PROHLÁŠENÍ týmů po GP Rakouska: "Šest motorů Ferrari v Top 10," těší Arrivabeneho + VIDEO

Robert RoBertino Pavelka, 1. července 2018, 20:20 Aktualizováno 1.7.2018, 22:22 Google+

Tradiční zeď radosti a nářků, aneb jako hodnotí závodní den piloti a zástupci týmů...

Počet komentářů:  4 komentáře (Poslední 02.07. 12:27) Napište svůj názor
Helmut Marco, Gianpiero Lambiase a Max Verstappen v kvalifikaci v Rakousku

Helmut Marco, Gianpiero Lambiase a Max Verstappen v kvalifikaci v Rakousku | foto: Red Bull Content Pool

Sdílejte článek

RED BULL

Max Verstappen, 1. místo
Jsem tak šťastný, že jsem vyhrál na Red Bull Ringu a že tu bylo tolik holandských fanoušků. Je to ještě lepší, protože jsme to nečekali. Úžasný víkend. Pokud chceme vyhrát závod jako Red Bull, je Red Bull Ring ideální místo. Byl jsem spokojen s tím, jak se auto chová, celou dobu jsem se snažil jet co nejlépe, jestli z toho bude první druhé nebo třetí místo už nebylo v mé moci. Měl jsem vše pod kontrolou, nakonec jsme oproti Ferrari více bojovali s opotřebením pneumatik, ale podařilo se mi zůstat vpředu. 

Všiml jsem si, že Lewis a Daniel odstoupili, nechtěl jsem zažít podobný scénář. Proto jsem nejel na úplném limitu, vše jsem kontroloval. Bylo to těžší než to mohlo vypadat, hlavně v oblasti pneumatik. Jsem vděčný inženýrům, že mě povolali do boxů při VSC a skládám kompliment týmu za výměnu pneumatik, protože to pro nás rozhodlo závod. Fanoušci na tribunách byli skvělí, tolik oranžových triček. Plně jsem se soustředil na trať, ale v posledních kolech jsem se na tu levou stranu podíval, opravdu mě to pobavilo, bylo to úžasné.

Daniel Ricciardo, nedokončil
Samozřejmě jsem průběhem závodu zklamán. V jednom okamžiku to vypadalo, že bychom dosáhli double, ale upřímně, jakmile jsem nasadil měkké pneumatiky, bylo mi jasné, že mi moc nepomohou. I když jsem dokázal Kimiho udržet, věděl jsem, že mu neujedu a pak se pneumatika začala rozpadat. Musel jsem opět do boxů a to mě vyřadilo z bojů o pódium. Cítil jsem, že něco za mými zády není v pořádku na rovince před posledním sektorem, zmínil jsem se, pokusil to nějak vyřešit, ale přišel pokyn, abych zastavil.

Jsem šťastný za výsledek Red Bullu, za tým, lidi a radost Maxe, který tu měl tolik fanoušků. Viděl jsem pana Mateschitze a dovedu si představit, jak se cítí. Byl to velký den nejen pro tým, ale pro Rakušany i Maxe, takže jsem šťastný, že část týmu může slavit. Na oslavu svých narozenin nemyslím, ale kdo ví, třeba nějaký koňak bude.

Christian Horner, šéf týmu
Neuvěřitelný pocit. Ještě dnes ráno jsem si neuměl představit, že by Red Bull vyhrál na Red Bull Ringu. Maxovi dnes všechno vyšlo, závod odjel zralým způsobem, zvládl složitou situaci s pneumatikami a podařilo se mu pro nás vyhrát první Grand Prix Rakouska. Je škoda, že na stupních vítězů nebyl i Daniel, po startu jel pár kol na druhé pozici, pak se ale začala přehřívat jeho levá zadní pneumatika, takže musel podruhé stavět. Krátce nato došlo k trhlinám ve výfukovém systému, zplodiny poškodily převodovku a přinutily Ricciarda odstoupit.

Zvláštní zmínku věnuji našim mechanikům, kteří opět předvedli bezchybné výměny, stejně jako v Číně. Aplauduji rovněž všem zaměstnancům v továrně, že vyrobili konkurenceschopný vůz. Dnešní den patří jim stejně jako Maxovi, týmu a zvláště panu Mateschitzovi, který do moderní F1 tolik investoval. Sdílíme s ním jeho nadšení.


FERRARI

Kimi Räikkönen, 2. místo
Dobře jsem odstartoval, ale ocitl jsem se mezi dvěma mercedesy a musel manévrovat, abych se vyhnul jejich sevření; doufal jsem, že mě vidí. Ztratil jsem dynamiku, rychlost a šanci s nimi bojovat v prvním kole, byla to škoda, protože si myslím, že jsem mohl být v čele. První kolo bylo hodně hektické, pak se situace uklidnila. Práce s pneumatikami dnes hrála velkou roli, bylo těžké rozpoznat, kdy jet naplno a kdy je šetřit. Začátek obou stintů byl poněkud složitý, měli jsme s pneumatikami trochu problémy, ale postupně jsme je dostali pod kontrolu. Naší snahou bylo dojet Maxe, ale už jsme neměli dost času. Byli jsme v závodě rychlí, ale chybělo nám pár kol... Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, šli jsme za vítězstvím opravdu tvrdě, jeli co nejlépe, ale nestačilo to. Dobré je, že jsme jako tým prožili opravdu dobrý víkend.

Sebastian Vettel, 3. místo
Odvedl jsem dobrou práci, solidně odstartoval, ale v zatáčce 1 byla tlačenice, snažil jsem se získat nějaké pozice v zatáčce 3, ale nebyl tam prostor, tak jsem o ně naopak přišel. Bojoval jsem s Renaulty a Haasy a ztratil čas, ale auto jelo výborně, rychlost byla dobrá a neměl jsem ani problémy s pneumatikami, i když jsem musel absolvovat dlouhou vzdálenost na měkké směsi. Jenom to dokazuje, že od Barcelony jsme udělali značný progres. Jistěže jsem spokojený s body a pódiem, ale stoprocentně ne, protože jsem si myslel, že bych mohl dnes dosáhnout ještě lepšího výsledku. Co se týče tempa, jsme jedinou automobilkou, která může s Mercedesem soupeřit, nakonec jsme se představili jako více konzistentní.

Maurizio Arrivabene, šéf týmu
Skutečnost říká, že šest pohonných jednotek Ferrari je dnes v TOP10 a kromě toho vedeme šampionát pilotů i Pohár konstruktérů. Dnešní výsledek není ideální, ale rozhodně užitečný. Tým odvedl skvělou práci na všech úrovních a po těžké sobotě se zvedl. Během závodu bylo řízení vozu, práce s pneumatikami, strategie a spolehlivost příkladné, to byl onen důležitý rozdíl. Příští týden nás čeká obtížný podnik na Silverstone, zčásti proto, že to je důležitý závod pro naše rivaly, ale hodláme se k němu postavit s naším obvyklým přístupem a odhodláním.


HAAS

Romain Grosjean, 4. místo
Je to skvělý den pro nás všechny, pro celý tým. Zasloužil si tak dobrý výsledek, čtvrté a páté místo. Je to pro nás neuvěřitelná padesátá Grand Prix. Za všechny kluky jsem šťastný. Během víkendu jsme byli úžasní, v závodě jsme měli trochu štěstí, protože Mercedesy nedojely, ale byl to fantastický víkend a na tom lze skutečně stavět. Existuje ještě několik věcí, které tu a tam je možné zlepšit, ale jsem rád, že se nám podařil dlouhý stint. Posledních dvacet kol nebylo nijak zábavných - na pneumatikách se tvořily puchýře - a obával jsem se, že mohou kdykoli explodovat. Jsem tak šťastný, že jsme vydrželi a dosáhli tak cenného výsledku.

Kevin Magnussen, 5. místo
Byl to velmi dobrý víkend. Výzvu v podobě TOP5 jsme nečekali. Skončili jsme tam s oběma vozy, což je odraz neuvěřitelné práce celého týmu, na který jsem opravdu hrdý. Provázelo nás puchýřkování pneumatik - po celý stint na měkkých pneu. Odcházely velmi rychle. Zvládl jsem to, pak přišel tlak zezadu, musel jsem přidat, ale odjel jsem dobrý závod. Ve skutečnosti to není jen tento víkend, po celý rok dokazujeme, že vůz je opravdu konkurenceschopný. Musíme pokračovat tímto způsobem.

Günther Steiner, manažer týmu
Pro celý tým je to fantastický víkend. Můžeme být hrdí na naše pracovníky, na úplně všechny. Je to skvělý den a 50. Grandi Prix. Skončit v ní čtvrtí a pátí, co můžeme chtít víc?


FORCE INDIA

Esteban Ocon, 6. místo
S výsledkem jsem spokojený, stejně jako celý tým s výsledkem, a myslím, že pro nás to je dobrý den. Dobře jsme se vypořádali s pneumatikami, jeli na jednu zastávku, zatímco ostatní se s nimi tak trochu prali. Dojeli jsme na pneumatikách do konce a zvládli dobrou týmovou kooperaci s Checem, když jsme si vyměnili místa při stíhání Magnussena. Myslím, že jsme ukázali, že náš tým je hodně silný. Doufám, že další aktualizace zlepší výkon našich vozů a udržíme patřičnou dynamiku. Šampionát se blíží ke svému středu, bude třeba ještě zabojovat.

Sergio Pérez, 7. místo
Pozitivní den pro celý tým. Odjíždíme po tomto víkendu s důležitými body, což bylo v tomto závodě hodně obtížné. Startoval jsem z 15. příčky a skončil sedmý, je to výsledek velkého úsilí a měli bychom na tento výsledek být hrdí. Ano, některé vozy před námi odpadly, ale naše souboje byly úspěšné, strategie fungovala, takže jsme využili příležitostí. Nezastavili jsme v režimu VSC podobně jako jiní soupeři, ale zvolená strategie fungovala, oba jsme byli dostatečně rychlí, zvláště v závěrečných kolech. Chtěl jsem těsně před koncem předstihnout Magnussena, ale nebylo to prostě možné.

Otmar Szafnauer, výkonný ředitel
Dnešní výsledek představuje výborně zvládnutý závod ze strany celého týmu. V úvodních kolech jsme se dostali do potíží, pak jsme výborně naplánovali zastávky, které udržely Estebana a Sergia v boji o body. Když dostihli Magnussena, oba piloti dobře spolupracovali a jejich závodní tempo bylo solidní. Optimalizace po pátečním a sobotním tréninku se vyplatila, výsledkem je 14 bodů, které jsou hezkou oslavou 200. Grand Prix týmu Force India.


MCLAREN

Fernando Alosno, 8. místo
Jsem šťastný, nečekali jsme dnes body, proto jsem příjemně překvapen. Byl to zvláštní závod. Odstartoval jsem z boxů, v prvních kolech jsem byl devatenáctý, pak jsem uvízl ve skupině vozů a nebyl jsem schopen jet tím správným tempem. Měl jsem loňské přední křídlo, takže jsem přesně nevěděl, jak se bude snášet s aerodynamickým balíčkem. Závod byl docela chaotický: teplá trať byla zdrojem tvorby puchýřků, ale já se dokázal o pneumatiky postarat a těžil jsem z toho. Body jsou příjemnou odměnou, ale pořád je co zlepšovat. Další závod jedeme na domácí půdě, takže musíme být konkurenceschopnější.

Stoffel Vandoorne, nedokončil
Stala se mi běžná závodní záležitost, typická pro první kolo: v zatáčce 3 jsem měl vedle sebe tři nebo čtyři vozy, apex a výjezd ze zatáčky byl zablokován a nebyla možnost se vyhnout kontaktu. V boxech jsem dostal novou příď, vrátil se zpět na trať a okamžitě jsem viděl modré vlajky, to bylo velmi frustrující, pouštět před sebe všechna auta. Pak jsem zajel pár čistých kol a získal zpět několik pozic. Tempo bylo hodně slušné, pokud se podíváte na časy na kolo, byli jsme mnohem konkurenceschopnější než v kvalifikaci, což je plus. Dalším pozitivním bodem byl zisk bodů z tohoto náročného závodního víkendu.

Eric Boulliner, závodní ředitel
Fernandův výkon a umístění je dobrým příkladem, že nikdy nelze nic vzdát. Na začátku, když stál na boxové uličce, to na body rozhodně nevypadalo. Hlídal si pneumatiky, jel skvěle a skutečně tvrdě tlačil, když byla situace kritická. Jeho boj a předjetí Charlese Leclerca naznačuje, že v neděli bylo auto trochu rychlejší než o den dříve. Proto budeme v naší práci pokračovat, abychom byli ještě lepší. 

Stoffelův závod byl obtížnější zvláště po událostech v prvním kole - v zatáčce tři měl kontakt, šlo jen o závodní událost, příliš mnoho vozů vedle sebe, takže byl nešťastný, že to byl on, kdo utrpěl šrámy. První polovinu jeho jízdy ovlivnil provoz, musel nechat předjet vedoucí závodníky a sám se nemohl dostat do rytmu. Po několika těžkých závodech se těšíme na domácí Grand Prix v Silverstone, doufáme, že tu předvedeme mnohem víc.


SAUBER

Charles Leclerc, 9. místo
Byl to vzrušující den. Po celkem dobrém startu jsem vyjel z trati a spadl na konec, měl jsem před sebou těžkou práci, abych se dotáhl zpět až na body. Během závodu jsem absolvoval několik soubojů a předjíždění, takže jsem si to dnes opravdu užil. Pro tým je skvělé, že dnes oba vozy skončily v první desítce. Pro všechny je to dobrá motivace před nastávajícími závody a těším se, čeho ještě dosáhneme.

Marcus Ericsson, 10. místo
Byl to skvělý závod. V autě jsem se cítil dobře a od začátku jsme byli dost rychlí. Naše strategie fungovala velmi dobře. Mechanici opět předvedli další rychlé zastávky, jsme na ně opravdu hrdí. Pro tým je to skvělý výsledek, když jsme dojeli s oběma vozy, zvláště po těžké včerejší kvalifikaci. Jsme pyšní na to, jak jsme se dokázali pozvednout, těší mě to za sebe i celý tým. A také se těším na Silverstone, jeden z mých oblíbených okruhů.

Frédéric Vasseur, vedoucí týmu
Byl to pro nás dobrý závod. Oba naši piloti se hodně zlepšili poté, co startovali z chvostu startovního pole. Mít dva vozy na bodovaných příčkách je důležitým úspěchem pro celý tým, ať jde o trať nebo lidi v továrně. Je to pro nás znamení, že se pohybujeme správným směrem. Musíme tak jít i v následujících závodech, abychom uzavřeli první polovinu sezóny s pozitivním výsledkem. 


TORO ROSSO

Pierre Gasly, 11. místo
Myslím, že to byl jeden z nejtěžších závodů, jaké jsem jel. Stoffel a já jsme se potkali ve třetí zatáčce úvodního kola; výsledkem bylo poškozené šasi a vůz mi potom všude klouzal. Jel jsem co nejlépe a dlouho se držel na bodech, ale řídit auto bylo hodně obtížné a nakonec už mé pneumatiky neměly žádnou přilnavost. Do Rakouska jsme přivezli aktualizovaný aerodynamický balíček, ale s poškozeným podvozkem jsme ztratili hodně přítlaku a nemohli využít výhody. Měli jsme reálnou šanci na zisk bodů, protože jsem jel na osmém místě, takže je škoda, že to nedopadlo, ale potenciál náš vůz má. Nyní je třeba se zaměřit na Silverstone a udělat příští závod krok vpřed.

Brendon Hartley, nedokončil
Ve srovnání s kvalifikací se změnilo aerodynamické nastavení, takže jsem se ve voze dneska cítil mnohem lépe. V první části jsem bojoval se Saubery, ale jak pneumatiky stárly, vůz oživl a stal se rychlejším. Body byly na dosah, bojoval jsem o deváté místo s Ericssonem, takže je nemilé, jak to dopadlo. Dokázal jsem si poradit s pneumatikami, ale v zadní části vozu něco nefungovalo. Nejdřív jsem myslel, že jsem měl defekt pneumatiky, protože jsem cítil, že se vzadu děje něco divného, ale pořádně nevím, o co šlo. Musíme dnes večer najít příčinu a doufám, že se v Silverstone vrátíme silnější.

Tojoharu Tanabe, technický ředitel Hondy
Brendon jel na desátém místě a odváděl dobrou práci s pneumatikami, musel ale zastavit kvůli problémům, které nesouvisely s pohonnou jednotkou. Pierre jel v pohodě na bodech, ale v závěru mu odcházely pneumatiky a on spadl mimo body. Je to škoda, ale teď zamíříme na Silverstone, abychom se pokusili o dobrý domácí výsledek, protože naše evropská základna je právě v Milton Keynes.


RENAULT

Carlos Sainz jr., 12. místo
Dnes se nám pneumatiky hodně puchýřkovaly, je třeba zjistit proč. Došlo k masivnímu zhoršení a problém nevyřešila ani druhá zastávka. Přišli jsme tak o značný počet bodů. Máme příležitost se odrazit nahoru příští víkend, musíme se věnovat spoustě přípravných prací. Neexistuje důvod, proč bychom neměli být v první desítce, takže před Silverstone jsem hodně pozitivně naladěn.

Nico Hülkenberg, nedokončil
Je jasné, že tohle nebylo dobré odpoledne. Postihla mě ztráta výkonu a auto bylo zahaleno kouřem, to byl konec mého představení. Carlos se také snažil bojovat, ale možná dnešní vyšší teploty způsobily, že se pneumatiky těžko dařilo držet pod kontrolou a měly spoustu puchýřků. Bylo to těžké zklamání, takže teď se soustředíme na Silverstone, abychom za těch pár dní všechno zlepšili.

Cyril Abiteboul, vedoucí týmu
Během jedenadvaceti závodů v této sezóně budou víkendy dobré i špatné. Tohle je ten z druhé kategorie. Byla to velmi těžká Grand Prix s řadou problémů, kterým jsme dnes museli čelit. Nicovo odstoupení bylo nejspíš kvůli turbu, to zjistíme ve velmi krátké době. Nico musel zastavit po dobrém startu a odstoupil poté, co se mu dařilo bojovat o bodované příčky. Carlos také slušně odstartoval a my byli toho názoru, že jsme v režimu VSC udělali správné rozhodnutí povolat ho do boxů. Stále jsme bojovali o první desítku, když Carlosovy pneumatiky postihlo masivní opotřebení. Nešlo udělat nic jiného než znovu zastavit. Takovou degradaci jsme v pátek nezažili, dnes jsme nebyli jediným týmem, který měl podobné problémy. Náš těžký víkend poněkud projasnilo vítězství Maxe Verstappena před mnoha jeho fanoušky a příznivci Red Bullu. Musíme zůstat soustředění a neztratit motivaci. Pořád bude ještě spousta příležitosti zjednat nápravu, pokud budeme reagovat správně.


WILLIAMS

Sergej Sirotkin, 13. místo
Závod byl velkým zklamáním. Na začátku jsem jel dobře, ale pokaždé, když jsem se ocitl na vnitřní straně trati, neměl jsem daleko ke kolizi. Provoz mě pokaždé zpomalil a já se nemohl dotáhnout na vozy před sebou. Místo abych pozice získával, tak jsem spíš ztrácel. Když jsem se ocitl na volné trati, vše vypadalo v pořádku a udržel jsem za sebou několik vozů. Zastavili jsme poměrně brzy a pokusili se zvolit agresivnější strategii, ale záhy mi odešly pneumatiky. Takže celkově to je velké zklamání

Lance Stroll, 14. místo (10s penalizace za ignorování modrých vlajek)
Myslím, že to dnes mohlo být lepší. Když se podívám, kde jsem byl v kvalifikaci, doufal jsem v potenciální souboje s ostatními týmy, ale bohužel to dnes byl jiný příběh. Slušně jsem odstartoval, ale bylo to jen krátké, potom jsem byl opravdu pomalý až do konce, s rychlostí jsem hodně bojoval. Bojoval jsem s teplotou pneumatik a opravdu nemohl nijak podpořit naši strategii.

Paddy Lowe, technický ředitel
Je dobré dovézt oba vozy do cíle, což se dnes mnoha týmům nepodařilo, ale jinak je to dnes pro nás značné zklamání. Očekávali jsme lepší rychlost než jsme dnes odpoledne vyprodukovali, ale nestalo se tak, proto jsme nemohli bojovat o body. Měli jsme dobrou, fungující strategii, ale ta se zhroutila ztrátou rychlosti. V závěru jsme zavolali oba vozy do boxů, abychom je ochránili před opotřebením pneumatik.


MERCEDES

Valtteri Bottas, nedokončil
Zkušenosti, které jsem v letošním roce nabyl, mi teď přijdou jako špatný vtip. Neměl jsem ideální start, protočila se mi kola, přilnavost byla menší, než jsem čekal, proto jsem přišel o pár míst. Po výjezdu z třetí zatáčky jsem získal dvě místa a byl druhý, cítil jsem se zpět ve hře. Auto jelo moc dobře, ale pak mě postihla ztráta tlaku hydrauliky. Je třeba najít a prošetřit příčinu problémů, jsem si jistý, že se z tohoto výsledku poučíme. Dnes už to bohužel nebude, ale jednoho dne to přijde.

Lewis Hamilton, nedokončil
Rozhodně to je nejhorší víkend, kam má paměť sahá. Všechny v týmu to trápí, ale je třeba si z tohoto víkendu vzít i pozitiva. Auto bylo celý víkend skvělé, byli jsme nejrychlejší a po roky jsme byli i spolehliví. V můj tým mám důvěru, někdy je příjemné nahrazeno tvrdým prozřením. Věřím, že se opět zvedneme. Nemůžeme si dovolit rozhazovat body, budeme nuceni najít novou spolehlivost, pracovat na ní, vše přehodnotit a vrátit se mnohem silnější.

Toto Wolff, sportovní ředitel týmu
Pro mě to je jeden z nejbolestnějších víkendů za posledních šest let. Ztratit možnost na týmové double kvůli vlastním chybám a nespolehlivosti, to opravdu bolí. První kolo bylo velkolepé: Lewis skvěle odjel a Valtteri se probojoval v nájezdu do čtvrté zatáčky zpět na druhé místo. Prvních třináct kol to vypadalo dobře, oba jezdci ovládali tempo. Pak přišla rána v podobě Bottasovy ztráty hydraulického tlaku - po vyhlášení VSC jsme se rozhodli kolo počkat, než zavoláme Lewise do boxů, mysleli jsme, že tento režim bude trvat déle, než bude jeho vůz odklizen. Jenže jsme se rozhodli špatně.

Lewis se tak ocitl v těžké situaci - povolali jsme ho do boxů poměrně brzy, vyjel na měkké směsi a měl se pokusit dohnat ztrátu. Jenže pneumatiky se poškodily, ztratil pozici ve prospěch Sebastiana, takže jel do boxů podruhé, už nebylo co ztratit. Poté ale ztráta tlaku paliva znamenala předčasný konec. Dvojí odpadnutí kvůli nespolehlivosti je těžké, ale z vlastní zkušenosti víme, že se nejvíc poučíme z těžkých dní. V následujících dní se z toho oklepeme, poučíme se z chyb a vyrazíme na Silverstone, kde pozvedneme naše hlavy na nejvyšší úrovni. Pro mnoho pracovníků z Brackley a Brixworthu to bude domácí závod, takže se chceme vrátit silnější a zabránit podobným nedostatkům jako dnes.

Vytisknout

Diskuze: PROHLÁŠENÍ týmů po GP Rakouska: "Šest motorů Ferrari v Top 10," těší Arrivabeneho + VIDEO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 4, poslední 02.07.2018 12:27 Vložte komentář

Zobrazeny poslední 4 komentáře. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Model monopostu F1 v aerodynamickém tunelu Mercedesu

Proč se Mercedes nemůže dostat do formy? Wolff přiznává vážné problémy s korelací

Carlos Sainz v Austrálii

Šéf Red Bullu potvrzuje, že uvažují o Sainzovi jako o náhradě za Péreze

Pro pilota není nikdy příjemné, když se místo závodu jenom dívá - to platí i pro Logana Sargeanta

Proč Williams neměl v Melbourne rezervní vůz? Zpověď šéfa stáje

Lando Norris s McLarenem MCL38

"Na stříbrného Leclerca jsme měli, blížíme se Ferrari i Red Bullu," těší Norrise

Sargeant závod vůbec nejel a Albon neskrýval rozčarování

PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

Fernando Alonso sice o body nepřišel, ale pohoršil si v pořadí

Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

George Russell skončil závod na první pohled děsivou havárií

GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

Start závodu v Austrálii

GRAFIA: Startovní rošt v Melbourne po penalizaci Péreze - těží z toho oba McLareny

Sergio Pérez a Christian Horner museli zkousnout Mexičanovu penalizaci

PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

Hamilton prozatím tápe a v Melbourne mu brány Q3 zůstaly zavřené

KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. LECLERC, 3. ... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Kimi Räikkönen při rychlém průjezdu přes obrubník v Rakousku

Maximální rychlosti GP Rakouska: Räikkönen na rovince dosáhl 327 km/h

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

  2. PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

  3. GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

  4. KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

  5. PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

  6. "Na stříbrného Leclerca jsme měli, blížíme se Ferrari i Red Bullu," těší Norrise

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud