Räikkonen: Som rád, že je to za nami

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

"Iceman" Kimi Räikkonen nie je momentálne stredobodom pozornosti médií a užíva si nerušené chvíle voľna v idylickom Švajčiarsku. Aj napriek tomu, že odvolacia komisia rozhodla o definitívnom výsledku majstrovstiev len nedávno, Fín nemal z prípadnej straty majstrovského titulu nikdy strach.

"Presne toto som chcel počuť."  vyjadril sa Kimi ku oficiálnemu stanovisku odvolacej komisie. "Nakoniec je všetko jasné. Sme majstri a celá vec je tým pádom definitívne uzavretá."

Räikkonen, je rád, že môže všetko hodiť za hlavu a užívať si zvyšné dni dovolenky, ktorú onedlho prerušia decembrové testy.

"Ak mám odpovedať pravdivo, vôbec som sa kvôli tej "palivovej" afére nestresoval. Traťoví komisári jednoducho rozhodli podľa vlastného uváženia a iba jeden tím bol proti. Teraz je všetko uzavreté. Je to takto dobré pre šport, pre mňa i pre celý tím Ferrari."

Räikkonen teda vlastní jeden majstrovský titul, no na jeho konte ich mohlo byť viac. Fín prehral pred dvoma rokmi s Fernandom Alonsom a jeho spoľahlivým Renaultom a počas sezóny 2003 bol nad Kimiho sily Michael Schumacher.

"Viem, ako prehra bolí. Nezabudol som na tento pocit. Víťazenie znamená pre mňa všetko. Teraz môžem povedať, že bolo lepšie predtým prehrať, a teraz si triumf pomaly vychutnávať." dodal Räikkonen. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu