Komisaři po kvalifikaci netrestali, Hamiltonovi zůstává druhé místo + video

GP Abú Zabí

GP Abú Zabí | foto: Scuderia Ferrari

Komisaři měli po dnešní kvalifikaci opět plné ruce práce. Řešili dvě události, do nichž byl zapleten Felipe Massa - jednou s Lewisem Hamiltonem a předtím v 6. a 7. zatáčce s Rubensem Barrichellem.

Hamilton sestřelil kužel na vnitřní straně páté zatáčky, když se při své kličkované snažil vyhnout Massovi. Poškodil si tak své přední křídlo, přesto byl schopen zajet čas, kterým si zajistil postup do poslední části kvalifikace.

Komisaři si po kvalifikaci oba jezdce předvolali, ale poté, co si jej vyslechli, se rozhodli dále se záležitostí nezabývat. Ani jeden z nich přitom nebyl v letmém kole. Hamilton dle svých slov zpomalil, protože ho tým informoval o tom, že jeden z vozů, které se blíží, je v měřeném kole.

Felipe Massa s jejich rozhodnutím souhlasí: "Během mého výjezdu z boxů byl tak hustý provoz a bylo to všechno hodně zmatené - obzvlášť když Hamilton, který byl přede mnou, hodně před zatáčkou č. 14 zpomalil.

Na konci kvalifikace si mě komisaři zavolali k projednání tohoto incidentu a také toho druhého s Hamil- tonem v Q2. Takové věci se mohou přihodit, jak vidíte z toho, že se v tomto nic dále nepodnikalo."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu