Massa spokojen s pokrokem Ferrari, tým ale musí zlepšit zastávky

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa je přes nevydařený závod v Turecku spokojený s pokrokem Ferrari jak v kvalifikaci, tak i v závodě. Vývoj se ubírá správným směrem, tým však potřebuje zapracovat na zastávkách - Massa se při stejné strategii jako vítěz Sebastian Vettel v boxech zdržel o 12 sekund déle.

"Vzhledem k mému předchozímu výsledku v Istanbulu to bylo samozřejmě zklamání. Dojel jsem  obzvlášť kvůli slabším zastávkám v boxech jedenáctý, když jsem přitom mohl bojovat o čtvrtou pozici," uvádí Massa na oficiálním webu Ferrari.

"Pozitivní ale je, že aerodynamické novinky, které jsme poprvé nasadili do tohoto závodu, rozhodně zvýšily naši výkonnost, jak to jde ostatně vidět z výsledku Fernanda, který vybojoval pro Ferrari letos poprvé umístění na stupních vítězů."

"I když jsme prožili obtížnou kvalifikaci a já jsem se nepokusil o druhou jízdu v Q3, abych ušetřil pneumatiky, naše výkonnostní ztráta [na soupeře] se od kvalifikace po závod zmenšila, protože v kvalifikaci jsme se už tolik netrápili a v neděli jsme učinili ještě větší pokrok - což je důkaz, že se auto zlepšuje."

zastavky
Srovnání zastávek Vettela a Massy - rozdíl činí téměř 12 sekund

Dále rozvádí, proč se mu nepodařilo dosáhnout na body: "Řekl bych, že jsem měl až příliš mnoho [problémů], protože bez nich bych skončil určitě v první pětce. To bylo pro mě a tým frustrující. Zastávky často nacvičujeme, ale v neděli zkrátka nevycházely. Musíme to prozkoumat a snažit se být konzistentnějšími, protože jen malé zaváhání při výměně kol vás může stát pozici, což se mi v Istanbulu stalo."

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu