Anthony Hamilton poprvé o rozchodu s Lewisem, australském incidentu i Nicol

Petr Hlawiczka, 24. března 2011, 15:30 Google+

Anthony Hamilton se pro Telegraph rozpovídal o tom, jak ve skutečnosti probíhal rozchod s Lewisem a vývoji jeho kariéry. Z pohledu otce hodnotí i loňský incident a odpovídá na dotaz, zda za rozchodem se synem nestojí částečně i žena - Nicole Scherzingerová.

Počet komentářů:  19 komentářů (Poslední 28.03. 13:28) Napište svůj názor
McLaren

McLaren | foto: McLaren

Sdílejte článek

Otec Anthony se s Lewisem rozešel před dvanácti měsíci po téměř 20 letech, kdy dohlížel na kariéru svého syna. Bolestivá část života byla zpočátku vykreslována jako přátelský rozchod, později se ukázalo, že to tak jednoduché nebylo. V novinách se dokonce objevily titulky, že Lewis dal svému otci padáka.

"Tak to nebylo. Přání jít vlastní cestou bylo vzájemné. Probírali jsme to celé věky. Jen k tomu nedošlo tak, jak bych chtěl," vrací se na počátek loňské sezóny Anthony Hamilton. Měsíce pak spolu nehovořili.

Anthony o tomto období svého života nikdy dříve nehovořil. S novinářem Tomem Carym si po několika odvolaných setkáních konečně sedl v baru a poprvé od rozchodu s Lewisem promluvil. Původní hodinový rozhovor se protáhl na trojnásobek.

lewis

V roli manažera nejnovějšího britského přírůstku v F1 - Paula di Resty, ho brzy budeme znovu vídávat v paddocku a na obrazovkách. Takže jaký byl ten uplynulý rok? "Náročný. Celou dobu to směřovalo k tomu, že to bude těžké. Jednou k tomu muselo dojít. Ve skutečnosti jsem chtěl svůj život zpět. Strávil jsem téměř 18 let zajišťováním toho, aby Lewisovi neunikla jeho velká příležitost.

Byl jsem opravdu jako každý jiný rodič. Chtěl jsem pro svého syna to nejlepší. Věděl jsem vše nejlépe? Ne vždy. Rád bych si ale myslel, že jsem po většinu času věděl, co je nejlepší. A když bych něco nevěděl, zeptal bych se. Abych si byl jistý tím, že Lewis bude úspěšným. Abych se ujistil, že lidé, kteří mu i nám věřili, budou hrdí."

Pro otce muselo být těžké vidět, jak syn prochází náročným obdobím - jako například incidentem v Melbourne, kdy byl zadržen policií po protočení kol. Před rokem by to skončilo zákazem vstupu novinářům do motorhomu McLarenu a zamezení přístupu novinářům, kteří si o tom dovolili psát. Nyní se usmívá. Zdá se, že po roce se na to dívá s nadhledem.

"Víš co, to bylo součástí dospívání. Byla to chyba, ale kdo je nedělá. Musíš si pamatovat, že jsme našeho snu dosáhli společně: stal se mistrem světa, měl peníze v bance. Nikdy by nebyl jako já. To bylo účelem.

Ale když toho dosáhl, nikdy neměl příležitost dělat všechny ty běžné věci, které dělají teenageři. Všichni se stále učíme. Já jsem se toho minulý rok určitě naučil mnoho."

nicole

Hovořilo se o tom, že k rozchodu přispěl Lewisův vztah s americkou zpěvačkou Nicole Scherzingerovou. "To si nemyslím. Bylo to dáno spíše kombinací více faktorů, z nichž jedním byl ten vztah na velkou vzdálenost. Znovu - bylo to o dospívání, o tom, že Lewis dělá svá vlastní rozhodnutí. Respektuji to.

Naštěstí již nejsem zapojený do žádné z těch věcí. Nešťourám se v jeho osobním životě. Mohu říct pouze to, že Lewis byl jedním z nejlepších synů, jaké si rodiče mohou přát, a Nicole je opravdu, opravdu skvělá holka. Hodí se k němu."

Lewis nedávno uzavřel smlouvu se společností XIX, kterou vlastní známý manažer Simon Fuller. Nebude Lewise nyní Hollywood příliš rozptylovat? Nesnaží se stát světoznámou osobností formátu Davida Beckhama či Tigera Woodse? "Myslím, že ne. Užívá si svůj úspěch. Ale zodpovědně."

Při zpytování svědomí Anthony lituje jedné věci: že se s Lewisem nerozešel hned po jeho vítězství v roce 2008. "Zůstal jsem o rok déle. To byla má největší chyba. Věděl jsem, že to dospěje do bodu, kdy bude žít svůj život - titul, přítelkyně, vlastní peníze. Problémem bylo to, že auto v roce 2009 nebylo dobré. Nechtěl jsem odejít, když se nedařilo. Udělal jsem klasickou otcovskou věc.

Snažím se říct, že to, co se stalo v roce 2010, bylo dobré pro nás oba. Snažím se nedělat si už ze všeho těžkou hlavu. Práce je pro mě odpočinkem."

lewis
Lewis Hamilton (vlevo) s otcem Anthonym (© Getty Images)

Vztah s Lewisem ještě není zcela ideální, ale s každým dnem se zlepšuje: "Mezi námi byla vždy hluboká láska. Zkrátka u něj existovala touha dělat si věci po svém a u mě po mém. V poslední době jsme spolu strávili spoustu času. Základní pravidla jsou však nyní odlišná. Zavolá mi a požádá o radu, což bylo do určité míry vždy mou rolí jakožto otce.

Smůla je, že předtím jsem to řídil, a přitom to bylo něco, co jsem tehdy neměl rád. Stále jsem ale Lewisův otec a snad i jeho nejbližším pobočníkem. A pokud si kdykoliv bude cokoliv přát, stačí jen, když mi zavolá."

Vytisknout

Diskuze: Anthony Hamilton poprvé o rozchodu s Lewisem, australském incidentu i Nicol

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 19, poslední 28.03.2011 13:28 Vložte komentář

Zobrazeno posledních 19 komentářů. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Pohled na startovní rovinku v Číně

GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

Norrisovi se podařilo ovládnout povětrnostní ruletu v Šanghaji (ilustrační foto)

Kvalifikaci sprint v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

Lance Stroll využil podmínek na trati

V Číně hořelo, trénink rozhodly poslední minuty, vynesly na piedestal Strolla

Pohonná jednotka Hondy

Honda odhaluje ambiciózní cíl pro svůj návrat do F1 v roce 2026

Lando Norris po startu zádovu v Austrálii

McLaren doufá, že i letos dokáže ve vývoji předčit své soupeře. Kdy nasadí další novinky?

Lewis Hamilton s Mercedesem W15 v Bahrajnu

Alonso už nepovažuje Mercedes za atraktivní. Zůstává u Aston Martinu, opět s Hondou za zády

Sebastian Vettel

Vettel k Mercedesu a Sainz k Red Bullu? Vyjádřují se Russell i Marko

Max Verstappen s Red Bullem RB20

"Maxe už letos nikdo nedostihne," mrzí Wolffa. Hamilton odešel z tiskové konference

Alexander Albon a celý Williams zatím mají ke spokojenosti hodně daleko

PROHLÁŠENÍ po GP Japonska: Rozjásaný Cunoda, pohřební nálada u Williamsu

Juki Cunoda rozjásal davy domácích fanoušků

GP JAPONSKA: Pohodové vítězství Red Bullu, Ferrari strategicky na výši

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Berger: Řízení je stejně složité, jako v minulosti - anotační foto

Berger: Řízení je stejně složité, jako v minulosti

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Honda odhaluje ambiciózní cíl pro svůj návrat do F1 v roce 2026

  2. Kvalifikaci sprint v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

  3. GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

  4. V Číně hořelo, trénink rozhodly poslední minuty, vynesly na piedestal Strolla

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud