Williams se pokusí vyhrát

Rosberg, Nico

Rosberg, Nico | foto: www.auto-news.cz

Technický ředitel Williamsu slíbil v rozhovoru pro britskou televizi ITV, že Nico Rosberg a Mark Webber budou během závodu ještě rychlejší, než v kvalifikaci.

V minulosti velmi úspěšná stáj Franka Williamse byla před letošní podceňována, hlavně kvůli odchodu automobilky BMW, která pro tým představovala záruku silných motorů a velkou finanční podporu.

Williams znovu předvedl, že umí přežít v každé situaci, a kromě velmi kvalitních motorů Cosworth překvapuje hlavně díky mladému Nico Rosbergovi, loňskému šampionovi GP2, který při svém debutu před týdnem bodoval, zajel nejrychlejší kolo a dnes v kvalifikaci porazil zkušeného Marka Webbera, se kterým se zítra na startovním roštu postaví do druhé řady.

"Zítra bude našim cílem vítězství, protože při dlouhých jízdách jsme silnější než kdokoliv jiný," prohlásil odpoledne pro ITV technický ředitel Sam Michael. "Obávali jsme se kvalifikace, ale závod bude mnohem lepší. Z kvalifikace jsme měli strach, protože pneumatiky, které jsme zvolili, budou mnohem lepší při delší jízdě, ale je těžké dostatečně je zahřát pro jedno měřené kolo."

Foto: annimages.com

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu