Pirelli vyzývá k rychlému rozhodnutí o změnách od roku 2017

Pirelli

Pirelli | foto: Pirelli

Pirelli upozorňuje, že mohou nastat problémy s prodloužením smlouvy s platností do roku 2016, dokud stále nezná znění nových pravidel.

Diskuze se týkají zejména důkladné generálky regulí pro monoposty. Vozy by měly být širší s většími pneumatikami, tisíci koňskými silami a konkrétními změnami těla vozidla. Přestože takové vozy mají vyjet na trať již v sezóně 2017, o ničem konkrétním ještě nebylo oficiálně rozhodnuto.

Pirelli jakožto výhradní dodavatel pneumatik ale v pomalém chodu událostí vidí řadu problémů. Šéf Pirelli pro oddělení motorsportu Paul Hembery se nechal slyšet, že italská společnost potřebuje k nové specifikaci pneumatik velké množství informací, kterých se jim nedostává.

„Chceme vědět, co se bude v roce 2017 dít. Pokud máte vést tendr, chcete vědět, co podepisujete,“ podotkl rozhořčeně Hembery.

Na otázku, zda by Pirelli bylo ochotno dohodu podepsat „naslepo“ Hembery odpověděl: „Bylo by to těžké, téměř nemožné, když jsou změny na spadnutí. Když nevíte, jaké ty změny jsou, jak můžete ohodnotit podstatnou sumu financí? To by byl trochu laxní přístup.“

„O ničem jsme neslyšeli. Až zapracují na tendru, čemuž věřím, že se tak stane v příštích třech měsících, budeme chtít vědět, co bylo vybráno.“

„Rádi děláme pro sport ty správné věci. Chtějí devatenáctipalcové pneumatiky nebo chtějí zůstat na třináctipalcových?“ ptá se Hembery, ale odpovědi se zatím nedočká. 

Vůči novým a nejasným pravidlům je prozatím skeptický: „Pokud se změny budou týkat tisíce koňských sil, obrovského zadního křídla a dalších věcí, jak byly popsány, radši byste chtěli jezdit v říjnu nebo listopadu předchozí sezóny.“

Pirelli potřebuje na výrobu nových pneumatik více času, než jim FIA nabízí. Prodloužení vzájemného kontraktu tak může být v ohrožení.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu