Schmacher byl zraněn vážněji než se psalo

Schumacher, Michael

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Zranění Michaela Schumachera, jež utrpěl v únoru při nehodě na motocyklu byla mnohem vážnější, než na veřejnosti přiznal.

Bývalý sedminásobný mistr světa Formule 1 upadl ve vysoké rychlosti při testování letošního modelu motocyklu pro německý superbikový šampionát na okruhu Cartagena ve Španělsku a byl hospitalizován.

Na veřejnosti Michael řekl, že při kontrole v nemocnici se neprokázala žádná vážnější zranění, ale německá média odhalila, že při nehodě utrpěl vážné otřesy, při nichž si dokonce zlomil dvě žebra.

Při své poslední návštěvě Formule 1 v paddocku během minulého víkendu ve Španělsku si dle některých lidé přivodil při pádu také frakturu obratle. Schumacher, jenž není stále schopen jízdy na motocyklu, nemůže zatím ani plně otáčet hlavou kvůli ztuhnuté šíji.

Jeho mluvčí Sabine Kehmová k jeho stavu jen stroze odsekla: "Nepodílíme se na spekulacích." Dle zákulisních informací si Schumacher stále léčí svá zranění v nemocnic Bad-Nauheim. Tamější doktor Johannes Peil to ale odmítl komentovat. Kehmová k jeho vztahu k motocyklům dodala: "Až bude opět v pořádku, rád se k motorkám vrátí."



Jezdec Red Bullu Mark Webber mezitím 40-letému Schumacherovi poradil, aby si držel od motocyklů odstup, protože na nich hrozí vysoké riziko zranění. "Ty stroje jsou skvělé. Ale závodit na nich? Ne, díky," řekl Mark pro Auto Motor und Sport.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu