Alonso naznačil, že i Austrálii jen tak nedá

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Fernando Alonso dnes už na startu předvedl, že je mistr světa právem. Ze sedmé pozice se dokázal do první zatáčky protlačit na třetí pozici.

Fernando Alonso naznačil, že by chtěl v Austrálii vyhrát další závod. Dnes, i když zvítězil jeho týmový kolega Giancarlo Fisichella, odjel velmi dobrý závod. Španěl měl na startu v nádrži o něco víc litrů, než tým plánoval, proto byl od počátku těžší. Přesto se blýskl hned na startu závodu skvělým přehledem nad situací a protlačil se dopředu.

„Závod byl od startu dobrý,“ říká Alonso. „Pokusil jsem se předjet několik jezdců v první zatáčce, risknul jsem to a šel později na brzy při dojezdu do první zatáčky na vnější straně. Potom už byl závod snadnější, také po první zastávce a při kratších dvou stintech.“

„Bohužel, včera jsem měl problém v kvalifikaci, díky čemuž jsem nemohl startovat z Pole position.  Auto i zde v Sepangu jelo skvěle, proto si myslím, že budeme dobří i na ostatních tratích. 18 bodů po dvou závodech, to je maximum, co jsem mohl chtít. Teď musíme vyhrát v Austrálii a zajistit náskok v první části šampionátu,“ dodává Alonso.

Foto: Renault F1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu