Risk ke konci Hondě nevyšel

Button, Jenson

Button, Jenson | foto: Honda Racing F1

HONDA REVIEW; Honda se letošní sezónou spíše protrápila, dnes ale podala solidní výkon. Nevyšla však sázka na pneumatiky do extrémního deště ke konci závodu, jinak by skončili těsně za body.

Jenson Button,13.
Do závodu jsem odstartoval dobře, posunul jsem se v prvních zatáčkách o tři místa dopředu, pak jsme dopláceli na velký provoz. Udělali jsme neobvyklou změnu v mé strategii, zajel jsem do boxů brzy a změnili jsme to na 3-zastávkový program, abych se vyhnul provozu. Když jsem měl volnou trať, tak výkonnost nebyla špatná, ale strategie žel nezafungovala.

Ke konci závodu jsme navíc museli zastavit znovu kvůli pneumatikám do deště a nasazení gum do extrémního mokra se nám moc nevyplatilo. Tento víkend zakončil těžkou a frustrující sezónu. Jsem však hrdý na to, jak jsme ji přežili a udrželi si motivaci až do posledního závodu.


Rubens Barrichello, 15.

Byl to bláznivý závod. Počasí sehrálo dnes velkou roli. Byli jsme docula konkurenceschopní z hlediska výkonnosti vozu a jezdil jsem hned za první desítkou až do posledních zastávek. Když ke konci začalo pršet, tak jsme trochu zariskovali a nasadili pneumatiky do extrémního mokra. Mysleli jsme, že se nám to vyplatí, pokud začne hustě pršet. To žel nevyšlo a já jsem musel zastavit ještě jednou 3 kola před koncem, protože se gumy úplně přehřívaly. Vždy jsme dělali maximum pro to, abychom dostali z auta co nejvíce. Pro nás bylo zadostiučiněním pódiové umístění v Silverstone. Děkuji všem v týmu za to, že bojovali se zdviženou hlavou po celý ten těžký rok.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu