Testy v Barceloně: Kdo kdy nastoupí a s čím přijede Pirelli?

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Týmy potvrdily nasazení svých pilotů pro druhé předsezónní testování, které proběhne tento týden od úterka do pátku v Barceloně. Kdo se kdy objeví za volantem a s jakým vozem?

Testování začíná zítra v 9 hod našeho času a opět vám z 4,65 km dlouhého katalánského okruhu budeme přinášet aktuální informace a fotografie.

Svou účast potvrdilo 11 týmů - chybět bude pouze HRT, které testovalo se starým vozem 2 dny v Jerezu. Jejich novému vozu stále zbývá úspěšně absolvovat 3 ze 14 testů. Tým se o to znovu pokusil o uplynulém víkendu, výsledky by měly být známy počátkem týdne.

Do Barcelony tentokrát dorazí také Marussia, která před dvěma týdny ve Španělsku chyběla. Celé tři dny bude mít loňské auto MVR-02 k dispozici nováček Charles Pic, pouze jeden den s ním bude jezdit zkušený Timo Glock.

U Caterhamu se bude moci uprostřed týdne předvést nové posila, Vitalij Petrov, jenž bude společně s Heikkim Kovalainen pomáhat s vývojem vozu CT01, s nímž se chce letos britský tým dotáhnout na týmy středu pole a konečně i bodovat.

A testovat konečně s novým monopostem MGP W03 bude i Mercedes GP, který velmi chytře vynechal poslední den testu v Jerezu, díky čemuž mohl již včera v Barceloně naplno testovat na nových závodních pneumatikách Pirelli pro letošní sezónu (více zde). Bez ostatních týmů, bez vyrušování způsobovaných občasnými červenými vlajkami soupeřů.

rozpis

Pirelli s sebou přiveze 367 sad pneumatik, což je o 73 sad více než v Jerezu. Týmy si mohou v rámci povolených 100 sad pro testování na rok (na jedno auto) vybrat směsi, s nimiž chtějí testovat. V Jerezu byla nejpopulárnější středně-tvrdá směs (značená bílou barvou), což platí i pro Barcelonu - týmy si tam objednaly 110 sad této směsi. Ostatně právě tento druh pneumatiky bude pro týmy dostupný i během prvních tří závodů sezóny.

Druhou nejpopulárnější směsí je (žlutá) měkká směs, jejíž 82 sad zamířilo na výlet do Barcelony. Krom toho Pirelli veze 69 sad tvrdých (stříbrná barva), 36 (zelených) intermediálek Cinturato a 36  (modrých) pneumatik Cinturato do deště. V Barceloně bude také debutovat super-měkká (červená) směs v podobě 34 sad.

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu