Button se zlobí, Speed nesouhlasí

Button, Jenson

Button, Jenson | foto: www.auto-news.cz

Jenson Button přišel o druhé místo ve Velké ceně Malajsie, protože Fernando Alonso se dostal před něj při druhých zastávkách v boxech.

Jenson Button s Hondou jel tankovat o pět kol dříve, než Fernando Alonso s Renaultem, který byl tou dobou asi 2s za ním. Když na trať z pit-lane vyjížděl Alonso, stihl se zařadit před Buttona. Button tvrdí, že by zůstal druhý, kdyby jej nezdržel Scott Speed.

"Držel mě Speed, několik sekund jsem za ním ztratil," tvrdí Jenson Button, který sledoval záď Speedova monopostu Toro Rosso celé jedno kolo. "Tohle se stalo těsně před mojí druhou zastávkou v boxech. Kdyby mě nezdržel, možná by to stačilo k tomu, abych zůstal před Alonsem."

Scott Speed kritiku odmítá a tvrdí, že tak dlouho Buttona nezdržel. Pravdou ovšem je, že mu uvolnil trať nezvykle pozdě. "Button ztratil druhé místo o pět sekund. Vzpamatujte se. Neudělal jsem nic špatného," argumentoval Speed po skončení závodu.

Button byl v kole, kdy jel těsně za Speedem, asi o 2s pomalejší, než v předchozích kolech. Alonso byl na prvním mezičase po výjezdu z boxů 1,5s před Buttonem...

Foto: annimages.com

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu