Jakým problémům bude Alonso čelit v 500 mil Indy? Slovo má Franchitti

Robert RoBertino Pavelka, 13. dubna 2017, 13:15 Google+

Pokud se podíváme na Evropany, kteří ve "staré cihelně" dominovali, mnoho jich nenajdeme. A mistrů světa F1 ještě méně. Stačila by nám spolehlivě jedna ruka - triumf tu zaznamenali pouze Jim Clark (1965) a Graham Hill (1966).

Počet komentářů:  6 komentářů (Poslední 15.04. 18:30) Napište svůj názor
Dario Franchitti hodnotí Alonsovy šance

Dario Franchitti hodnotí Alonsovy šance | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Z Evropanů se v Indianapolis radovali ještě Arie Luyendijgk (1990, 1997), Dan Wheldon (2005, 2011) a Kenny Bräck (1990), ale ti to do F1 nikdy nedotáhli, Holanďan pouze testoval v polovině 70. let Ensign. Záměrně jsme ponechali stranou Brita Daria Franchittiho, který tu dobyl tři triumfy v letech 2007, 2010 a 2012. Právě on se totiž rozhovořil o problémech, které může dvojnásobný šampion F1 Fernando Alonso na americkém čtyřúhelníků mít.

"Čeká ho hodně práce, bude muset nejdřív strávit dost času na simulátoru. Honda jeden v Indianapolisu má. Hodlají pro něj připravit jeden soukromý testovací den, což mu hodně pomůže. Je dobré si kdykoliv zajet pár kol a přemýšlet o tom, co zlepšit. Myslím, že přizpůsobit se rychlosti nebude až takový problém, protože bude mít dobré týmové kolegy (Takuma Sato, Marco Andretti, Alexander Rossi a Ryan Hunter-Reay) a Andretti Autosport mu určitě poskytne dobrý vůz. 

Řeknou: »Tady je vůz, který pilotoval Ryan a bude ho řídit Marco, takže s ním vyjeďte a vyzkoušejte ho«. Asi mu ho nastaví na určitou rychlost, možná špetku nedotáčivosti, trochu větší přítlak a pak mu řeknou: »OK, můžete vyrazit«.

img-responsive

Franchitti vypočítává problémy, které mohou na Alonsa čekat | foto: IndyCar Media

Čím více se budou měnit podmínky, tím těžší bude se jim přizpůsobit. Na dráze s plochým profilem to může být změna větru nebo teploty, případně i vlhkosti. Musíte tyto proměny zakalkulovat do nastavení a stylu jízdy. Tady je právě prostor pro zkušenosti. Není to otázka talentu, ale zkušeností. Při závodě můžete udělat při zastávce v boxech různé úpravy, ale nikterak velké, takže je to o neustálých kompromisech v tom, co činíte a jak budete řídit. A to bude ten největší proces učení.

Chyby jsou zakázány

Pak tu je prostředí, které vám nedá druhou šanci. Neexistuje úniková zóna, když uděláte chybu, je vlastně po všem. Vůz bude poškozen a pokud se z něj dostanete, aniž by se vám něco stalo, můžete to považovat za šťastný den. Na okraji je vysoká zeď a ta na vás čeká. S tím musíte počítat, jakmile opustíte boxy. Je potřeba se tomu vědomí přizpůsobit. 

Musíte dokázat krotit svou výbušnost ohledně rychlosti. Pokud k chybě nezavdáte příčinu, k žádné nedojde, že ano? Protože následky mohou být hodně velké, jak už jsem řekl, většinou to končí zničeným autem a vy si uděláte výlet do lékařského centra. Pokud se to stane v tréninku, není vůbec jisté, že se vrátíte zpátky do auta. 

img-responsive

Jedním z vítězů 500 mil INDY je i Kanaďan Jacques Villeneuve | foto: Jacques Villeneuve

Tým, pro nějž Alonso pojede

Andretti Autosport, podobně jako většina týmů v IndyCar, je poměrně dobře organizovaný v oblasti závodních simulací během tréninku, takže pomáhá pilotům dostat se na hranici rychlosti, která se blíží té, když dojde na proslulý »traffic jam« ve fázi žlutých světel. Tak tomu bylo s Kurtem Buschem před několika lety a byla to pomoc hodně citelná.

Je třeba si na takovou situaci zvyknout, protože během ní se toho moc udělat nedá. Nikde jinde než na oválech si nemůžete vyzkoušet intenzitu a rychlost, ale také pocit v autě, jak je potřeba se k němu chovat a co s ním udělat, když jste v této fázi. Dalším velkým problémem může být počasí: pokud bude částečné mokro až do kvalifikace, i to může hodně znamenat.

Alonsova přítomnost v IndyCar bude naprosto geniální. Utká se s hvězdami jako Scott Dixon, Tony Kanaan, Will Power, Helio Castroneves a podobnými typy pilotů, bude to mít obrovský dopad po celém světě, bude to jedním slovem fantastické. Ale není vlastně až takovým překvapením, že se podobné osobnosti jako Alonso chtějí tohoto závodu zúčastnit. Pokud Fernanda pořád závodění baví po obecné stránce a chce zkusit něco jiného, pak je tu správně. Chce to ale mít šéfa jako je Zak Brown, vášnivý fanoušek IndyCar. Umím si představit, že řekl: »Oh, vy chcete jet 500 mil INDY? Skvělý nápad, jdeme do toho!«

img-responsive

Opětovné setkání - tehdy to bylo v F1: Alonso a Andretti | foto: Scuderia Ferrari

Jak si Alonso poradí

Stefan Wilson se musel vzdát kvůli této rošádě místa, jsem přesvědčen, že na něj byl vyvinutý hodně velký nátlak, protože ho znám a vím, jak rád by v Indianapolis závodil. Roli v tom hrál i počet pronajatých motorů ze strany Hondy. Proto asi došlo ke značnému tlaku na Wilsona, aby to udělal. Pomohl sérii IndyCar k významnému činu. Předpokládám, že všichni, IndyCar, McLaren, Honda a všichni ostatní vezmou v úvahu důsledky jeho oběti a ocení to v roce 2018, když se Stefan vzdal své účasti v letošním roce. Doufám, že mu podají pomocnou ruku, protože se opravdu snaží, aby se v týmu dobře prezentoval. 

Takže, co můžeme reálně od Alonsa očekávat? Myslím, že všichni doufají, že bude bojovat s kluky z absolutní špičky a hodlá je porazit. Na jedno nebo pár kol by to neměl být problém, ale že by s nimi udržel krok v celém závodě, je málo pravděpodobné.

Jak jsme viděli loni u Alexandra Rossiho, díky strategii je možné všechno, ale v čistě závodním tempu jim bude konkurovat jen velice těžko. Vím to z vlastní zkušenosti. Fernando má určitě talent, ale špičkoví piloti IndyCar ho na trati v Indianapolis rozvíjejí někdy i desítky let. Navíc, každý druhý pilot, který bude na startu ve "staré cihelně", bude chtít Alonsa určitě porazit."

Vytisknout

Diskuze: Jakým problémům bude Alonso čelit v 500 mil Indy? Slovo má Franchitti

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 6, poslední 15.04.2017 18:30 Vložte komentář

Zobrazeno posledních 6 komentářů. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Model monopostu F1 v aerodynamickém tunelu Mercedesu

Proč se Mercedes nemůže dostat do formy? Wolff přiznává vážné problémy s korelací

Carlos Sainz v Austrálii

Šéf Red Bullu potvrzuje, že uvažují o Sainzovi jako o náhradě za Péreze

Pro pilota není nikdy příjemné, když se místo závodu jenom dívá - to platí i pro Logana Sargeanta

Proč Williams neměl v Melbourne rezervní vůz? Zpověď šéfa stáje

Lando Norris s McLarenem MCL38

"Na stříbrného Leclerca jsme měli, blížíme se Ferrari i Red Bullu," těší Norrise

Sargeant závod vůbec nejel a Albon neskrýval rozčarování

PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

Fernando Alonso sice o body nepřišel, ale pohoršil si v pořadí

Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

George Russell skončil závod na první pohled děsivou havárií

GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

Start závodu v Austrálii

GRAFIA: Startovní rošt v Melbourne po penalizaci Péreze - těží z toho oba McLareny

Sergio Pérez a Christian Horner museli zkousnout Mexičanovu penalizaci

PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

Hamilton prozatím tápe a v Melbourne mu brány Q3 zůstaly zavřené

KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. LECLERC, 3. ... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Max Verstappen v závodě v Číně

"Klobouk dolů před Ferrari a Mercedesem," Red Bull s nimi chce brzy bojovat

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

  2. PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

  3. GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

  4. KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

  5. PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

  6. "Na stříbrného Leclerca jsme měli, blížíme se Ferrari i Red Bullu," těší Norrise

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud