PROHLÁŠENÍ po závodě: "Neskutečné!" Zářící Alonso a Red Bull z jiné planety

Jana Šrámková / MaMa, 5. března 2023, 17:53 Google+

Jak hodnotí své dnešní výkony v úvodním závodě nové sezóny jednotliví piloti a představitelé týmů? Double si vybojoval Red Bull, třetí místo patří nejstaršímu jezdci v poli, Alonsovi.

Počet komentářů:  3 komentáře (Poslední 05.03. 20:04) Napište svůj názor
Max Verstappen během prvních předsezónních testů v Bahrajnu

Max Verstappen během prvních předsezónních testů v Bahrajnu | foto: Red Bull Content Pool

Sdílejte článek

RED BULL

Max Verstappen, 1. místo
Byl to opravdu dobrý první stint, najel jsem si náskok a od té chvíle už jsem si jen hlídal pneumatiky. Nikdy nevíte, co se později v závodě stane, takže jsme chtěli mít správné pneumatiky a v dobré kondici. Jsem opravdu rád, že jsem konečně v Bahrajnu vyhrál. Myslím, že máme opravdu dobré auto. Rozhodně s ním můžeme bojovat a také moc děkuji týmu za práci, kterou přes zimu odvedli. Opět máme rychlé auto.

Sergio Pérez, 2. místo
Je to skvělý start. Pokud se podíváme na loňský rok a jak jsme tu odstartovali, je to opravdu dobré. Hodně jsme přes zimu pracovali a je skvělé vidět všechny, jak si první závod užívají a že máme opravdu silné auto. Dnes mě trošku zradil start, ale druhé místo je maximum, čeho jsem dnes mohl dosáhnout. Myslím ale, že se Maxovi postupně pomalu přibližuji.

Christian Horner, šéf týmu
Je to neuvěřitelný víkend. Jezdci jeli fantasticky, mechanici odvedli skvělou práci a software fungoval pro nás. Opotřebení pneumatik nevypadalo tak zle, jako u některých jiných týmů a to nám dalo možnosti. Checo na startu ztratil, musel si to potom s Charlesem vybojovat, ale i tak nám vyšla strategie a předjeli jsme ho a potom už to bylo jen o tom dojet do cíle. Každý okruh je jiný, ale je to pro nás skvělý start. Podařilo se, ne jako loni, kdy jsme odjeli s nulou. Přijeli jsme sem plni odhodlání s tím, že to letos zlepšíme a to se maximálně podařilo.

Neměli jsme na startu nejnovější pneumatiky, měli jsme k dispozici lepší, takže jsme si řekli, že přezujeme znovu na měkké. Když máte rychlost a opotřebení pod kontrolou, máte i možnosti a přesně jsme my dnes měli. Může se to však velmi rychle změnit. Jen se podívejte na loňský rok, jak se to otočilo. Mercedes se vrátil hodně zezadu, na konci měli vítězné auto. Takže Ferrari mělo s Charlesem dnes smůlu, ale Džidda je jiný okruh. Myslím, že musíme počkat, až uvidíme dva nebo tři závody. Zatím jsme jeli jen na jedné trati. Takže si nechme hodnocení až po pár závodech.


ASTON MARTIN

Fernando Alonso, 3. místo
Je to pro tým úžasné. Bylo to skvělé. Dojet sem a získat pódium v prvním závodě roku, to je prostě úžasné, co Aston Martin přes zimu dokázal, že máme druhé nejrychlejší auto. Je to prostě neskutečné! Neměli jsme nejlepší start a museli jsme předjíždět na trati. Byla to větší zábava a větší adrenalin. A také gratuluji svému týmovému kolegovi, Lancovi, po operaci a bojoval s ostatními. 

Lance Stroll, 6. místo
Začátek nové sezóny je vždy zajímavý a vzhledem k tomu, že jsem kvůli nehodě na kole vynechal předsezónní testování, jsem nadšený ještě víc. Tým vypadal při testování a Fernando i Felipe byli spokojeni s dosaženým vývojem, takže doufám, že tento týden budeme moci pokračovat v tomto pozitivním impulsu a předvést výkon, na který můžeme být hrdí. Jak jsme viděli v předchozích letech, na okruhu je často větrno, písek a horko, což jsou složité podmínky, s nimiž je třeba se potýkat. Je tu ale několik skvělých příležitostí pro závodění, a to je to, na co se všichni po dlouhé zimě těšíme.

Lawrence Stroll, majitel týmu
Je to skvělý den. Do týmu jsme přijali spoustu skvělých jmen a jak jsem uvedl, naším cílem bylo a je do 5 let vítězit. A tohle je ukázka, že to myslíme zcela vážně a že se nám to podaří. Získali jsme kvalitní lidi, Fernando je jedním z nejlepších jezdců a ačkoliv se mi smáli, tohle ukazuje, kam míříme a jakou chceme mít budoucnost. A dnes jsem také velmi pyšný otec. Lance měl před necelými dvěma týdny operaci, řekl mi potom, že jedeme do Bahrajnu. Já jsem řekl ok, ale byl jsem skeptický, nicméně on si byl jistý. 


FERRARI

Carlos Sainz jr., 4. místo
Rychlost Astonu je hodně zarážející. Přeji si, abychom na jiných tratích lépe udrželi zadní pneumatiky a byli tak konkurenceschopnější. Je jasný, že Red Bull a Aston mají něco navíc, měli lepší opotřebení pneumatik. Pokud se podíváte na nás a Mercedes, byli jsme na tom podobně. Ti další dva z nějakého důvodu mají pneumatiky v perfektním stavu. Musíme se na to pořádně podívat a něco s tím udělat. Měl jsem dobré souboje, málem mě to stálo pozici proti Hamiltonovi, protože v našem autě, jakmile zatlačíte, abyste se bránil, uvaříte pneumatiky. Problémem je příliš velké opotřebení a přehřívání a s tím se těžko něco dělá v závodě. Ale byla to myslím pěkná a čistá bitva s Alonsem, jen jsme se maličko dotkli. Je to zábava, ale dostalo nás to tam, kde nyní jsme a to je za Astonem a jasně za Red Bullem.

Charles Leclerc, nedokončil kvůli problému s motorem
Čekali jsme, že tu budeme muset dohánět, a to především v závodě proti Red Bullu, ten tým je na jiné planetě. Ale to je přesně ten důvod, proč potřebujeme získat ve většině víkendů co největší počet bodů a to se nám dnes nepodařilo.

Nemohu říci, že je to dobrý pocit. Samozřejmě jsme přes zimu odvedli kus práce, ale musíme dál makat, protože je to první závod a první technické potíže, což není dobré. Byl jsem sebejistý, jak jen to šlo a ztrácet sekundu na rychlosti, to na jistotě nepřidá, abych pravdu řek. Red Bull vypadá, že našel něco velkého. Co se kvalifikační rychlosti týče, jsou na tom vlastně celkem podobně, alespoň co jsme viděli včera, ale v závodě jsme ztráceli sekundu, což je hodně moc. A musíme se navíc podívat na spolehlivost. Aston Martin také vypadá rychle, ale myslím, že dnes bylo třetí místo možné. Ale startovali trošku vzadu, tak nevím. Bahrajn je hodně specifická trať, takže doufám, že se obrázek ještě trošku změní. Nemůžeme na to však spoléhat a musíme něco udělat.

Frédéric Vasseur, šéf týmu
Samozřejmě jsme zklamaní, jak bychom nemohli být. Věděli jsme, že se budeme potýkat s opotřebením pneumatik, ale nečekali jsme problémy se spolehlivostí. Je to škoda pro Charlese, protože rychlost byla v prvním stintu dobrá a i když tvrdá sada pneu odcházela, mohl dojet třetí, což by byl skvělý začátek sezóny. Carlos jel solidní závod, konzistentní rychlost a dal do toho vše, aby dojel čtvrtý. Po tomto prvním závodě máme jasný obrázek situace a víme, kde musíme hodně zapracovat. Musíme se hodně zlepšit v práci s pneumatikami a musíme se ujistit, že nebudeme mít další potíže s technikou jako dnes.


MERCEDES

Lewis Hamilton, 5. místo
Dal jsem do toho absolutně všechno. Jsem celkově spokojen. Bylo to mnohem lepší než kvalifikace a jsem spokojen se svým výkonem. Myslím, že tým odvedl skvělou práci v boxech, ale auto bohužel není dost rychlé. Chybí přítlak a musíme opravdu co nejrychleji zamakat. Cokoliv z aero tunelu, potřebujeme to zítra. Musíme opravdu udělat kus práce, abychom tu ztrátu dohnali. Red Bull byl dnes nesmírně rychlí, snad sekundu na kolo. Ale ti kolem, myslím, že jsme mohli dostat. Opravdu jsem si užil souboj s Fernandem, jako jezdec vždy doufáte, že se dostanete dopředu, ale i tak jsem si to užil. To bylo hodně fajn. Start byl skvělý, získal jsem pár míst a dostal Fernanda ve čtvrté zatáčce. Potom jsme bojovali a byl jsem blízko i Ferrari, takže není moc, co bych ještě dnes mohl dokázat. Možná nastavit auto jinak? Ale celkově chybí rychlost, takže na tom musíme zapracovat.

George Russell, 7. místo
Nevím, o co jsme dnes mohli bojovat. Myslím, že jsme bojovali o body, ale oba jsme museli dohánět. A vždycky to je bezmoc, když vám chybí pár desetin proti autům kolem. Snažíte se o to nejlepší, bojujete, ale nemůžete je za sebou udržet. Myslím, že i Fernando a Lance byli hodně, hodně silní a Carlos, možná s tím jsme na tom byli podobně. Ale byl to náročný závod. Asi to chce lepší start a Lewis měl podobnou strategii, možná kdybych ho předjel v prvním kole, dojel bych na jeho místě, protože tak to prostě bylo. Páté, šesté, sedmé, cokoliv, to nás vlastně nezajímá, chceme bojovat o vítězství. Musíme se vrátit k prknu a podívat se, jak budeme pokračovat dál.

Toto Wolff, šéf týmu
Není tu z tohoto víkendu jediná pozitivní věc. Chybí nám rychlost. Jezdci na to musejí šlapat a to ničí pneumatiky. Red Bull je jako z jiné planety a druhé nejrychlejší auto je Aston Martin, to je pro nás opravu alarmující. Byl to jeden z nejhorších závodních dnů pro tým. Kopíruje to testy. Aston je hodně rychlý a zaslouží si to, odvedli skvělou práci. A to je dobré, protože je tam hodně z Mercedesu, což nám vlastně může pomoci. Bolí to, protože Red Bull je tak vepředu, což mi připomíná naše nejlepší roky, kdy jsme všechny zajeli o sekundu. To je cíl a musíme se tam postupně zase dostat. A můžeme to dokázat. Myslím, že to chce něco radikálnějšího než doufat v novinky hodné tři desetin.


ALFA ROMEO

Valtteri Bottas, 8. místo
Jsem spokojen, čtyři body jsou dobrá odměna pro tým a práce, kterou jsme udělali přes zimu, se vyplácí. Ukázali jsme, že máme dobré auto a že můžeme bojovat s vozy kolem. Solidní start do nového ročníku, ale práce nekončí, musíme se dál zlepšovat a šlapat na to. Vím, že tým pracuje na novinkách. Můj závod byl dobrý, občas trošku klidný, start byl hodně důležitý, získal jsem tam dost míst, což bylo důležité, protože to je jinak velmi těsné a předjíždění není lehké. Jeli jsme agresivně, na trati i co se strategie týče a vyplatilo se to. Také jsme museli být chytří a souboje si vybírat, ujistit se, že si neodpálíme pneumatiky a to bylo klíčové. Dojel nás Gasly, ale my to zvládli. Pro Zhoua bylo také důležité získat nejrychlejší kolo, aby ukradl bod soupeři, odvedl dobrou práci a ukazuje to, jak dobře pracujeme jako tým. Osmé místo je nejvíc, čeho jsme dnes mohli docílit a nemohli jsme dělat víc.

Zhou Guanyu, 16. místo
Samozřejmě je dobré vidět Valtteriho, jak boduje pro tým v úvodu sezóny, je to dobré výchozí místo pro nás všechny a rád jsem přispěl tím, že jsem v závěrečných fázích zajel nejrychlejší kolo. Vůz byl lepší než v kvalifikaci, což ukazuje, že jdeme správným směrem: musíme neustále nacházet tyto rezervy, abychom se stále zlepšovali, a vím, že všichni na trati a ve Švýcarsku na tom pracují. Co se týče dnešního závodu, v úvodním kole jsem probrzdil, ztratil jsem pár míst a skončil jsem po většinu závodu ve vlaku DRS. VSC byl ve špatnou dobu a v této fázi jsme nemohli udělat mnoho pro zlepšení naší pozice. Přesto z tohoto závodu můžeme jako tým vytěžit pozitiva, protože míříme do Saúdské Arábie s vědomím, že můžeme bojovat o body v každém závodě.

Alessandro Alunni Bravi, týmový zástupce
Tým dnes večer odvedl opravdu dobrou práci a můžeme být spokojeni s konečným výsledkem, který ukazuje náš neustálý pokrok a hodnotu práce, kterou jsme odvedli během předsezónního testování: byli jsme v prvních pěti týmech po celý závod a skončili jsme před McLarenem a Alpine, což je tolik, v kolik jsme dnes večer mohli doufat. Bylo to dobré kolektivní úsilí: jezdcům se ve voze dařilo, s přidanou týmovou prací, když Zhou zajel nejrychlejší čas na konci; strategická rozhodnutí a zastávky v boxech byly opravdu dobré a společně jsme přispěli ke čtyřem bodům, které jsme si přivezli domů. Tento výsledek je v souladu s tím, co jsme očekávali po testování z minulého týdne, a s údaji, které jsme získali v praxi. Také dlužíme velké díky týmu v Hinwilu, který nám dal vůz, se kterým můžeme bojovat, a našim klíčovým technickým partnerům, Ferrari. Dnešek byl dobrý začátek, ale stále je před námi spousta práce: musíme pokračovat ve vývoji našeho vozu, protože bitva, ve které se v této sezóně nacházíme, bude vzrušující.


ALPINE

Pierre Gasly, 9. místo
Jsem šťastný. Získat body je skvělý způsob, jak začít naši společnou kapitolu s Alpine. Po včerejšku jsme byli všichni zklamaní, ale věděli jsme, že máme dobré tempo a že jsme schopni získat s dobrou strategií body. To se potvrdilo. Musíme dále tvrdě pracovat, jsem si jistý, že toho od nás uvidíte ještě hodně.

Esteban Ocon, nedokončil
Dnes to nebyl náš den. Udělali jsme hodně chyb, které nás stály závod. Všechno musíme důkladně analyzovat. Dobré je, že jsme měli tempo na to, abychom jeli na bodovaných pozicích. Těším se na další závod.

Otmar Szafnauer, šéf týmu
Můžeme být spokojeni se ziskem bodů, zároveň ale také víme, že nás čeká hodně práce. Ukázali jsme, že máme na to, aby obě auta dojížděla na bodech, což musí být naším cílem směrem do budoucna, Na Estebanově straně musíme zajistit, aby se už neopakovalo to, k čemu došlo dnes. Pierre zajel po včerejší těžké kvalifikaci skvělý závod. 


WILLIAMS

Alexander Albon, 10. místo
Podle mého jsme byli trošku mimo pozice kvůli náročné kvalifikaci, ale měli jsme dobrý start. Získali jsme pár pozic a potom jsem vystrčil lokty i párkrát během závodu. Byli jsme silní a bojovali, rychlost byla lepší, než jsme čekali. Byl to náročný závod, ale ujistili jsme se, že to fungovalo. Asi nemáme rychlost na střed pole, ale jsme blízko a získat body v prvním závodě je fantastické. Jsem šťastný a pyšný na tým. Skvělá práce všem!

Logan Sargeant, 12. místo
Naprosto jsem si užil svůj první závod. První start byl jedinečný. Jsem pyšný na tým, myslím, že jsme získali víc, než jsme po testech čekali. Gratuluji Alexovi a všem v týmu k zisku bodů. U mě šlo vše hladce, od startu až po boxy i virtuální safety car. Snad to použijeme jako dobrý základ a během roku se ještě zlepšíme. 

Dave Robson, šéf výkonnosti vozu
Po frustrující sobotě jsme dnes dobře zabojovali a zajeli dobrý start do nové sezóny. Ačkoliv získat body je vždy odměnou, rozhodně je tu řada pozitiv, které si z dneška odvážíme. Alex jel úžasně, přesně, jak víme, že to dokáže a získal pozice a dobře se bránil, zatímco se snažil šetřit pneumatiky. Logan si užil skvělý první závod, což ho naučilo spoustu věcí o F1. Neudělal jedinou chybu, útočil a dobře pracoval s pneumatikami. On i tým tvrdě pracovali, abychom se dostali do této pozice a tu příležitost využili dobře. Tohle je první závod dlouhé sezóny. Máme před sebou dost práce, ale máme na čem stavět a to si snad převezeme i do dalších závodů v Saúdské Arábii a Austrálii.


ALPHA TAURI

Juki Cunoda, 11. místo
Bylo to lepší, než jsme čekali, ale je frustrující, že nám body unikly tak těsně Ztratili jsme je hned na začátku, když jsme přišli o pozice na úkor Williamsu. Jejich rychlost na rovinkách byla poté pro nás až příliš vysoká, takže jsme je nedokázali předjet. Jinak se však ze závodu odnáším pozitiva. Před dalším závodem nás čeká spousta práce.

Nyck De Vries, 14. místo
Když uvážím, kde jsme startovali, tak to byl celkem dobrý den. Mohli jsme bojovat a naše tempo bylo slušné. Na druhou stranu je třeba říct, že body dnes byly mimo náš dosah. Čeká nás proto spousta práce. Potřebujeme vůz lépe pochopit a stejně tak potřebujeme více výkonu. 

Franz Tost, šéf týmu
Ze všeho nejdříve gratuluji Red Bullu k fantastickému začátku sezony a dominantnímu dvojitému vítězství. Náš výkon nebyl takový, jaký bych si představoval. Auto má rezervy, důležité ale je, že víme v jakých oblastech. Na zlepšení tvrdě pracujeme. Chystáme balík vylepšení, který jak pevně věřím, nám hodně pomůže.  


HAAS

Kevin Magnussen, 13. místo
Byl jsem příjemně překvapen naší rychlostí. Startovali jsme sedmnáctí a hned jsem získal pár pozic a rychlost nebyla špatná. Myslím, že jsme se v testech i trénincích trápili s opotřebením pneumatiky a v závodě to vypadalo, že jsme udělali pokrok a to je pozitivní. Nebyl to víkend snů, ale hodně jsme se naučili. 

Nico Hülkenberg, 15. místo
Byl to náročný závod, zvlášť jeho první polovina. S někým jsem se ťuknul v prvním kole a pořádně si toho nevšiml, takže je to trošku frustrující. Poškodil jsem si přední křídlo a ztratil přilnavost, takže to bylo náročné. Pokusili jsme se vydržet, ale odepsal jsem si pneumatiky jako když horký nůž projede máslem a tak jsme se rozhodli, že nemá smysl takto pokračovat a zajel jsem do boxů pro nové křídlo. Zajeli jsme ale celý závod, takže jsme získali hodně informací, což bereme.

Günther Steiner, šéf týmu
Výsledek není podle očekávání. Nico neměl dobrý start, ztratil kus předního křídla a Kevin na startu, když to vezmeme s odstupem, jel na špatných pneumatikách. Myslím, ,že rychlost byla lepší, než jsme čekali, takže to je dobré, máme potenciál. Kvalifikovali jsme se v první desítce a mohli být v první osmičce, kdyby šlo vše perfektně. V závodě nám to nevyšlo, ale hodně jsme se toho  naučili a už víme, jak si na tom stojíme v porovnání se soupeři co se rychlosti týče. Do Saúdské Arábie pojedeme připraveni a uvidíme, co tam zvládneme. Myslím, že body jsou možné. 


MCLAREN

Lando Norris, 17. místo
Velmi těžký závod. Měli jsme pár problémů, které jsme museli zvládnout, což nás vyřadilo ze závodu, ale snažili jsme se v něm vydržet co nejdéle, pro případ, že by tam byl Safety Car nebo něco takového, abychom mohli zabojovat. Jinak si myslím, že tempo bylo v pořádku. Dnes jsme měli příliš mnoho problémů na to, abychom bojovali o body, takže to snad bude příště lepší.

Oscar Piastri, nedokončil pro problémy s převodovkou
Bylo zklamáním, že jsme skončili tak brzy. Jeli jsme docela dobře, měli jsme slušný start a udělali jsme pár dobrých předjíždění. Až do problému s elektrikou jsme odváděli dobrou práci. Stále řešíme, co je problém. Doufali jsme, že výměna volantu to vyřeší, ale bohužel ne. Samozřejmě to není konec víkendu, jaký jsem chtěl, ale je třeba přijmout pozitiva, vypadalo to, že auto má v závodě lepší tempo. Pořád jsem se toho hodně naučil a jsem rád za to, co jsem o víkendu zažil. Teď se těším na lepší víkend v Saúdské Arábii.

Andrea Stella, šéf týmu
Není to začátek sezóny, ve který jsme doufali. Body byly dnes určitě možné, vozy měly konkurenceschopnou rychlost, a zvláště Lando byl v dobré pozici. Bohužel nás postihly dva problémy se spolehlivostí. Oscar musel odstoupit s tím, co se zdá být elektrickým problémem, který vyšetřujeme. Landovi mezitím měl problém s pohonnou jednotkou. Musel každých 10 kol zajet do boxů, aby dobil systém. Odjíždíme z Bahrajnu s vědomím, že máme na čem pracovat, ale sezóna je dlouhá. Přeskupíme se a budeme připraveni jet do Saúdské Arábie.

Vytisknout

Diskuze: PROHLÁŠENÍ po závodě: "Neskutečné!" Zářící Alonso a Red Bull z jiné planety

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 3, poslední 05.03.2023 20:04 Vložte komentář

Zobrazeny poslední 3 komentáře. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Model monopostu F1 v aerodynamickém tunelu Mercedesu

Proč se Mercedes nemůže dostat do formy? Wolff přiznává vážné problémy s korelací

Carlos Sainz v Austrálii

Šéf Red Bullu potvrzuje, že uvažují o Sainzovi jako o náhradě za Péreze

Pro pilota není nikdy příjemné, když se místo závodu jenom dívá - to platí i pro Logana Sargeanta

Proč Williams neměl v Melbourne rezervní vůz? Zpověď šéfa stáje

Lando Norris s McLarenem MCL38

"Na stříbrného Leclerca jsme měli, blížíme se Ferrari i Red Bullu," těší Norrise

Sargeant závod vůbec nejel a Albon neskrýval rozčarování

PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

Fernando Alonso sice o body nepřišel, ale pohoršil si v pořadí

Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

George Russell skončil závod na první pohled děsivou havárií

GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

Start závodu v Austrálii

GRAFIA: Startovní rošt v Melbourne po penalizaci Péreze - těží z toho oba McLareny

Sergio Pérez a Christian Horner museli zkousnout Mexičanovu penalizaci

PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

Hamilton prozatím tápe a v Melbourne mu brány Q3 zůstaly zavřené

KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. LECLERC, 3. ... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Fernando Alonso během prvních předsezónních testů v Bahrajnu

GP BAHRAJNU: Verstappen dominuje, Alonso na pódiu a Leclerc na dně

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

  2. GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

  3. PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

  4. KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

  5. PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

  6. V pátek byli v Austrálii nejrychlejší Norris a Leclerc

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud