Hamilton zůstává navzdory potížím pozitivně naladěn: Není to zdaleka tak špatné

Mercedes F1 W04

Mercedes F1 W04 | foto: Daimler AG

Navzdory tomu, že Mercedes v Jerezu zatím natestoval pouze 29 kol, zůstává Lewis Hamilton pozitivně naladěn.

Včera měl Nico Rosberg problém s elektronikou. Ani dnešek v Jerezu neproběhl u Mercedesu bez potíží. Lewis Hamilton havaroval poté, co mu vypověděla službu hydraulika u zadních brzd. Trvá však na tom, že se takovými věcmi nemůžete nechat odradit.

"Musíte se dívat kupředu a zůstat pozitivně naladěn. Kluci v garáži se rozhodně nesnaží, aby se takové věci stávaly. Pracují stejně tvrdě jako ti v továrně, takže jsem rád, že se to nestalo poslední den testů v Barceloně. To by bylo hodně špatné," okomentoval své dojmy pro Autosport.

"Tím, že se to stalo teď to můžeme napravit. Pokud přijdou další problémy, doufám, že se objeví zítra nebo pozítří, abychom měli poté klidné dny," uvedl Hamilton, který také prozradil, že zvolil čelní náraz do bariéry, aby ještě více nepoškodil vůz.

"Máme dostatek pneumatik, musíme se jen ujistit, že zítra v devět hodin ráno vyjedeme na trať. Nico musí být první venku z garáže a musí se pokusit zajet co nejvíce kol to půjde. 110/120 kol, to by bylo dobré," nechal se slyšet mistr světa z roku 2008 a dodal, že je však s autem spokojen. 

Hamilton zůstává pozitivně naladěn (foto: Mercedes AMG F1 Team)

"Myslím, že máme dobrý základ a můžeme na tom pracovat. Ten čas jsem zajel velmi lehce. Rozhodně se v tom autě skrývá víc. Ale tlačím také na aerodynamické oddělení, protože rozhodně potřebuji aerodynamiku. Přešel jsem z McLarenu, který byl na konci loňské sezony velmi konkurenceschopný, měl neuvěřitelný přítlak a bezpochyby poznáte rozdíl. Ale zdaleka to není tak špatné, jak by mohlo," upozornil.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu