Renault snižuje platy

Renault

Renault | foto: Lotus F1 Team

Světová hospodářská krize se nevyhnula ani světu F1. Asociace týmů FOTA ve spolupráci s FIA už určitá úsporná opatření zavedla, týmy ale dobrovolně ve snižování nákladů pokračují.

Kvůli krizi od Renaultu po této sezóně odchází hned dva sponzoři – po ING oznámila konec spolupráce i španělská společnost Mutua Madrileña. Od roku 2005 sponzorovala vždy tým, ve kterém právě jezdil Fernando Alonso, letos přispívala do rozpočtu Renaultu částkou 3,5 milionu eur.

Tým Renault proto šetří na platech zaměstnanců i vedení. Několik desítek inženýrů rovnou propustí, ostatní přijdou alespoň o 10 % své roční odměny. Méně peněz inkasují i Flavio Briatore (údajně 2,1 milionu eur oproti dřívějším 2,6 milionu) a Fernando Alonso, jehož plat by měl klesnout přibližně o 5 milionů eur někam mezi 20 a 30 milionů. Snad jako jediný se redukci vyhne Nelson Piquet Jr., se svými 800 000 eur už nemůže jít níže.

Celkově by měl Renault snížit platy přibližně o 20 %, což by mohlo letošní rozpočet odlehčit přibližně o 10 milionů eur.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu