PROHLÁŠENÍ po závodě v Maďarsku: Štastný Hamilton a vytočený Verstappen

Jana Šrámková, 29. července 2018, 17:00 Google+

Jak hodnotí dnešní závod jednotliví piloti a představitelé týmů?

Počet komentářů:  4 komentáře (Poslední 30.07. 09:39) Napište svůj názor
Lewis Hamilton po kvalifikaci v Maďarsku

Lewis Hamilton po kvalifikaci v Maďarsku | foto: Formula1.com

Sdílejte článek

MERCEDES

Lewis Hamilton, 1.místo
Věděli jsme už před odjezdem do Budapeště, že Ferrari tu bude hodně rychlé, takže tyto body, to je opravdu skvělé a beru to jako bonus. Jsem moc spokojený s tím, jak silní jsme v posledních závodech byli. Musíme v tom pokračovat i v další polovině roku. 

Vatteri Bottas, 5. místo
Nevidím tu žádná pozitiva. Chtěl jsem lepší výsledek. Teoreticky jsme mysleli, že to zvládneme na jednu zastávku, museli jsme ale zastavit dřív kvůli Kimimu, museli jsme to pokrýt. A 20 kol před koncem bylo ještě vše ok a měl jsem vše pod kontrolou - rychlost i pozici. Ale nakonec zadní pneumatiky odešly. Snažil jsem se bránit jak nejlépe jsem mohlo, co nejagresivněji, ale dopadlo to špatně a s rozbitým předním křídlem a tak. Musíme si o tom s týmem promluvit.

Co se těch koliz týče. Se Sebem jsem bojoval a stále jsem tam měl šanci, on byl na vnějšku a brzy zatočil a já neměl kam jet. Takže jsem kolidovali a jen já si poškodil vůz. Myslím, že to bylo fér a byl to závodní incident. S Danielem to bylo podobné, ale byl jsem vedle na vnitřku. Neměl jsem půlku křídla, takže jsem probrzdil a jsem si jistý, že viděl, jak rychle jedu, ale zatočil a kolidovali jsme. 

Toto Wolff, šéf týmu
Odjeli jsme do Maďarska s cílem limitovat škody, takže tento výsledek je zatraceně dobrý. Lewis jel bezchybně a měl perfektní start. Jel v prvním stintu déle, než jsme plánovali, potom zvládl měkké. Na hodnocení je to jednoduchý závod, ale i tak musel předvést, co umí. Valtteri jel myslím nejlepší závod za Mercedes, udržel si po startu pozici a odvedl skvělou práci až do chvíle, kdy mu ke konci odešly pneumatiky. Vnímám kontakt se Sebastianem a Danielem jako  závodní incidenty. Byl ve špinavé stopě a bránil se jak jen to šlo. Bojoval tvrdě, páté místo za to není velká odměna poté, co předvedl za výkon. Je to skvělé zakončení první části roku. Ale letos to bude náročné až do samotného konce. Muísme se však soustředit na závod po závodě, pokud chceme zvítězit.


FERRARI

Sebastian Vettel, 2. místo
Byl to náročný závod, startovali jsme dál, než jsme měli a myslím, že jsem mohl co se rychlosti týče soupeřit s Lewisem. Druhé místo není to, co jsme chtěli, ale dnes to bylo maximum. Věděl jsem, že Bottase dojedu, jeho pneumatiky odcházely a byl si jistý, že ho mohu předjet. Když jsem ucítil náraz, byl jsem překvapen, protože už jsem byl jasně před ním.

Kimi Räikkönen, 3. místo
Tohle je to nejlepší, v co jsme mohli doufat. Nebyl to vůbec ideální start a musíme je trošku zlepšit, abychom si to ulehčili. Potom jsem dojel Bottase, ale nebyla tu šance na předjetí. Takže jsme jeli podruhé do boxů a zkusili to znovu. Alespoň se nám vrátila zpět jedna pozice, ale není to idální. Mylím, že jsme měli dobrou rychlost. Ale co naděláte? Někdy to tak je a ty body prostě vezmete a jdete dál. 

Maurizio Arrivabene, šéf týmu
Na okruhu, kde se vždy tak těžko předjíždí, jsme zvládli dojet lépe, než jsme odstartovali a to díky úsilí týmu a skvělému výkonu obou jezdců. Nyní máme ještě týden práce než začne opravdová letní pauze, takže budeme analyzovat a připravíme se na následující závody. Ještě není konec. Důležité bude pracovat týmově, klidně a být odhodláni.


RED BULL

Daniel Ricciardo, 4. místo
Měli jsme dobré auto a dojel jsem čtvrtý, pričemž jsem byl po startu až šestnáctý. Takže dobrý výsledek. Start byl chaotický, ťukli do mě, pocítil jsem vybrace a ztratil tam čas. Potom jsem se zasekl za Oconem, což bylo frustrující. Potom jsem však nabral rychlost a užil si to, protože jsem se probojovával polem vpřed. Když jsem se snažil předjet Valtteriho, věděl jsem, že má poškozené auto, takže jsem věděl, že to bude lehké. Ale on do mě narazil. Neviděl jsem, ho, ale nechal jsem tam místo. Naštěstí jsem se neroztočil a mohl pokračovat. Myslel jsem, že dostane penalizaci, ale chtěl jsem ho předjet na trati. A to se v posledním kole podařilo. Jsem moc spokojený. Myslím, že jsem získal naprosté maximum.

Max Verstappen, nedokončil 
Jsem opravdu hodně zklamaný, stejně jako tým a fanoušci. V tom rádiu jste to mohli slyšet. Možná by bylo lepší vynechat to pípání...  Asi by to mělo větší cenu. Je těžké něco podobného akceptovat. Cenné body jsme prostě  zahodili, je to frustrující před letní pauzou dopadnout takto, ale doufám, že se vrátíme silnější. Ale nemám teď vůbec náladu na dovolenou a chci závodit.

Christian Horner, šéf týmu
Fantastický výsledek v podání Daniela. Probojovával se, předvedl skvělé předjížděcí manévry a v polovině už byl pátý. Po přezutí se vydal stíhat Bottase a Ferrari. Po kolizi Bottase se a Vettela narazil do Daniela Bottas při snaze o předjetí v první zatáčce a poškodil mu tak vůz. Ale naštěstí mohl Daniel pokračovat a dojel čtvrtý. Max měl obrovsky frustrující den. Porucha motoru, když měl slibnou rychlost. Mohl stát dnes na pódiu. Doufáme, že z toho nebude penalizace do závodu ve Spa. 


TORO ROSSO

Pierre Gasly, 6. místo
Pro nás samozřejmě není možné zajet lepší umístění. Myslím, že jsem jediný z B třídy, koho nepředjeli o kolo. Je to dobrý pocit. Jsem moc rád, protože s Toro Rosso máte dvakrát, třikrát za rok možnost a příležitost jako takhle, kdy auto jede lépe, než předpokládáte, a kdy vám to vyjde. Chtěl jsem se ujistit, že když to nastane, využiji to. A to se podařilo v Bahrajnu, Monaku a tady znovu. Jsem moc rád.

Byl jsem pod tlakem od Kevina, ale auto bylo skvělé. Šlapal jsem na to a ujížděl mu, myslím, že jsem v jednu chvíli najel deset sekund náskok. A chvíli to tak zůstalo. Musel jsem makat, protože Haas je dost rychlý a museli jsme šetřit palivo. Mysleli jsme, že dělají to samé a na konci na začnou trápit. Což se stalo. Ačkoliv to tak nemuselo vypadat, bylo to těžké.

Brendon Hartley, 11. místo
Jsem zklamaný, že jsem nezískal body. Měl jsem dobrý start, ale rozhodl jsem se nejet vnitřkem v souboji s Gaslym a to mě vlastně stálo místo proti Magnussenovi. Zasekl jsem se potom za Sainzem, a to mi zničilo závod. Potom jsme příliš brzy reagovali na Hülkenbergovu zastávku a na středně-tvrdých pneumatikách jsem neměl nejlepší rychlost. Chápu, proč tým rozdělil strategie, ale pro mě to dnes nevyšlo. Neudělal jsem žádnou chybu, ale bohužel  jsem bez bodů. Jsem ale moc rád za tým, že jsme nějaké získali, je to odměna za tvrdou práci. 

Franz Tost, šéf týmu
Tým ukázal dobrý výkon už od začátku víkendu a Pierre byl stále kolem desátého místa. Včera nám pomohlo počasí a tým odvedl skvělou práci, jezdci zajeli skvěle a získali maximum. Pierre měl dobrý start, zatímco Brendon se zasekl kvůli souboji Sainze a Hülkenberga a propadl se. Pierre měl fantastický závod, který si kontroloval a nedovolil Magnussenovi jej dostat. Brendos se zasekl za Sainzem a Grosjeanem, ale udržel za sebou Hülkenberga. Myslím, že měl ale rychlost dojet na bodech. Šesté místo je skvělé a důležité pro celý tým, protože v posledních závodech jsme příliš bodů neposbírali. Chci poděkovat inženýrům a mechanikům za strategii i zastávky v boxech. Nyní máme pauzu a těšíme se do Spa.


HAAS

Kevin Magnussen, 7. místo
Jsem spokojen. Měl jsem dobré první kolo, získal pozice. Ale jinak se toho moc nedělo. Získali jsme body s oběma vozy, takže to je dobrý výsledek před dovolenou.

Romain Grosjean, 10. místo
Oba vozy v první desítce, což je dobré. Závod byl frustrující. Musíme pochopit, jak zlepšit práci s pneumatikami. Strávil jsem 50 kol za Sainzem, a byl jsem o půl až sekundu rychlejší. Ale jakmile někoho dojedete, nedá se toho moc dělat. To je škoda, ale celkově jsme odvedli dobrou práci. Předjeli jsme Nica a Brendona, takže jsme ukázali naši rychlost. Byl to dobrý víkend. Rychlost byla lepší než na desáté místo.

Günther Steiner, šéf týmu
Oba vozy na bodech, dobré ukončení první poloviny sezóny. Přiblížili jsme se soupeřům a ujeli pronásledovatelům, což je fantastické. Nyní si můžeme oddechnout a získat po pauze ještě více bodů.


MCLAREN

Fernando Alonso, 8. místo
Dobrý závod a vděčím za to boxové zídce, protože jsem měl výbornou strategii. Rozhodli jsme se jet co nejdéle v prvním stintu, asi o 15 kol víc než ostatní nakonec, a to znamenalo že jsem já i Stoffel získal tři nebo čtyři pozice. Zasloužili jsme si osmé a deváté místo, ale bohužel problém s převodovkou znamenal žádné body pro Stoffela, jinak by to bylo perfektní nedělní odpoledne. Jsem moc rád, že jsem opět získal body, v neděli se počítají body. Nyní budu relaxovat, a v polovině srpna opět usednu do auta.

Stoffel Vandoorne, nedokončil
Velké zklamání. Měli jsme skvělý start a získali pár míst. Měli jsme dobrou práci s pneumatikami a rychlost, když se to počítalo. V boxech jsme předjeli pár dalších aut a byla to skvělá strategie. Oba vozy byly v tu dobu na bodech, takže to bylo jen o tom dojet. Cítili jsme se dobře, ale bohužel přišel technický problém a já musel do garáže. Je to škoda, ale tým dnes udělal vše správně. Udělali jsme maximum a je škoda, že jsme nezískali pár dalších bodů. A osobně jsem se cítil dobře a ukázal jsem rychlost, bylo to normální, jako předtím. Takže mohu být spokojen i se svým výkonem. Těším se na odpočinek a vyčistím si hlavu před svým domácím závodem ve Spa.

Gil De Ferran, sportovní ředitel
Dnes to bylo pozitivní. Měli jsme dobrou rychlost a málem získali body s oběma vozy. Jsme zklamaní kvůli Stoffelovi, který jel dobře, ale musel odstoupit kvůli převodovce. Fernando předvedl typickou perfektní jízdu - agresivní a zároveň šetrnou k pneumatikám. Měli jsme mu dát dárek k narozeninám a on nám zase získal body! Gratuluji i ke strategii, bylo to perfektní. Přeji všem příjemnou dovolenou a nemohu se dočkat dalších závodů, kde se snad opět zlepšíme.


RENAULT

Carlos Sainz, 9. místo
Frustrující závod. Bylo to náročné první kolo, ale start jsem měl dobrý, než do mě ťukli v první zatáčce a já ztratil pozice. Postupně jsem nabíral rychlost, ale provoz mi moc nepomohl a stálo nás to místo proti McLarenům. Musíme se podívat, co se stalo a co jsme mohli udělat lépe.

Nico Hülkenberg, 12. místo
Dnes jsme neměli rychlost a vyvážení bylo špatné. Minulý závod byl dobrý, ale tady se to neopakovalo. Takové je závodění. Když nemáte rychlost, je to náročné, zasekl jsem se navíc v provozu. Mysleli jsme, že nám tato trať bude sedět, takže se musíme podívat, co se stalo a proč se auto tak špatně řídilo. Těšíme se však na testy a také dovolenou. Zaslouženou pro celý tým.

Cyril Abiteboul šéf týmu
Frustrující den. Víme, že jsme měli na víc. Měli jsme dobrý start, ale Carlos potom ztratil pozice a ani jeden jezdec se nedokázal posunout vpřed. Byli jsem konzervativní se strategií a vyvážení nebylo dobré. Teď budeme testovat a budeme pracovat na zlepšení.  Celkově však mohu říci, že první polovina roku byla podle našich očekávání a plníme si cíle. Ale s tím nemůžeme být spokojeni. Musíme se zlepšit, abychom splnili, co si přejeme letos, ale pokračovat v našem dlouhodobém plánu.


FORCE INDIA

Esteban Ocon, 13. místo
Náročný závod. Věděli jsme, že bude těžké získat body. Start byl dobrý a získal jsem pozice, ale neměl jsem rychlost na to dostat se z chvostu pole víc dopředu a bojovat o body. Užil jsem si bitvu s Renaulty, ale problémy ve včerejší kvalifikaci nám dnes pokazily výsledek. Máme nyní volno a čeká nás druhá polovina roku, každý si zaslouží pauzu, abychom se ve Spa vrátili silnější.

Sergio Pérez, 14. místo
Nebylo to ideální, ale věděli jsme, že to bude těžké. Strategii jsme měli agresivní, ale neměli jsme rychlost, aby fungovala. Měl jsem dobrý start, ale po menší strkanici s Lecrercem jsem tratil, ale i tak bylo jasné, že na okruhu, kde se nedá předjíždět, to z chvostu pole hodně těžké. Jsem rád, že je letní přestávka. Poslední měsíce byly hodně náročné psychicky, ale jsem tu a jsem v první desítce šampionátu jezdců. Budeme silnější. Jakmile se vyřeší všechny potíže, můžeme dojet do Spa se správným přístupem a stabilním prostředím kolem nás.

Otmar Szafnauer, šéfinženýr
Dnešní výsledek je odrazem včerejší kvalifikace. Byl to akční závod plný soubojů našich jezdců až do konce. Zkusili jsme odlišné strategie, ale nebyl v tom moc rozdíl. Pauza nám nyní dává možnost vyřešit problémy a vrátit se po létě silnější. Věšíme naší práci a stále bojujeme, takže se těšíme, že nabijeme baterie.


SAUBER

Marcus Ericsson, 15. místo
Bylo to náročné. Ztratil jsem pozici po kolizi a propadl se. Snažil jsem se předjíždět, ale tady se to nedá. Když se objevil safety car, rozhodli jsme se zajet do boxů pro středně-tvrdé pneumatiky, byl to správný krok a zvládli jsme se posunout. Bohužel víc možné nebylo. Celkově to nebyl dobrý závod, ale poučíme se. Těším se na dovolenou a poté se vrátíme silnější.

Charles Leclerc, nedokončil
Je to škoda, začít poslední závod před pauzou takhle. Dostal jsem se mezi dvě auta poškodil si auto. Musel jsem potom odstoupit. Na druhou stranu letošní rok je zatím pozitivní. Udělali jsme pokrok a to větší, než jsme čekali, a hodně jsme se naučili a získali body. Těším se na volno a využiju jej na trénink a relaxaci před další částí sezóny.

Frédéric Vasseur šéf týmu
Nebyl to dobrý den. Oba jezdci se dostali po startu do incidentů, které ovlivily jejich závod a výsledek. Marcus tvrdě bojoval, aby dostal zpět své pozice. Rok je to pozitivní, získali jsme body a to díky oběma jezdcům a jako tým se závod od závodu zlepšujeme. Věříme, že to tak bude pokračovat i dál a těšíme se.


WILLIAMS

Sergej Sirotkin, 16. místo
Myslím, že můžeme řícit, že jsme zakončili první polovinu roku na dobré vlně. Samozřejmě to není vidět z výsledku, ale musíme být realističtí a vzít v úvahu, kde jsme startovali. Strategie a modré vlajky, můžeme být spokojeni. Stále je tu místo ke zlepšení, což prozkoumáme a zlepšíme během letní pauzy, ale z tohoto závodu si můžeme odvést řadu pozitiv a čeká nás zasloužená dovolená.

Lance Stroll, 17. místo
Včere to bylo dobré dostat se do druhé části. Ale potom to nešlo podle plánu a dnes jsme musel startovat z boxů. Musel jsem mít staré přední křídlo, které jsme už pár závodů nepoužívali. Rozhodně jsem cítiI zhoršení výkonu. Auto nebylo stejné a nespolupracovalo tak, jako s tím novým. Měl jsem jinou strategii než Sergej a na konci jsem jel naplno, ale nezbýval už čas. Jeden z těch závodů.

Paddy Lowe, technický ředitel
Bylo to dlouhé a horké odpoledne. Rozdělili jsme strategie a snažili se využít případné možnosti, pokud by se objevily incidenty, bohužel Lance musel startovat z boxů, protože nemáme náhradní nové přední křídlo. Sergej se dostal před Sabuery, Leclerc brzy odstoupil. Zbytek už byl boj našich pilotů a Ericssonem, který jel hodně dlouhý stint. Doufali jsme, že to pro něj nebude fungoval, ale vyšlo mu to. Nebyli jsme dost rychlí, ale tým odvedl dobrou práci a musíme se soustředit na výkon a rychlost.

Vytisknout

Diskuze: PROHLÁŠENÍ po závodě v Maďarsku: Štastný Hamilton a vytočený Verstappen

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 4, poslední 30.07.2018 09:39 Vložte komentář

Zobrazeny poslední 4 komentáře. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Havárie po prvním restartu GP Číny 2024

Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

Lewis Hamilton se v letošním ročníku nadále trápí

PROHLÁŠENÍ PO ZÁVODĚ: U Red Bullu se slaví, nadšený je i Norris

Daniel Ricciardo dostal postih pro příští závod (ilustrační foto)

Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

Lando Norris se možná překvapivě vklínil mezi dominantní Red Bully (ilustrační foto)

GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

Max Verstappen zajistil Red Bullu jubilejní sté pole position (ilustrační foto)

SPRINT ČÍNY - Prohlášení po sprintu a kvalifikaci. Red Bull slaví, ostatní opatrně doufají

Max Verstappen a Sergio Pérez v Bahrajnu

Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

Fernando Alonso se stal smutným hrdinou sprintu (ilustrační foto)

GP ČÍNY - Sprint ovládl Verstappen, dramatický boj o bronzovou příčku

Pohled na startovní rovinku v Číně

GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

Norrisovi se podařilo ovládnout povětrnostní ruletu v Šanghaji (ilustrační foto)

Kvalifikaci sprint v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

Lance Stroll využil podmínek na trati

V Číně hořelo, trénink rozhodly poslední minuty, vynesly na piedestal Strolla

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Lewis Hamilton opět vítězný

GP MAĎARSKA vyhrál Hamilton před Vettelem, v závěru létaly vzduchem kousky vozů…

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

  2. Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

  3. GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

  4. Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

  5. GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

  6. Kvalifikaci sprint v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud