Prohlášení týmů po kvalifikaci v Silverstone: Hamilton podle Vettela asi našel zkratku

Pavel Šašek, 29. června 2013, 15:31 Google+

Jak vidí jezdci a jejich týmy průběh dnešní kvalifikace na Velkou cenu Británie?

Počet komentářů:  16 komentářů (Poslední 01.07. 10:01) Napište svůj názor
Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Sdílejte článek

MERCEDES

Lewis Hamilton, 1.
Je to neuvěřitelný pocit - podobný jako v roce 2007. Davy lidí byly skvělé, taková hojná účast. To kolo bylo pro ně. Doufám, že v závodě dokážeme něco zvláštního. Je to úžasné, protože jsem se ve voze po celý víkend necítil 100%.

Nico Rosberg, 2.
Je to rozhodně skvělý pocit mít nejrychlejší auto a Mercedes odvedl skvělou práci. Věříme, že jsme se zlepšili. Některá ostatní auta na tom mohou být lépe než naše, ale získat nejvyšší dvě příčky je pro nás jenom dobré.

Ross Brawn, šéf týmu
Tým během posledních měsíců pracoval neuvěřitelně dobře, aby získal výsledky jako ten dnešní. Zlepšujeme se a pomalu přinášíme novinky a zaměřujeme se na pochopení pneumatik - vypadá to, že se to vyplatilo.

Inženýři a piloti dostali auta na ta nejlepší místa pro kvalifikaci a když se během závěru zvedl vítr, oba - Lewis i Nico byli schopni podat svělé výkony. Lewisovo kolo bylo oslnivé a bylo skvělé, jak se s Nicem přetahují. Zítra bude výzvou udržet si konkurenceschopnost, ale včera jsem získali užitečná data a na tom budeme zítra stavět.

 

RED BULL

Sebastian Vettel, 3.
Uvidíme, jak to dopadne zítra, půjde o dlouhý závod. Mám-li být upřímný, tak jsem dnes velmi spokojený. Nevím, jestli Lewis tady našel zkratku nebo jen něco zvláštního - bylo to fenomenální kolo. Zde je to vždy příjemné si vyjet dobrou pozici. Na závod se zítra těším. Uvidíme, jak na tom budeme s péčí o pneumatiky.

Mark Webber, 4.
Dnes jsme znovu soupeřili hlavně s Mercedesem. Bylo zklamáním, že se před ně Seb nedostal. Já jsem spokojený s první částí svého kola, ale v posledním sektoru jsem mohl zabrat víc. Máme skvělé nastavení pro kvalifikaci a závodní tempo, které slibuje dobré výsledky. Závod bude zajímavý. 

Christian Horner, šéf týmu
Dnes ráno jsme mohli vidět, že na jedno kolo je Mercedes hodně rychlý a odpoledne to prokázali. Gratulace Lewisovi k pole position v Silverstone. Byl to skvělý výkon i od obou našich pilotů a dělilo je jen několik desetin sekundy od první řady. Bude to vzrušující závod.

trio
Nejlepší trojice britské kvalifikace (foto: Red Bull Racing)

FORCE INDIA

Paul Di Resta, 5.
Jsem velmi spokojený s pátým místem. Trénink byl obtížný. Tato trať vyžaduje spoustu pozornosti a je obtížné se tu dostat do tempa. Ale nám se to povedlo. Pneumatiky vypadají dobře a máme dobrou šanci zajet čistý závod. Teď se prospím a těším se na zítřejší přísun bodů. 

Adrian Sutil, 7.
Sedmé místo je skvělé. Auto bylo ráno trochu složité na zvládnutí, ale povedlo se nám to vyřešit. Stále tu máme pár neznámých ohledně pneumatik, protože jsem tu na suchých pneu moc neodjel. Ale jsem s oběma sadami spokojen. S výsledkem jsem spokojen, ale musíme se soustředit na zítřek - ten se teprve počítá. 

Vijay Mallya, šéf týmu
Jsem s dnešním výsledkem nesmírně spokojen. Sluníčko svítilo, tribuny byly plné a byla to skvělá show. Páté místo Paula v jeho domácím závodě je skvělý výsledek, zvlášť na tomto okruhu, kde je plno rychlých zatáček, což nám loni nesedělo.

Adrianovo sedmé místo potvrzuje, jak jsme konkurenceschopní a víme, že máme i dobrou závodní rychlost. Pro zítřek je důležité zmaximalizovat výhodu naší startovní pozice a doufejme, že dáme partnerům a divákům při domácím závodě důvod k oslavě.

 

TORO ROSSO

Daniel Ricciardo, 6.
Po několika špatných závodech jsem byl hodně motivovaný. Kdyby mi ale někdo řekl, že budu dnes šestý, nevěřil bych. Di Restovi jsem byl blízko, i tak jsem ale spokojen. Po celý víkend máme dobré tempo.

Těším se na závod a doufám, že získám dost bodů. Chtěl bych dojet minimálně na tom šestém místě. Zítra by mělo být tepleji, takže budou jiné podmínky na trati. Bude důležité dávat pozor na pneumatiky.

Jean-Eric Vergne, 13.
Udělal jsem v Q2 chybu a připravil se o Q3. Nejsem si jistý, co se stalo. Byl jsem asi moc blízko Vettela a ztratil přítlak. Nehledám ale výmluvy. Auto bylo dobré, takže se musím soustředit na závod. Získat body je stále možné.

James Key, technický ředitel
Je dobré dostat se do Q3. Máme dobré tempo, i když nejsou jezdci spokojeni s vyvážením vozu. Nevěděli jsme, co od Silverstone očekávat, je to mnohem odlišnější trať, než tři předchozí. Daniel odvedl skvělou práci. Škoda, že se to nepotvrdil Jev. 

 

LOTUS

Romain Grosjean, 8.
Vždy chceme víc. V Q1 to vypadalo dobře a šlo nám to, ale nezajeli jsme čas, který jsme chtěli. Nevím, jestli to bylo počasím nebo čím, ale prostě jsme nebyli dost rychlí. Dal jsem tomu maximum a jsem s výkonem spokojen. Pneumatiky stále hrají důležitou roli. Závod bude dlouhý a degradace bude hrát hlavní roli. Doufám, že bude trochu tepleji, to by nám pomohlo.

Kimi Räikkönen, 9.
Očekával jsem víc, ale myslím, že tohle bylo naše maximum. Byla to těsná kvalifikace a z auta jsem dostal vše, co z něj dostat šlo. Není to ideální, ale je to tak. Čekali jsme, že dvojité DRS bude fungovat lépe, ale uvidíme zítra. Obvykle máme lepší závody než kvalifikace. 

 

FERRARI

Fernando Alonso, 10.
Po celý víkend jsme nebyli konkurenceschopní. Není to normální, aby Ferrari nebylo v Q3. Potřebujeme se z toho nyní dostat, byla to špatná sobota. V posledních čtyřech až pěti závodech jsme auto dostatečně nezlepšili, jsme v nebezpečné situaci. Připravili jsme několik nových dílů, ale nedělaly to, co jsme očekávali. Neodvádíme dostatečně dobrou práci, musíme dále pracovat.

Felipe Massa, 12.
Neměli jsme tak dobré auto, jak jsme čekali, a to ani na nových pneumatikách. V porovnání s ostatními jsme se trápili. Ztratil jsem čas při výjezdu mimo trať během včerejšího tréninku a dnes jsem kvůli přerušení tréninku přišel o čas. Teď se musím soustředit na zítřek a doufat, že to vyjde. 

Pat Fry, technický ředitel
Teploty se dnes díky předpokládanému sluníčku nevyšplhaly tak vysoko, jak jsme očekávali, obzvlášť trať. Povrch byl hodně chladný, což už ve třetím tréninku způsobilo problém s přilnavostí - pár jezdců vyjelo mimo trať.

To se v kvalifikaci o trochu zlepšilo, ale ne dost na to, aby se přilnavost zlepšila. Když se podíváme na naši startovní pozici, je jasné, že se naše vozy trápily více než ostatní, i když rozestupy mezi skupinkou pilotů před Fernandem jsou hodně malé. Zatímco jsme se snažili zlepšit vyvážení vozu, otestovali jsme některá řešení, abychom zlepšili říditelnost v rychlých i pomalých zatáčkách. Vždy jsme měli na paměti, že to bude v závodě klíčové.

Co se závodu týče můžeme si být jistější a budeme spoléhat na výkony, které jsme předváděli při dlouhých jízdách, které byly povzbudivé. Během úvodních kol bude důležité se snažit získat pár míst. Potom bude naším cílem pomoci co nejvíc našim pilotům, aby zmenšili ztrátu na naše přímé soupeře.

 

McLAREN

Jenson Button, 11.
Jsem na tom lépe, než jsem čekal.Kvalifikace byla zatím nejlepší část víkendu. Jedenácté místo je dnešní maximum. Kdybych se dostal do Q3, stejně bych skončil 10., takže 11. místo je výhodnější z pohledu volby pneumatik. Zítřek si užiju, před domácím publikem to bude něco.

Sergio Pérez, 14.
Byl to těžký den. Defekt v tréninku mě moc nepotěšil a musel jsem se vrátit ke starší specifikaci podlahy. Odpoledne jsem se trápil se zahříváním pneumatik. Stále jsme na tom ale lépe, než včera. Udělali jsme pár vylepšení a máme potenciál. Závodní tempo máme lepší, než to kvalifikační. Bude to složité, ale věřím si. 

Martin Whitmarsh, šéf týmu
Byl to pro tým těžký víkend, ale naše rychlost v kvalifikaci ukazuje pokrok a doufáme, že si tu formu přeneseme do závodu. Jenson měl smlůlu, že zmeškal Q3. Ve druhé části ztratil desáté místo jen o 0.057s a byl jen o 0,659s pomalejší než nejrychlejší kvalifikovaný. 

Checo měl smolný den, jeho smůla začala defektem v tréninku, což poškodilo podlahu a znamenalo nasazení starší specifikace podlahy. Před kvalifikací byl povolán k vážení FIA, což zchladilo pneumatiky, potom se během důležitého kola dostal do provozu, což ho stálo čas.

Přesto, oba piloti jsou skvělí piloti. Jenson bude mít podporu jeho domácích fanoušků a Checo se bude chtít po nepovedeném dnešku ukázat. Takže oba piloti budou chtít předvést to nejlepší.

 

SAUBER

Nico Hülkenberg, 15.
Bohužel, patnácté místo bylo maximum. Auto se špatně řídilo, hlavně ve vysokých rychlostech bylo náchylné ke ztrátě kontroly. Nejsme dost rychlí. Samozřejmě, v závodě se může stát cokoliv a možná by nám pomohl déšť. Získat body ale bude složité.

Esteban Gutiérrez, 18.
V porovnání s tréninky jsem se zlepšil, ale stejně nejedu na limitu. Cokoliv uděláme má nějakou nevýhodu. Ztrácím dost času na výjezdech ze zatáček. Udělal jsem, co udělat šlo. Ale nebylo to nejspíš dost. Je to něco, co musíte analyzovat a zkusit se zlepšit. 

Moniša Kaltenbornová, šéfka týmu
S dnešním výsledkem nemůžeme být spokojeni. Nico odvedl dobrou práci, zatímco Esteban se trápil. Pochopitelně tato pozice není taková, jakou byste si před závodem představovali. Bude to těžký závod.

 

WILLIAMS

Pastor Maldonado, 16.
Očekávali jsme lepší výsledek, ale trápili jsme se. Zítra můžeme naštěstí zapracovat na tempu a posunout se dopředu. Musíme se zlepšit jako tým, stále totiž nejsme tam, kde být chceme.

Valtteri Bottas, 17.
Smolně jsme dnes přišli o Q2. Pastorovi jsem nebyl tak vzdálený. Vždy jsou věci, které můžete udělat lépe, ale dnes jsme na to prostě neměli. Musíme si promyslet strategii a zkusit z ní něco vytěžit. 

Mike Coughlan, technický ředitel
Byl to pro nás těžký den. Od kvalifikace jsme očekávali víc, když se podíváme na slibný třetí trénink. Cítíme, že jsme konkurenceschopní v rychlých zatáčkách, ale v pomalých před sebou máme ještě kus práce. V Silverstone je vždy skvělá atmosféra a na závod se těšíme. Budeme se snažit při domácím závodě pro fanoušky předvést dobrou show.

 

CATERHAM

Charles Pic, 19.
Poslední kolo bylo jedno z mých nejlepších vůbec, takže jsem spokojen. Uděllai jsme pokrok s vyvážením vozu a skončili před Marussií, což byl dnešní úkol. Mění se to závod od závodu, ale dnes máme asi mírnou výhodu před soupeři. Jsme blízko k Williamsu a s dobrým startem bychom s nimi mohli závodit.

Giedo van der Garde, 21.
Byl to zajímavý den. Konečně bylo sucho, takže jsme mohli nasadit novinky. Hodně jsme pracovali na práci s pneumatikami a bonusem je, že jsme porazili Marusii. Myslím, že jsme v celkem dobré formě a pneumatiky zvládáme. Ani teplejší počasí by nám nemělo uškodit. 

 

MARUSSIA

Jules Bianchi, 20.
Je dobré mít za sebou jeden Caterham, ale horší je mít jeden před sebou. Během krátké doby jsme museli vůz nastavit pro suché podmínky. Není to úplně ok, takže uvidíme, co z toho zítra vzejde.

Max Chilton, 22.
Dnes to bylo těžké. Ráno jsme pracovali na nastavení a vypadalo to, že se nám to povedlo. Bohužel se to povedlo i ostatním. Stále máme spoustu práce, ale naše tempo vypadalo dobře. Musíme doufat v lepší závod.

Vytisknout

Diskuze: Prohlášení týmů po kvalifikaci v Silverstone: Hamilton podle Vettela asi našel zkratku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 16, poslední 01.07.2013 10:01 Vložte komentář

Zobrazeno posledních 16 komentářů. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

McLareny ve Velké ceně Austrálie

Jak velké vylepšení veze McLaren do Miami?

Adrian Newey přemýšlí o své budoucnosti

Odejde Newey k Ferrari? K překvapivému kroku se vyjadřuje jeho kamarád Patrese

Nico Rosberg a Lewis Hamilton těsně za sebou

"Škody po vzájemných kolizích jsme s Lewisem museli od Barcelony 2016 hradit," prozrazuje Rosberg

Havárie po prvním restartu GP Číny 2024

Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

Lewis Hamilton se v letošním ročníku nadále trápí

PROHLÁŠENÍ PO ZÁVODĚ: U Red Bullu se slaví, nadšený je i Norris

Daniel Ricciardo dostal postih pro příští závod (ilustrační foto)

Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

Lando Norris se možná překvapivě vklínil mezi dominantní Red Bully (ilustrační foto)

GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

Max Verstappen zajistil Red Bullu jubilejní sté pole position (ilustrační foto)

SPRINT ČÍNY - Prohlášení po sprintu a kvalifikaci. Red Bull slaví, ostatní opatrně doufají

Max Verstappen a Sergio Pérez v Bahrajnu

Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

Fernando Alonso se stal smutným hrdinou sprintu (ilustrační foto)

SPRINT ovládl Verstappen, dramatický boj o bronzovou příčku

  • Pátek

    • Trénink (18:30 - 19:30)
    • Kvalifikace (22:30 - 23:14)
  • Sobota

    • Závod (18:00 - 19:00)
    • Kvalifikace (22:00 - 23:00)
  • Neděle

    • Závod (22:00)

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Hamilton, Lewis

Kvalifikaci vyhrál Hamilton, Alonso až desátý

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. "Škody po vzájemných kolizích jsme s Lewisem museli od Barcelony 2016 hradit," prozrazuje Rosberg

  2. Jak velké vylepšení veze McLaren do Miami?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud