PROHLÁŠENÍ po závodě: Nikdy se nevzdávám! říká Alonso

Pavel Mandát / Robert RoBertino Pavelka, 5. listopadu 2023, 20:57 Aktualizováno 6.11.2023, 00:55 Google+

Přinášíme vám prohlášení jezdců a hlavních představitelů týmů po Velké ceně Brazílie, který skončila dalším úspěchem Maxe Verstappena a Red Bullu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Fernando Alonso se svou trofejí za druhé místo po závodě v Holandsku

Fernando Alonso se svou trofejí za druhé místo po závodě v Holandsku | foto: Aston Martin

Sdílejte článek

Red Bull

Max Verstappen, 1. místo
Byl to dobrý víkend, skvělý závod a po celou dobu jsem měl slušné tempo. První a dlouhý stint byl důležitý pro šetření pneumatik, protože degradace byla opravdu vysoká. Lando jel dobře a proto byl klíčový start, musel jsem se v prvním kole hodně snažit, abych se ubránil a udržel vedení. V prvním stintu se k mně přiblížil a na nové směsi i více tlačil, ale po celý závod jsem byl klidný, jen jsem jel uvolněně. Byl to docela dlouhý trojvíkend, takže se těším na pár dní pauzy před Las Vegas. Užívám si tento okamžik a doufám, že v úspěších budeme pokračovat až do konce roku.

Sergio Pérez, 4. místo
Začněme od začátku, chvíli mi trvalo, než jsem se dostal před oba Mercedesy a to ovlivnilo můj závod - pak jsem byl v souboji s Fernandem vždy trochu pozadu. Ukrajoval jsem z jeho náskoku a ke konci jsem se opravdu dostal na dosah pódia. Musím ho pochválit, byl to skvělý souboj a opravdu férové závodění.

Mezi námi, ať už se na stupně vítězů dostal kdokoliv, by to bylo zasloužené, vyhrál on. Měl jsem příležitost a naplno tlačil, ale na rovinkách byl opravdu rychlý a nemyslím, že bych v posledních kolech udělat něco jinak. Podobnou rychlost jsme v posledních víkendech měli, jen jsem ji nedokázal plně využít - bylo ale otázkou času, kdy to přijde. Nakonec to pro nás byl dobrý víkend, protože si v Las Vegas mohu už druhé místo zajistit.

Christian Horner, šéf týmu
Byl to skvělý závodní víkend po všech stranách. Max byl fantastický, dostal se brzy do čela a dobře se staral o pneumatiky. Podal podobně hvězdný výkon jako během celé sezóny. Stejně tak Checo jel brilantně, vrátila se mu forma, kterou u něj dobře známe a doufali jsme, že v závěru sezóny přijde. Proti Alonsovi ze sebe vydal to nejlepší, co mohl, ale nakonec prohrál nicotným rozdílem. Skvělé závodění. Byla to pro nás fantastická sezóna a to jsou pořád před námi poslední dva závody. Naše pozornost se tedy za dva týdny obrátí k Las Vegas, v sobotu večer se projedeme po Sunset Strip. Určitě to bude víkend jako žádný jiný.


McLaren

Lando Norris, 2. místo
Byl to velmi dobrý den, abych byl upřímný, o mnoho lépe to dopadnout nemohlo. Dobré tempo, podobné jako včera, což je hlavní, ale mnohem lepší start, takže jsem se dostal dopředu. Druhé místo je dobré tak, jak v této chvíli může prozatím být, ale jsem velmi rád, že neustále bojuji o stupně vítězů. děkuji všem za tvrdou práci jak na trati, tak v továrně během celého, dlouhého, ale příjemného trojvíkendu.

Oscar Piastri, 14. místo
Byl to těžký závod, bohužel v podstatě skončil dřív, než začal. Po kontaktu zezadu, kterému jsem se nemohl vyhnout, odvedl tým neuvěřitelnou práci, když mi během režimu červené vlajky auto opravil. Oněch 71 kol na okruhu, kde jsem nikdy nejel, bylo pro mě nesmírně užitečných a doufám, že v příštím roce sklidím plody tvrdé práce týmu. Pak už by nám pomohl jen safety car, aby nás vrátil do hry, ale to se nestalo. Uvidíme se v Las Vegas.

Andrea Stella, vedoucí týmu
Po náročném závodě odjíždíme s dobrými body a další stříbrnou trofejí. Z Landova výsledku máme trochu smíšené pocity - na jednu stranu můžeme být spokojeni, že jsme jediným vozem dostatečně rychlým, aby se s Maxem utkal. Ale během závodu se musíme smířit s tím, že má pořád výkonnostní výhodu a pořád máme co dělat, abychom tuto ztrátu stáhli. Landova jízda je tak jako tak působivá a přinesla týmu důležité body.

Oscarův závod byl ovlivněn incidentem někoho jiného, do něhož se zapletl. Tým odvedl skvělou práci, když značně poškozený vůz opravil během přerušeného závodu a dostal ho zpět do zbytku závodu. Ačkoliv důležité aerodynamické komponenty byly poškozeny a nesl si značné časové manko, byla to pro něj důležitá zkouška, jak nabýt zkušenosti na této trati, kde ještě nikdy nejel.

Po tomto dlouhém trojitém závodění děkuji celému týmu jak na trati, tak v MTC a našim kolegům od Mercedesu za neutuchající obětavost a podporu. Odvážíme si 63 bodů z těchto tří závodů, o kterých jsme věděli, že nutně našemu vozu vyhovovat nemusejí. Je to z hlediska naší celkové konkurenceschopnosti povzbudivé. Teď je čas na chviličku vypnout, resetovat a připravit se na poslední dvojitý víkend, který za dva týdny začne v Las Vegas.


Aston Martin

Fernando Alonso, 3. místo
Posledních 30 kol jsem byl pod tlakem Sergia, ale když mě v předposledním kole předjel, myslel jsem si, že umístění na stupních vítězů už není možné. Pak v posledním kole šel trochu pozdě na brzdy v první zatáčce a já jsem si řekl, že před čtvrtou do toho půjdu naplno. Je to fenomenální výsledek celého týmu. V posledních závodech jsme se trochu trápili - zejména v posledních dvou - takže toto pódium je pro všechny na trati a všechny v Silverstonu. Ukazuje to, že budeme bojovat do posledního kola, do poslední zatáčky.

Lance Stroll, 5. místo
Ani jeden z mých startů nebyl skvělý - hodně mi prokluzovala kola a trakce byla hodně malá, takže jsem neodjel dobře. Ale rychlost byla velká - větší než vykazovalo Ferrari, rychlejší než Mercedes, takže jsem měl pocit, že jsme se vrátili tam, kde jsme byli na začátku roku. Dnešní výsledek nám dává víru, že můžeme v posledních dvou závodech zase bojovat o body. Na závěr bych rád poděkoval celému týmu - posledních pár závodů bylo těžkých, ale dnešek je opravdovou odměnou a po třech víkendech odjíždíme domů s úsměvem na tváři. Těším se do Vegas.

Mike Krack, šéf týmu
Dnešní výsledek je skvělou odměnou za spoustu práce v posledních měsících a po několika náročných závodech. Uznání patři všem na trati i na základně, že sklopili hlavy a tvrdě pracovali; všichni vidíme, co je možné udělat skvělou týmovou prací. Fernando jel velmi inteligentně a uplatnil své dovednosti - v posledních několika kolech ukázal světu, jak skvělým pilotem vždy byl. Lanci si vedl také skvěle, když zdolal oba Mercedesy a udržel za sebou Ferrari, v samotném závěru stíhal Fernanda a Sergia. Ukazuje to, čeho lze dosáhnout, když našim pilotům poskytneme rychlý vůz - pak podávají výjimečné výkony. Tento výsledek oslavíme, ale práce na zmenšování náskoku týmů před námi pokračuje. Stoprocentně se soustředíme na to, abychom v posledních dvou závodech udělali vše, co je v našich silách.


Ferrari

Carlos Sainz jr., 6. místo
Byl to těžký den. Kvůli problémům se spojkou nebyl ani jeden start dobrý, tohle nás trápilo už včera, kvůli tomu jsem ztratil určitě jednu pozici. Byl jsem schopen na trati zdolat oba Mercedesy, ale to bylo vše. Bohužel Aston Martin, Red Bull i McLaren jsou rychlejší než my a moje umístění bylo maximum. Je velká škoda, že Charles nemohl odstartovat do závodu, protože jsme proti Mercedesu mohli právě tady získat hodně důležité body. Teď je čas doplnit energii a doufám, že v Las Vegas se vrátíme v řádné formě. 

Charles Leclerc, odpadl v zahřívacím kole
Byl jsem hrozně zklamán. Startoval jsem z druhého místa a doufal, že přivezu spoustu bodů, abychom se posunuli v Poháru konstruktérů, místo toho jsem předčasně odstoupil. Při nájezdu do šesté zatáčky v zahřívacím kole mi vypověděl službu posilovač řízení a zadní kola ztuhla, takže záď byla kompletně zablokovaná. Teď už se musím soustředit na poslední dva závody sezóny, nevzdávám se a budu bojovat, abychom v Poháru konstruktérů skončili s co nejlepším výsledkem. V Las Vegas budu opět bojovat naplno.

Frédéric Vasseur, šéf týmu
Jsme zklamaní, protože ve hře byl dost velký počet bodů, ale Charlese jsme ztratili ještě před startem v zahřívacím kole kvůli problémům se spolehlivostí. Startoval by z první řady, navíc jsme tomuto závodu obětovali výsledek včerejšího sprintu. Teď musíme pečlivě prozkoumat, co se vlastně s autem stalo.

Ani Carlosův víkend neproběhl bez potíží, na startu se trápil se spojkou a to ho stálo nějaké umístění. Nicméně v závodě, zejména v prvním stintu, odvedl velmi dobrou práci s pneumatikami a zdolal oba Mercedesy, takže jsme za tento víkend na ně získali dva body. Mohlo to ale být mnohem víc, přesto boj o druhé místo pořád pokračuje.


Alpine

Pierre Gasly, 7. místo
S dnešním závodem jsem spokojený, řekl bych, že to byl jeden z našich nejlepších výkon v sezóně. Byl to velmi náročný závod s několika zastávkami v boxech, ale celý tým dnes odvedl dobrou práci, udělal správná rozhodnutí a dobře provedl pit-stopy. Pro tým je to jednoznačně dobrý výkon, zejména poté, odkud jsme startovali. Po celou dobu jsem bojoval s Carlosem a oběma Mercedesy, takže v tom vidím jasný krok vpřed oproti včerejšku. Další na řadě je Las Vegas, což bude bezpochyby skvělý zážitek, jsem už teď nadšený, stejně jako u všech nových závodů. Je jen na nás, abychom do něj vstoupili co nejlépe připraveni a dali do toho opravdu vše.

Esteban Ocon, 10. místo
Bod je malou odměnou za náročný závod. Měl jsem skvělý start, získal několik pozic a zároveň se vyhnul chaosu přede mnou. Bohužel jsem byl velmi rychle stižen velkou degradací pneumatik a proto jsem musel jet na tři zastávky. Plánovali jsme je, protože včera tu jistý náznak tohoto faktoru byl, musíme tedy vyhodnotit do budoucna, proč tomu tak bylo. Nicméně to byl dobrý den, oba vozy na bodech a dobrý pokrok od včerejšího sprintu. Nyní se soustředíme na Las Vegas, předposlední závod sezóny, který slibuje velkolepou podívanou - doufám, že i tady dosáhneme dobrého výsledku.

Bruno Famin, dočasný šéf týmu
Dnes to byla dobrá týmová práce, byli jsme schopni výrazně zlepšit náš výkon ze včerejšího sprintu a proměnit poměrně nedobré startovní pozice ve dvě bodovaná místa. Nebyl to snadný závod, a to jak pro tým a strategii zastávek, tak pro jezdce, kteří se museli chytře popasovat s chaosem na startu. Nakonec je to sedm velice dobrých bodů, i dobrý způsob, jak završit tento trojzávod. V posledních dvou závodech musíme být i nadále pokorní a najít způsob, jak být rychlí už od začátku víkendu, abychom měli v neděli na startovním roštu lepší pozici. Byl jsem ohromen pospolitostí a týmovou prací všech členů, proto se těšíme na Las Vegas a předposlední závod letošní sezóny.


Mercedes

Lewis Hamilton, 8. místo
Mám pocit, že jsem dnes zajel lepší závod než včera, vzhledem k tomu, jak jsem se pral s pneumatikami - nejlépe, jak jsem uměl. Těžko říci, proč jsme se tento víkend tolik trápili. U tohoto vozu něco chvíli funguje, jindy zase ne. V průběhu celého kola je velmi nekonzistentní a my musíme přijít na to proč. Dnes jsem byl pomalý na rovinkách, stále jsem klouzal v zatáčkách, takže to bylo obtížné. Odjíždíme a prozkoumáme vše, abychom zjistili, co můžeme udělat jinak. Byl to den, na nějž lze těžko zapomenout, ale doufám, že si z něj vezmeme spoustu ponaučení. Jsem také hrdý na všechny v týmu, stále pracují naplno, drží hlavy vztyčené. Proto musíme pokračovat a nadále se zlepšovat.

George Russell, nedokončil
Očividně jsme tento víkend dělali něco špatně, ještě nevím, co přesně, ale rychlost nám zkrátka chyběla a bylo jasné, že z vozu nevydolujeme výkon, který by stačil na stupně vítězů, zvláště když minule byl vteřinu za vítězem. Mysleli jsme si, že včerejšek byl jednorázovým selháním, ale zjevně nebyl. Klouzaly nám pneumatiky a to se domnívám, že jsme předvedli maximální výkon. Nakonec mě trápila vysoká teplota oleje v pohonné jednotce, takže jsem raději odstoupil. To završilo tento obtížný den. Nyní se vracíme do továrny a přeskupíme síly, zapracujeme na voze abychom se před závěrečnými dvěma závody vrátili na vrchol.

Toto Wolff, šéf týmu
Naprosto šílený, katastrofální výkon. Neomluvitelné. Je mi líto obou pilotů. Tohle auto si vítězství nezaslouží, přitom před týdnem v Mexiku skončilo na stupních vítězů. Cokoli jsme s ním udělali, nefungovalo. Nemůže se stát, že jeden víkend dojedete druzí a o týden později osmí. Ve sprintech obvykle nejsme nejsilnější, ale to neomlouvá výkon v tomto náročném víkendu. Lewis přežil, George musel kvůli potížím s olejem vzdát. Soucítím s piloty, že museli něco takového řídit. Vůz je pořád na hraně, pro příští rok musíme vyvinout mnohem lépe. Dnes jsme se trápili s tím, že kvůli velkému křídlu jsme rychle sežrali naše pneumatiky. Musíme také tvrdě tlačit v posledních dvou závodech sezóny, to je to nedůležitější, navíc když jde o dvě tak odlišné tratě jako Las Vegas a Abú Dhabí.


AlphaTauri

Juki Cunoda, 9. místo
Opět dobrá práce pro tým! Jsem rád, že jsem bodoval, ale určitě jsem mohl dosáhnout více. Chyboval jsem v desáté zatáčce a kvůli tomu ztratil jednu pozici, takže se týmu omlouvám. Myslím, že jsem měl na víc, ale řešili jsme nějaké potíže se spolehlivostí, na něž se podíváme. Lituji Daniela, protože byl také hodně rychlý, myslím, že jsme bodovat mohli oba. Když se na to dívám pozitivně, výsledek ukazuje sílu našeho vozu a od zavedení upgradu se v posledních závodech stále zlepšujeme - od Austinu jsme udělali další krok kupředu. Máme nyní dobrý rytmus, třikrát jsme bodovali v řadě, teď je důležité toto tempo udržet i v posledních dvou závodech sezóny. Budeme pokračovat v získávání výkonu z vozu a snažíme se pokračovat v sérii bodovaných závodů, abychom stáhli ztrátu na Williams v Poháru konstruktérů před námi.

Daniel Ricciardo, 13. pozice
Byl to chaotický závod. Viděl jsem před sebou poměrně velkou kolizi, byla tam spousta trosek. Cítil jsem, že to nějak projedu, ale pak jsem uviděl ve vzduchu letící pneumatiku jako frisbee, která se rychle blížila. Podíval jsem se do zrcátek a zjistil, že mi poškodila zadní křídlo. Zajel jsem do boxů a díky červené vlajce mohl tým odvést skvělou práci při opravdu vozu, byl jsem připraven na restart. Ale bylo mi řečeno, že s Oscarem budeme mít kolo ztrátu a startovat budu z boxové uličky. Moje zklamání pramení z toho, ze jsme dnes byli opravdu rychlí. Kopíroval jsem Jukiho a pomohl mu získat body, ale když jsem měl volnou trať, tak jsem se přesvědčil, že rychlost jsem měl opravdu dobrou. Myslím, že jsme během víkendu postoupili zase o krok vpřed, já jsem spokojen, protože na téhle trati se mi nikdy moc nedařilo Věřím, že jsem dnes mohl týmu hodně pomoci s přísunem bodů, kdybych ovšem neměl to kolo ztráty. Teď se těším do Las Vegas.

Claudio Balestri, šéf výkonu vozidel
Dnešním cílem bylo získat body a stáhnout ztrátu na Williams, což se nám podařilo. Závod to nebyl snadný, protože bohužel hned po startu po incidentu v zatáčce 1 utrpěl Daniel poškození zadního křídla od letící pneumatiky. Rozhodli jsme se ho zastavit a rychle opravit vůz; ve stejnou dobu byla vyvěšena červená vlajka. Ztratili jsme celé jedno kolo a to byl v podstatě konec jeho závodu. Přesto jsme ho poslali na trať a doufali v další přerušení nebo SC, ale nestalo se. Ukázal však konkurenceschopné tempo a získal nám cenná data. 

Juki jel jiný závod, na startu se šťastně vyhnut problémům a po červené vlajce jel desátý - po zbytek závodu v TOP 10 bojoval. Bohužel jsem ke konci závodu diagnostikovali potenciální problém se spojkou, takže abychom vůbec dojeli do cíle, rozhodli jsme se pro konzervativní řešení ohledně jeho nastavení při řazení nahoru. Takže nakonec Juki body pro tým vybojoval. Teď se soustředíme na poslední dva závody s cílem ještě vylepšit naši pozici v Poháru konstruktérů.


Williams

Logan Sargeant, 11. místo
Ošemetný závod. Chyběla nám rychlost a neměl jsem pohromadě to, co bych potřeboval k boji s AlphaTauri. Skutečně jsem hodlal těžit z toho, že hodně vozů vypadlo, ale potýkal jsem se s degradací pneumatik a neměl jsem odpovídající rychlost. Jinak to byla další dobrá a vyrovnaná neděle a zejména s malým množstvím paliva jsem po celý víkend vykazoval solidní a potřebné tempo, takže musíme všechny tyto poznatky přenést do Las Vegas. Čeká mě další domácí závod, na nějž už se těším.

Alex Albon, odpadl po kolizi
Měl jsem skvělý start, myslím, že jeden z nejlepších z celého startovního roštu, ale když jsem si potom prohlédl záznam, vypadalo to, jako kdyby byl pilot na vnitřní straně poněkud zaskočen dvěma vozy vpravo. Já nemohl nic dělat. Pokud bych se do incidentu nezamíchal, tak mnoho odstoupivších a poruchami stižených vozů nám dávalo solidní možnost bojovat o body, takže cítím zklamání, zvláště když je šampionát tak vyrovnaný. Dnes to opravdu nebyl můj den, takže vzhlížím k Las Vegas, kde se pokusím dosáhnout svého i týmového maxima. 

Dave Robson, vedoucí výkonu vozidel
Byl to hodně nešťastný závod. Alex dobře odstartoval a začal tlačit na oba Haasy. Bohužel v zatáčce 1 nebylo pro všechny dost místa, takže odpadl dřív než vlastně vůbec začal. Startoval před vozy AlphaTauri a Alpine, tak by bylo jistě zajímavé vědět, jak by se závod vyvíjel. Logan zajel čistě a využil SC a následného přerušení, aby vlastně celý závod odjel na měkké směsi. Svedl vyrovnaný boj s Alfou Romeo, než oba piloti odstoupili, posunul se až na 11. příčku a dokázal kontrolovat svůj odstup od Hülkenberga. Bohužel AlphaTauri smazala další dva body z našeho náskoku v Poháru konstruktérů. I když to je znepokojující, měli jsme štěstí, že dnes nedokázali těch bodů získat více, protože byli hodně rychlí. Máme teď krátkou přestávku před odjezdem do Las Vegas k první Grand Prix z posledního dvojzávodu. Před našimi soupeři držíme malý náskok a bude ještě dost příležitostí ho do konce sezóny ubránit.


Haas

Nico Hülkenberg, 12. místo
Byla to typická startovní situace, kdy bylo na roštu příliš těsno - hodně to připomínalo to, co se stalo v Kataru, dostal jsem se do kleští. Odtud se nedá vyskočit, takže jsem se dotkl Albona a ten poté vrazil do Kevina. Bylo to nešťastné, ale vlastně nešlo nic udělat jinak. Měl jsem mírně poškozený vůz, ale během červené vlajky jsme to stihli opravit, takže to bylo v pořádku. Ovšem během celého víkendu jsem neměl pořádný výkon.

Kevin Magnussen, kolize
Opravdu jsem dobře odstartoval a pak se domnívám, že Albon zmáčkl Nica, došlo ke kontaktu a ten nasměroval Alexovo auto v řetězové reakci do mě. Tak to zkrátka je, musím přesunout pozornost na další závod, do Las Vegas, kam se opravdu těším.

Günther Steiner, šéf týmu
Havárie obou našich vozů jenom ukazuje, ke komu se štěstí momentálně odvrací zády. Poté, co Kevin musel odstoupit, se Nico po celý závod snažil pracovat co nejlépe s pneumatikami, aby snížil jejich opotřebení, jímž naše vozy trpí. Myslím, že odvedl maximum, takže jeho umístění je asi nejlepší výsledek, jakého jsme schopni dosáhnout.


Alfa Romeo

Valtteri Bottas, nedokončil
Dnes byla rychlost celkem dobrá, což bylo oproti celému víkendu jednoznačné zlepšení, přizpůsobil jsem se chladnější teplotě a pořád jsem byl ve hře v boji o body. Podařilo se mi vyhnout troskám po startovní kolizi, ale nakonec jsem musel odstoupit. Problém musíme najít a prošetřit, ale zklamání zůstává. Byla to škoda, skýtala se šance dosáhnout silného výsledku. Celkově byl pro nás víkend hodně těžký. Zbývají dva závody a situace je pro nás pořád složitější, ale nevzdáváme se a dál tvrdě pracujeme, abychom dohnali pozice, které jsme v posledních dvou závodech ztratili.

Guanyu Zhou, nedokončil
Dnes jsme měli velkou šanci skončit na bodech s oběma vozy, s Valtterim jsem spolupracoval, abychom se dostali do TOP 10, takže cítím extrémní rozčarování, že závod dopadl takhle. Rychlosti byla dobrá a zezadu jsem postupoval, ale vše ukončil technický problém. Zatím neznám podrobnosti, bude následovat důkladná prověrka, abychom pochopili, oč jde, ale už se to nesmí opakovat, dalším problémům je třeba zabránit. Je to smutné, ale i to je motorsport - teď je třeba se soustředit na Las Vegas a připravit se, abychom i tam byli stejně konkurenceschopní jako tady.

Alessandro Alunni Bravi, zástupce týmu
Jsme opravdu zklamaní, protože dnes oba piloti předváděli velmi solidní jízdu. Valtteri obhajoval desátou pozici, Zhou byl po dobrém startu hned za ním a jeho auto fungovalo mnohem lépe než v předchozích dnech. Bojovali jsme s Alpine, AlphaTauri a bodované příčky jsme měli na dosah. Loni jsme několikrát odpadli, letos jsme se v této oblasti výrazně zlepšili, o to větším zklamáním je nedokončit závod ani s jedním vozem a v závěru sezóny, kdy na každém výsledku záleží ještě víc. Musíme všechno vyšetřit, byly to dva rozdílné problémy, kvůli nimž jsme museli auta odstavit, teď je třeba v Hinwilu všechno prověřit, aby se nic podobného neopakovalo.

Navzdory chmurné náladě tu jsou i pozitiva - zaznamenali jsme zlepšený výkon ruku v ruce s klesající teplotou trati. To nám dává jistou naději pro Vegas, ale také to naznačuje, že jsou naše vozy hodně citlivé na změny teplot a nedaří se nám dosahovat konzistentních výsledků v různých podmínkách. Strategii jsme dnes přizpůsobili maximalizaci našeho výsledku a jezdci ji odpovědně plnili, bohužel se už nikdy nedozvíme, jak fungovala. Teď ale není prostor pro výčitky, musíme se koncentrovat na poslední dva závody a maximalizovat vše, co jde. Bude to těžké, ale dlužíme to členům našeho týmu, partnerům a nakonec i fanouškům.

Vytisknout

Diskuze: PROHLÁŠENÍ po závodě: Nikdy se nevzdávám! říká Alonso

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Nico Rosberg a Lewis Hamilton těsně za sebou

"Škody po vzájemných kolizích jsme s Lewisem museli od Barcelony 2016 hradit," prozrazuje Rosberg

Havárie po prvním restartu GP Číny 2024

Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

Lewis Hamilton se v letošním ročníku nadále trápí

PROHLÁŠENÍ PO ZÁVODĚ: U Red Bullu se slaví, nadšený je i Norris

Daniel Ricciardo dostal postih pro příští závod (ilustrační foto)

Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

Lando Norris se možná překvapivě vklínil mezi dominantní Red Bully (ilustrační foto)

GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

Max Verstappen zajistil Red Bullu jubilejní sté pole position (ilustrační foto)

SPRINT ČÍNY - Prohlášení po sprintu a kvalifikaci. Red Bull slaví, ostatní opatrně doufají

Max Verstappen a Sergio Pérez v Bahrajnu

Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

Fernando Alonso se stal smutným hrdinou sprintu (ilustrační foto)

SPRINT ovládl Verstappen, dramatický boj o bronzovou příčku

Pohled na startovní rovinku v Číně

GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

Norrisovi se podařilo ovládnout povětrnostní ruletu v Šanghaji (ilustrační foto)

Kvalifikaci sprintu v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Sergio Pérez přišel o stupně vítězů absolutně niterným rozdílem

GP BRAZÍLIE: Strhující bitva o třetí místo, vítězný Verstappen opět na pohodu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

  2. Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

  3. GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

  4. "Škody po vzájemných kolizích jsme s Lewisem museli od Barcelony 2016 hradit," prozrazuje Rosberg

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud