíme a získáme slušné body.

Alpha Tauri

Pierre Gasly, 11. místo
Jsem spokojen. Odvedli jsme dobrou práci, naše tempo bylo srovnatelné s Racing Pointem, což je momentálně jeden z nejlepších vozů na roštu. O kousek nám unikl postup do Q3, ale pro zítřek máme volnou volbu strategie. Cílem je přivézt body.

Daniil Kvyat, 14. místo
Se svým kolem jsem spokojený. Oproti včerejšku jsme na voze udělali nějaké změny, díky nimž se cítím pohodlněji. Mám větší jistotu při průjezdu zatáčkami. Zítra to nebude snadné, startuji kvůli penalizaci o pět míst níž, ale mým cílem je bodovat. Budu tlačit.

Jody Egginton,technický ředitel
Naše poznatky z tréninků ukazují, že nové díly fungují. Musíme tímto směrem pokračovat. Je trochu škoda, že jsme se nedostali do Q3, ale jedenácté místo na startu nám nabízí zajímavé strategické možnosti. Daniil dostane penalizaci za výměnu převodovky, u něj budeme muset zvolit agresivní strategii, aby se mohl dostat dopředu. 

Williams

George Russell, 15. místo  

Musíme být spokojeni. Je to třetí závod za sebou, kdy jsme v sobotu rychlejší než v neděli. A tak jsme se pokusili nastavit vůz na závod. Byl jsem proto překvapený s dnešním výkonem. Auto bylo dobré a na tomto okruhu je skvělé závodit. Po postupu do Q2 vždy chcete víc, ale byli jsme realističtí a cílem bylo dostat Haas a Alfy Romeo, protože další tým, Alfa Tauri jsou už příliš před námi. Jsem s prací spokojen a uvidíme, jak to půjde zítra.

Nicholas Latifi, 20. místo   

Udělali jsme velké změny na autě a to se chovalo lépe. Jsem zklamaný kvůli sobě a té chybě. Prostě jsem to přehnal s plynem a roztočil se. Myslím, že kdybych to dokončil normálně, mohl jsem možná postoupit, jak ukazuje Georgův čas. Je to možné. Před víkendem jsme váhali, jak tu budeme konkurenceschopní v porovnání s Budapeští. A je vidět, že ta vylepšení se ukazují i na tomto okruhu. To jsou pozitiva, ale jsem trošku frustrovaný.

Dave Robson, šéf výkonnosti vozu

Rychlost byla dobrá, potvrdilo se, že jsme včera a přes noc udělali dobrou práci. Oba jezdci hlásili zlepšení chování auta proti pátku, ale dnes to bylo náročné. Nicholas podcenil vítr a žluté vlajky znamenaly, že musel George zpomalit a ztratil čas na zlepšující se trati. Ale i tak to stačilo na postup a to potřetí. Bohužel komisaři naznali, že nezpomalil dostatečně a dostal penalizaci. Zítra má být chladněji a uvidíme asi řadu strategií, které tento okruh nabízí. Zkoušíme pracovat na závodní rychlosti, tak uvidíme, jak jsme v tomto směru pokročili. Ale ať se stane cokoliv, oba dnes jeli dobře a rychlost auta se stále zlepšuje. Dokázali jsme také upravit nastavení po Maďarsku na zcela odlišný typ okruhu. Těšíme se na další závody.

Alfa Romeo

Antonio Giovinazzi, 17. místo
Udělali jsme pár kroků vpřed. To je pozitivní. Z mého nejrychlejšího kola mám radost. Myslím, že lepší to být nemohlo. Bohužel to ani tak na Q2 nestačilo. Z  předešlých závodů víme, že naše závodní tempo je o něco lepší. Budeme se snažit získat nějaké body. 

Kimi Raikkonen, 18. místo
Auto je tento víkend o něco lepší. Lépe se mi ovládá, žel nám stále něco chybí. Jako tým jsme se ale zlepšili a pořád se můžeme zlepšovat. Mohl jsem být o něco výš, jenže jsem udělal chybu v poslední zatáčce. Zítřejší závod bude zajímavý. Čekám boj o body.

Frédéric Vasseur, šéf týmu
Jme daleko od místa, kde chceme být, ale zlepšujeme se, což je pro nás motivace. Oba piloti odvedli až na nějaké drobnosti typu provozu maximum. Naše tempo v závodech je výrazně lepší, chceme proto zabojovat o místa v první desítce. 

Haas

Romain Grosjean, 15. místo
 
V tréninku jsem se cítil dobře, auto bylo dobré, obzvlášť jeho vyvážení. Udělali jsme pár změn, ale auto už se nechovalo stejně. S tím se trápíme, každou část víkendu se vůz chová trošku jinak. Bylo to komplikované. Měl jsem v Q1 tři pokusy, ale ani jeden nebyl zvlášť dobrý. Uvidíme, co zvládneme zítra. Jsme v Británii a tak se tu mohou s počasím dít různé věci. V kvalifikaci mělo pršet, ale měli jsme modrou oblohu. Možná to zítra bude opačně a my toho budeme moci využít.

Kevin Magnussen, 18. místo
 
 Věděli jsme to. Očekávali jsme něco podobného, ale udělali jsme maximum a bojovali s Alfou Romeo, což jsou naši hlavní soupeři. A to je vše, co můžeme udělat. Před námi jsou týmy, kteří mají náskok. Když vytěžíme z kvalifikace maximum, i když to je naše slabina, na to se musíme zaměřit - být co nejvýš to půjde. Může být pár jezdců s penalizací a to nás posune. Kdo ví, snad nám to pomůže se posunout a zase získat body.

Guenther Steiner, šéf týmu
 
Nejsem s výsledkem spokojen, ale očekávali jsme něco takového. Pro nás je těžké se dostat z první části kvalifikace, tak jsme na tom aktuálně. A nemůžeme dělat nic jiného než se přes to dostat. Snad to zítra bude lepší, když se vyřeší penalizace. Pokusíme se mít dobrou závodní rychlost, jako v Maďarsku a snad z toho něco získáme.

Vytisknout

Diskuze: PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Dominance Mercedesu pokračuje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 6, poslední 02.08.2020 13:58 Vložte komentář

Zobrazeno posledních 6 komentářů. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Kevin Magnussen ukázal, jak se bojuje za týmové barvy

Ohlédnutí za GP Saúdské Arábie

Letecký pohled na okruh v Džiddě

GRAFIKA: Startovní rošt v Džiddě - Red Bull v 1. řadě před Ferrari

Max Verstappen s novým Red Bull RB20 při testech v Bahrajnu

Kvalifikaci ovládl Verstappen, Bearman v bitvě s Hamiltonem

Max Verstappen v Bahrajnu

V závěrečném tréninku nejrychlejší Verstappen, Bearman desátý. Zhou havaroval

Carlose o víkendu za volantem neuvidíme

Ferrari náhle mění sestavu: Sainz se už v Bahrajnu nesveze, místo něj povolán nováček

Max Verstappen s novým Ferrari SF-24 při testech v Bahrajnu

První trénink v Saúdské Arábii pro Verstappena, druhý pro Alonsa

Lewis Hamilton, Max Verstappen a George Russell společně na pódiu

Verstappen k Mercedesu? "Bylo by to vzrušující," reaguje Russell

Fernando Alonso v Bahrajnu

Scházejí nám 3 či 4 desetiny, popisuje zklamaně Alonso. Briatore pro něj hledá tu nejlepší možnost

Max Verstappen pro sezónu 2024

U Red Bullu vládne napětí dál, Verstappen volá po konci Hornera. Odejde Max ke konkurenci?

Max Verstappen a Sergio Pérez přivezli Red Bullu 29. double

PROHLÁŠENÍ po závodě: Verstappen nečekal, že vše bude tak snadné

  • Pátek

    • 1. Trénink (2:30 - 3:30)
    • 2. Trénink (6:00 - 7:00)
  • Sobota

    • 3. Trénink (2:30 - 3:30)
    • Kvalifikace (6:00)
  • Neděle

    • Závod (5:00)

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Lewis Hamilton pokračuje v překonávání rekordů

Mercedes v kvalifikaci rozdrtil konkurenci

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud