Mosley vyžaduje omluvu, jinak dohoda neplatí

Mosley, Max

Mosley, Max | foto: DPPI/FIA GT

AKTUALIZACE Prezident FIA Max Mosley je znepokojen vystupováním FOTA v souvislosti s dohodou o míru v F1. V dopisu předsedovi FOTA di Montezemolovi vyhrožuje, že pokud týmy svá tvrzení neodvolají, dohoda neplatí a on v říjnu dobrovolně neopustí svou pozici.

„Včera v Paříži jsme uzavřeli dohodu o ukončení nedávných obtíží ve Formuli 1. Její základní částí bylo to, že ji médiím budeme prezentovat pozitivně a pravdivě. Byl jsem proto překvapen, když jsem se dozvěděl, že FOTA tisku sdělila, že dozor nad F1 převzal pan Boeri, o čemž víte, že to není pravda, že jsem byl z pozice vytlačen, také lež, a že od října nebudu hrát ve FIA žádnou roli, což je holý nesmysl už kvůli stanovám FIA.

Dále jste médiím tvrdil, že jsem 'diktátor'. Jde o obvinění, které hrubě uráží 26 členů Světové rady motorsportu, kteří o procedurách a pravidlech ve Formuli 1 diskutují a rozhodují od osmdesátých let, nemluvě o tom, že vše, co jsme v uplynulých 18 letech rozhodli já a mí kolegové ze Světové rady motorsportu, demokraticky odsouhlasili zástupci 122 zemí ve FIA.

Pokud si přejete, aby měla naše dohoda alespoň nějakou šanci na přežití, vy i FOTA musíte okamžitě napravit své jednání. Musíte opravit lživá prohlášení, kterých jste se dopustili a dále v nich nepokračovat. Vy osobně musíte uvést vhodnou opravu a omluvu na vaší dnešní tiskové konferenci.

O Formuli 1 se stará náš 25členný tým bez pomoci mě, nebo někoho zvenčí. Od uzavření míru nebyl důvod, abych do Formule 1 dále zasahoval. Měl jsem dlouhodobý plán neusilovat o znovuzvolení v říjnu. Proto bylo možné, abych vám obojí včera sdělil.

Ovšem vzhledem k vašemu záměrnému pokusu oklamat média považuji své možnosti za otevřené. Minimálně do října jsem prezidentem FIA se všemi jeho právy. Poté o vedení FIA rozhodnou členské kluby, ne vy, ani FOTA, napsal Mosley.

Na tiskové konferenci FOTA ovšem žádná omluva nezazněla.

aktualizace:
Luca di Montezemolo na dopis odpověděl ještě před tiskovou konferencí. Napsal Mosleymu, že prezentace jejich dohody v médiích byla špatně pochopena a vyjádřil překvapení nad jeho tónem. Ostatní zdroje z asociace FOTA tvrdí, že Mosleyho útok si ani odpověď nezasluhoval.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu