PROHLÁŠENÍ po závodě: Vettel uznává svoji chybu, Verstappen netuší, jak dojel do cíle

Jana Šrámková / PH / Pavel Mandát, 14. července 2019, 16:46 Google+

Závod na okruhu v Silverstone vyhrál Hamilton. Jak hodnotí své dnešní výkony jednotliví piloti a představitelé týmů?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Lewis Hamilton v tréninku v Silverstone

Lewis Hamilton v tréninku v Silverstone | foto: Mercedes AMG F1 Team

Sdílejte článek

MERCEDES

Lewis Hamilton, 1. místo
Nemohu vyslovit, jak pyšný jsem na to, že tu mohu být. Myslíte si, že si na něco podobného zvyknete, ale cítím se, jako by to bylo poprvé. Nezvládl bych to bez fanoušků a týmu. Moc si jejich podpory a práce vážím a jsem pyšný, že toho mohu být součástí.

Valtteri Bottas, 2. místo
Nebyl to dneska moc můj den, alespoň tempo bylo dobré a já jsem se na trati cítil dobře. Budu bojovat, ještě není po všem.

Toto Wolff, šéf týmu
Po nejhorším víkendu jsme se vrátili s dalším doublem a to v domácím závodě, je to skvělý pocit. Bylo vzrušující vidět naše jezdce závodit, byla to tvrdá bitva, ale mají mezi sebou ohromný respekt a nechávají si dost místa. Oba měli vyhrát, Valtteri měl skvělý víkend, ale safety car pro něj vyjel v nešťastnou chvíli. Lewis jel dnes skvěle a na starých pneumatikách si ještě střihl nejrychlejší kolo, pořád úplně nechápeme, jak to vlastně udělal. Je to skvělý výsledek a těšíme se na další závod v Německu.

FERRARI

Charles Leclerc, 3. místo
Šlo zřejmě o závod, který jsem si ve své kariéře v F1 užil nejvíce. Je to skvělé dojet třetí, dneska to ale bylo velmi těžké. V prvních dvou stintech jsme byli tam, kde jsme chtěli, ale kvůli safety-caru jsme přišli o pár pozic a jsem velmi hrdý na bitvy, které jsme svedli na trati. Myslím, že poslední závod mi otevřel oči, pokud jde o to, kam až můžeme zajít, a je to skvělé bojovat v tomto směru v F1 na limitu. Jsem rád, že se závod takto vyvinul.

Sebastian Vettel, 15. místo
No, byla to má chyba. Předjel mě a pak vyjel trochu zeširoka, což mi dalo šanci zabojovat zpět. Na sekundu to vypadalo, že pojede doprava a že vlevo bude místo, které se nakonec neotevřelo, ale v tu chvíli už bylo příliš pozdě a já jsem do něj naboural.

Mattia Binotto, šéf týmu
Byl to náročný závod v porovnání s výkonem v kvalifikaci. Brzdily nás pneumatiky a je vidět, že máme co dělat, abychom stáhli ztrátu, když se závodí za určitých podmínek. Charles jel skvěle a dokázal opět, jak dobrý je v boji kolo na kolo. Je škoda, že dobrý výkon Seba pokazila chyba. Safety car nám to zkomplikoval, do boxů jsme nemohli, museli jsme reagovat na Verstappena, kterého nakonec dostal na trati a zasloužil si pódium.

RED BULL

Pierre Gasly, 4. místo
Celý víkend byl dobrý a dnes to byl můj nejlepší závod. Bojovali jsme s vozy před námi a tak to má být. Jsem moc spokojen. Sice mě mrzí, že jsem se nedostal na pódium, které bylo tak blízko, ale děláme pokroky a jdeme správným směrem. Byl to akční závod a měl jsem dost soubojů se Sebem i Charlesem. Musím ještě pár věcí vylepšit a snad přijde i to pódium. Nejsme ale daleko, musíme zamakat.

Max Verstappen, 5. místo
Souboj s Leclercem byl tvrdý a agresivní, ale dobrý, užil jsem si to. S Vettelem to vypadalo dobře, jel jsem vnějškem a vrazil do mě. Vybrzdil se. Už jsme spolu mluvili, omluvil se. Co můžete dělat. Jsem rád, že jsem dojel pátý, protože upřímně vůbec netuším, jak jsem s tím autem dojel do cíle, měl jsem problém se sedačkou, posouval jsem se v zatáčkách a podlaha byla zničená. 

Christian Horner, šéf týmu
Byla to skvělá první část závodu, kolo na kolo s Maxem a Charlesem. Předvedli skvělé závodění. V boxech se dostal před něj, ale pozici bohužel neudržel. Až do konce stintu spolu potom bojovali, než vyjel safety car. Využili jsme to k další zastávce a potom to byl souboj se Sebastianem a hlídali jsme zastávku Bottase. Max se dostal před Seba, který neodhadl brzdy a vrazil do něj. I přes znatelné poškození Max dojel do cíle. Je to frustrující, protože mohl být na pódiu. Pierre pokračoval ve svém dobrém víkendu a bojoval s Ferrari a vyjel si nejlepší výsledek. Snad si tuto formu udrží.

MCLAREN

Carlos Sainz 6. místo
Dobrá neděle! Po sobotě plán našeho návratu spočíval v dobrém stratu, správě pneumatik a solidní strategii To se nám povedlo. Předjel jsem obě Alfy a vévodil středu pole. Pak jsme dobře využili výjezdu safety caru k provedení strategie jedné zastávky. Po zastávce bylo moje tempo dobré. Bitva s Ricciardem o šesté místo byla zábavná, dobré závodění. Nakonec jsme získali dobré body pro tým. Nyní budeme závod analyzovat a připravíme se na Německo. Budeme opět tlačit. 

Lando Norris 11. místo
Měl jsem opravdu dobrý start. Ve třetí zatáčce pak došlo k drobnému kontaktu, kde jsme utrpěl menší škody na voze, ale nemyslím si, že by to udělalo velký rozdíl. Pak se přede mě dostal Ricciardo, což bylo trochu frustrující a následně vyjel safety car. Zpětně asi nebylo nejlepší rozhodnutí nezajet do boxů, avšak pak jsem měl dobrý pocit, že jsem udělal maximum. Výsledek není to, co bych chtěl v mém domácím závodě, ale na celý víkend jsem se těšil a moc se těším až se sem vrátíme zase příští rok. 

Andreas Seidl šéf týmu
Velká gratulace celému týmu, jak zde na trati, tak i v továrně. Tento víkend jsme opět byli čtvrtým nejsilnějším týmem a zvýšili jsme náskok na naše hlavní rivaly ve středu pole o další bod. Celkově to dnes bylo dost těžké závodění. Na Carlosově straně, po skvělém startu, předjetí obou vozů Alfa Romeo. Pak jsme udělali dobrou práci ohledně strategie, co mu umožnilo absolvovat závod na jednu zastávku. Souboj s Ricciardem byl na konci závodu velmi tvrdý, ale Carlos odvedl skvělou práci a udržel šesté místo až do cíle. 

Lando předvedl další skvělý start. Předjetí Ricciarda v prvním kole, bohužel se pak Ricciardo před něj dostal díky načasování strategie. Pak jsme se rozhodli strategie rozdělit mezi oba piloty, protože jsme doufali, že ta na dvě zastávky s čerstvými pneumatikami pomůže Landovi získat nějaké pozice oproti našim soupeřům u kterých jsme předpokládali, že budou mít v závěru závodu problémy s obutím. Bohužel se tak nestalo.

Nakonec děkujeme všem v továrně, kteří tvrdě tlačili, abychom na tento závod přinesli všechna plánovaná vylepšení. Děkujeme také všem zaměstnancům McLarenu a fanouškům, kteří do Silverstone dorazili a podporovali nás. 

RENAULT

Daniel Ricciardo, 7. místo
Celkově to byl dobrý závod. Myslel jsem, že start byl dobrý, ale Lando mě předjel. Dostali jsme ho v boxech, ale potom zase Carlosovi pomohl safety car a to bylo frustrující. Smůla, ale stíhali jsme je až do konce. K pořádnému útoku jsem se však nedostal. Je pozitivní být zpět v první desítce po těch posledních dvou závodech, rychle jsme našli ztracenou rychlost. Před dvěma týdny bychom takovýto výsledek brali.

Nico Hülkenberg, 10. místo
Bylo to těžké a je zklamání být desátí. Nevycházelo nám to, strategie mohla být lepší, po restartu jsem ztratil pozici a potom musel změnit na chvíli mod motoru, to mi ke konci také nepomohlo. Prostě pár věcí vůbec nevyšlo, ale pozitivní je mít oba vozy na bodech. Budeme dál pracovat, abychom v dalším závodě byli v ještě lepší pozici.

Cyril Abiteboul, šéf týmu
Celkově můžeme být spokojeni. Ale měli jsme na víc. Nejprve boxy a safety car s Danielem, ale rozhodli jsme se správně. Nico jel skvěle, udržel tvrdou sadu pneu až do konce a mohli jsme s ním zajet do boxů dříve. Zaslouží si ten bod. Na tomto rychlém okruhu jsme byli silnější, i když máme stále slabiny a na to se budeme zaměřovat.

ALFA ROMEO

Kimi Räikkönen, 8. místo
Je to pozitivní výsledek. Auto jelo dobře, ale chyběla rychlost na rovinkách. Na konci jsem bojoval s Kvjatem, snažil jsem se udržet před ním díky DRS. Nebyl to nejjednodušší víkend, ale body beru s radostí.

Antonio Giovinazzi, nedokončil
Je to zklamání, zatím nevím, co se pokazilo přesně, musíme se na to podívat. Ale tak to bohužel chodí. Byl jsem blízko Kimimu a měli jsme podobné strategie, takže jsem mohl být na bodech nebo bych jim byl blízko. Ale s výkonem můžeme být spokojeni. Získali jsme body a udělali pokrok. Střed pole je hodně vyrovnaný, takže musíme dál pracovat, abychom se tam udrželi.

Frédéric Vasseur, šéf týmu
Čtyři body je dobrý výsledek, ale je to vždycky zklamání, když jeden vůz nedojede do cíle. Celkově tým předvedl dobrý výkon, Kimi jel solidně a využil příležitostí. Antonio by byl blízko, ale mechanické potíže znamenaly konec ve štěrku. Bojovali jsme ve středu pole, ale musíme tvrdě pracovat, abychom tam zůstali.

TORO ROSSO

Daniil Kvjat, 9. místo
Jsem spokojen. Moc očekávání jsem neměl, startoval jsem z chvostu. Celý víkend jsem se nemohl dostat do rytmu a trápil se s vyvážením, ale když na tom záleželo, z auta jsem dostal maximum. Našli jsme včera pár vylepšení nastavení a myslím, že jsme to zlepšili a najednou to šlo. Měl jsem dobrý souboj s Kimim, byla to zábava, ale neměl jsem dost kol, abych se dostal před něj. Je dobré získat body po těch posledních závodech.

Alexander Albon, 12. místo
Nebyl to lehký závod, především kvůli pneumatikám. Pro některé byl safety car štěstím, pro některé ne. Měli jsme problém s autem, nemohli jsme se ho dotknou a zajet do boxů, ostatní to udělali. To bylo frustrující, ale někdy to tak je.

Jody Egginton, technický ředitel
Dnes se toho dělo hodně a i když máme body, odjíždíme s otázkou, co jsme mohli udělat lépe. Alex jel skvěle, musel zvládat problémy s autem a limitovalo to naši strategii a i když si vedl dobře, Hülkenberga za sebou neudržel. Danyho závod byl klidnější, využil safety caru a mohl útočit, ale bohužel se před Kimiho nedostal. Dostali jsme z auta výkon dle očekávání, což je pozitivní, ale střed pole je tak vyrovnaný, že není místo pro chyby a musíme dál vyvíjet vůz.

RACING POINT

Lance Stroll, 13. místo
Upřímně, myslím, že bychom na tenhle víkend měli co nejrychleji zapomenout. Věci nám zkrátka nefungovaly, jak měly.  Měl jsem dobrý start a během prvního kola jsem získal tři pozice. Bohužel jsme museli zajet do boxů dříve, než jsme plánovali, protože bylo potřeba odstranit nějaké trosky z mého levého předního brzdového kanálku. To úplně zničilo naši strategii. Jeli jsme na dvě zastávky, což nebylo původně v plánu, ale chtěli jsme mít měkkou pneumatiku na finální stint. Podle mě tým doufal, že jezdcům před námi odejdou pneumatiky, bohužel se to však nestalo dostatečně rychle. 

Sergio Peréz, 17. místo
Jsme nešťastní. První stint byl silný. Staral jsem se o pneumatiky a řídil si svůj závod. Pak přišla fáze safety caru, což zničilo můj závod.  Měli jsme během safety caru navíc problémy s volantem, což vyústilo rovněž v problémy s vyvážením brzd. Proto jsem kolidoval s Hülkenbergem. Nemohl jsem auto zastavit. Poškodil jsem si přední křídlo a propadl se pořadím na poslední místo. Je to smolné. Zasloužili jsme si velký výsledek v našem domácím závodě. Měli jsme rychlost na body. 

Otmar Szafnauer, šéf týmu
Nebyl to náš den. Jsme bez bodu z našeho domácího závodu.  Safety car nám dnes příliš nepomohl, protože jsme oba jezdce povolali do boxů dřív, než byl vyslán. To některým naším soupeřům darovalo zastávku zdarma. To je závodění a my dnes neměli štěstí. Navíc přišel u Sergia problém s brzdami a kolize s Nicem. Pak jsme se už do závodu vrátit nemohli. Strategii Lance jsme změnili na dvě zastávky, protože jsme doufali, že bude mít výhodu na konci závodu v čerstvějších pneumatikách. Bohužel už nezbývalo dost kol.

WILLIAMS

George Russell, 14. místo
Cítil jsem, že jsem z auta dostal maximum. Byla to zábava jet naplno. Podpora fanoušků tu byla neuvěřitelná, stále se snažíme a snad budeme v příštím závodě ještě rychlejší.

Robert Kubica, 15. místo
Byl to náročný závod. Start byl těžký, trápil jsem se se zahřátím auta, udělali jsme pár změn v nastavení a věděl jsem, že cílem je jet hodně dlouho, tak jsem se staral o pneumatiky, rychlost nebyla špatná. Potom se rozestupy snížily kvůli safety caru a tak se více závodilo, bohužel trvaly problémy z kvalifikace, celkově to nebyl špatný víkend, ale ty problémy musíme vyřešit.

Dave Robson, šéfinženýr
Oba jezdci zajeli solidní závod, přečetli podmínky na trati a zvládli pneumatiky. Safety car nám umožnil přezout a jet relativně klidné stinty až do konce. Pomohlo nám neštěstí ostatních, ale to je součást závodění, takže jsme těžili ze spolehlivosti a jezdců.

HAAS

Romain Grosjean, nedokončil
Dostal jsem defekt pravé zadní pneumatiky, byla tam poškozená podlaha, brzdy a další věci. Bohužel jsme nemohli pokračovat a museli odstoupit. Chtěli jsme dnes na autech vyzkoušet oba naše balíčky, při cestě na startovní rošt jsem byl s chováním vozu opravdu spokojen. Je to škoda, doufal jsem v dobrý závod.

Kevin Magnussen, nedokončil
Myslím, že to pro nás byl dobrý víkend, avšak kvalifikace dopadla hůře, než jsme čekali.  Z dneška jsme sice nezískali žádný výsledek, ale naučili jsme se nějaké nové věci o autě, které snad budeme moci využít jako ponaučení pro další závody. 

Günther Steiner šéf týmu
Byl to pro nás opravdu neuspokojivý závod. To nejlepší, co mohli naši jezdci udělat je přinést si lopatu a vykopat ještě větší díru, než je ta, ve které jsme. Musíme se vrátit, přeskupit a uvidíme, co přinese budoucnost. 

Vytisknout

Diskuze: PROHLÁŠENÍ po závodě: Vettel uznává svoji chybu, Verstappen netuší, jak dojel do cíle

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Kevin Magnussen ukázal, jak se bojuje za týmové barvy

Ohlédnutí za GP Saúdské Arábie

Letecký pohled na okruh v Džiddě

GRAFIKA: Startovní rošt v Džiddě - Red Bull v 1. řadě před Ferrari

Max Verstappen s novým Red Bull RB20 při testech v Bahrajnu

Kvalifikaci ovládl Verstappen, Bearman v bitvě s Hamiltonem

Max Verstappen v Bahrajnu

V závěrečném tréninku nejrychlejší Verstappen, Bearman desátý. Zhou havaroval

Carlose o víkendu za volantem neuvidíme

Ferrari náhle mění sestavu: Sainz se už v Bahrajnu nesveze, místo něj povolán nováček

Max Verstappen s novým Ferrari SF-24 při testech v Bahrajnu

První trénink v Saúdské Arábii pro Verstappena, druhý pro Alonsa

Lewis Hamilton, Max Verstappen a George Russell společně na pódiu

Verstappen k Mercedesu? "Bylo by to vzrušující," reaguje Russell

Fernando Alonso v Bahrajnu

Scházejí nám 3 či 4 desetiny, popisuje zklamaně Alonso. Briatore pro něj hledá tu nejlepší možnost

Max Verstappen pro sezónu 2024

U Red Bullu vládne napětí dál, Verstappen volá po konci Hornera. Odejde Max ke konkurenci?

Max Verstappen a Sergio Pérez přivezli Red Bullu 29. double

PROHLÁŠENÍ po závodě: Verstappen nečekal, že vše bude tak snadné

  • Pátek

    • 1. Trénink (2:30 - 3:30)
    • 2. Trénink (6:00 - 7:00)
  • Sobota

    • 3. Trénink (2:30 - 3:30)
    • Kvalifikace (6:00)
  • Neděle

    • Závod (5:00)

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Lewis Hamilton v kvalifikaci v Silverstone

Hamilton ovládl domácí Grand Prix, Vettel opět chyboval + VIDEO

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud