Button je přesvědčen, že McLaren bude v Německu opět ve formě

Mateschitz, Dietrich

Mateschitz, Dietrich | foto: McLaren

Jenson Button je plně koncentrován na zisk silného výsledku v Německu po jeho předčasném odstoupení na Silverstone minulý týden. Sám jezdec říká, že by na legendárním Nürburgringu "rád vyhrál". Brit připouští, že jeho tým na domácím závodu ztratil trochu rychlosti díky omezení používání výfukových plynů.

Button je však optimistický a věří, že v Německu bude schopen bojovat na špici. "Tento závod bych opravdu rád vyhrál. V mém mistrovském roce jsem zde dojel pátý a nejlepší pozice předtím bylo třetí místo z roku 2004. To, že někdo může říci, že vyhrál na Nürburgringu, je dobré, protože je to historická a náročná trať. Lidé nejezdí na Nordschleife jen tak!" říká Button. 

"Na okruhu je několik míst náročných na brzdy a když jsou podmínky složité, což se zde stává také často, tak musíte opravdu do každé zatáčky najet precizně. Počasí se může měnit každý moment, takže je vždy na vás, abyste se rozhodli, jaké pneumatiky obout."

"Je možné, že jsme na Silverstone ztratili trochu rychlosti díky omezení používání výfukových plynů, ale asi to nebylo až tak moc. I když byl Silverstone zklamání, tak naše rychlost letos nebyla špatná. Občas jsme byli nejrychlejší, občas ne."


"Příchod DRS a KERS udělal závody velmi nepředvídatelné. Pro nás tyto systémy představují velkou výzvu, pro díváka zábavu. Myslím, že nás tento víkend čeká opravdu zajímavá show."

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu