DISKUZE K ČLÁNKU Tajemnější stránka Colina Chapmana. Stále se řeší, zda skutečně zemřel
Nemá žádné výročí, není zásadní důvod, proč vzpomenout na génia, jehož stopa v F1 je natolik výrazná, že by bez ní královna motoristického sportu možná vypadala docela jinak. Chceme jeho připomenutím udělat radost našemu fanouškovi Lotusologovi, který nyní jede životní závod natolik těžký, že mu nestačí držet jen všechny možné i nemožné palce.
zpět na článek přehled všech diskuzíDiskuze: Tajemnější stránka Colina Chapmana. Stále se řeší, zda skutečně zemřel
Přidejte svůj názorMístní přihlášení
Přihlášení sociálními sítěmi
Nejlepší názory
» Lotusolog
(Hlasovalo 10 lidí)
22.03.2021 14:10
Děkuji moc Robertovi a redakci za krásný článek o… »
» 1958MrLotus1994
(Hlasovali 3 lidé)
22.03.2021 10:03
Ve formuli 1 existuje éra před Chapmanem a po něm… »
Zobrazit příspěvky: Podle vláken Podle času
-
juras
18:06 22.03.2021 88.103.92.XXX
Opět krásnej článek...
O té spekulací ohledně Colinova skonu-neskonu jsem dlouho nevěděl...pamatuju si jen že se psalo o těch finančních machinacich ( v době jeho smrti).
Pro mě je jednou z nejzásadnějších postav historie. A Lotus v černozlatých barvách JPS je jedním ze symbolů F1...ve své době příznačná "nejrychlejší rakev"...ještě k tomu v typicky černé barvě.
Škoda předčasného odchodu "mistra" Lotusu...mě osobně nejvíc tato značka v F1 chybí. Její reinkarnací jsem pozitivně nevnímal...byla jen využita. -
SergioPÉREZ
14:13 22.03.2021 85.239.64.XXXU mne nejkrásnější vůz : Lotus 72 . Teď přemýšlím, jestli by to platilo bez titulárního sponzora: John Player Special (JPS)...asi ne, a byl by to teda Tyrrel 006 (elf)-
Ferda
16:00 22.03.2021 46.47.176.XXXJPS dodal Lotusu peníze a šmrnc v kráse. O zbytek se už postaral Colin se svým týmem.
Kecám. JPS toho má v sobě mnohem víc. Má v sobě nějakou záhadnou sílu, která mě k sobě přitáhla už když jsem byl neopeřené dítko a úspěšně drží se mě drží i v páprdovském věku.
Na druhou stranu by JPS bez Colina nebyl nic. Jejích cigaretle byly pouze o chloupek lepší Startky.
Dodatek. Jaký byl Colin geniální můžeme v přímých přenosech vídat ještě dnes při pohledu do očí hrdých i šťastných majitelů Lotusu 7 i když dnes vyjíždí z továrny případně z garáží pod jiným názvem.-
SergioPÉREZ
20:01 22.03.2021 78.108.157.XXXHmm, mi "ameriky" chutnaly hodně. A když jsem měl vykouřené JPS ky, rád jsem do krabičky dával jiné druhy. Rozdíl mezi našemi cygáry jsem poznal, ameriky byly kvalitnější, jemnější, některé silnější a strašně rychle ubývaly. Paní u nás v trafice mi po "kusovkách" schovávala prázdné krabičky, které jsem sbíral a do dnes bych je ještě někde v kufříku našel. Taky jsem je i dost kupoval za 20,-Kč....sparty stály 8,-Kč, takže cena v pohodě. Nevím, jak to ta paní v trafice dělala, měla super výběr: ty "placaté" taky nebyl problém: Dunhill, Lord, Belvedere, Rothams....a taky ty JPS ky Psal se rok 1975...tak už to je 46 let. JPS byla pro mne magická, strašně se mi líbila Marlboro a netipická Astor kterou jsem někde viděl na závodním plechovém autě. Walter Rohrl proslavil značku HB, která se mi taky hodně líbila-
RoBertino
20:28 22.03.2021 185.63.97.XXXJak už jsme psali, těch "dýmivek" bylo víc. JPSky pamatuju v tom kulatém plastovém boxu (30 ks), dal se sehnat v Tuzexu. Pak tu byly ještě Kentky, samozřejmě v lepších prodejnách bylo možné narazit na Gitanesky, za hvězdu jsem byl, když děda přivezl z NSR tatíkovi Tabatip - ty tu nikdo neznal. Hodně jsem se pídil po cigaretách Embassy, ale taky bez úspěchu - o to cennější byl raritní kousek Soyuz-Apollo . A vzpomenete si na značku Drina? Měla stejný design jako Marlbora, proto se jí říkalo "ruský malbora". Jestli Sergio vzpomíná na trafikantku, co mu schovávala krabičky, já měl obšlápnuté asi čtyři a ty mi schovávaly kartóny, do nichž se dávala desítka krabiček. Rozstříhali jsme je a udělali z nich bannery k autodráze... Čas rozverného mládí, co víc k tomu říci...-
SergioPÉREZ
21:22 22.03.2021 78.108.157.XXX
Soyuz-Apollo Pro mne nejvzácnější krabka byla plastová hnědošedá s nalepením Philip Moris, abych ji měl, dal jsem za ní Trafo - piko k autodráze . Jo a bezva pokouřeníčko byly Philip Moris multifilter (myslím i s klima zone jak u německých Krone). Se špendlikem jsem kámošům udělal "klima - zone" na Marskách. Barvy značek cigaret jsem měl hned spojeny s auty a formulemi, ale Marlboro na FERRARI mi nikdy nepřirostlo k srdci, proti Mclarenu a Alfě Romeo takový divný paskvil -
-
juras
14:05 26.03.2021 88.103.92.XXX
Jo...to byly časy...ještě bych připomenul slovenské Detvy...Partizánky a Lípy jsou už hodně stará záležitost. Ze zahraničních ještě značku Pall Mall (myslím že v F1 se nikdy neobjevila, ale když už je řeč o retkách) a Lucky Strike...taky v F1 myslím nebyla.
Ale byl Camel..."ty s velboudem"...
-
-
-
-
Lotusolog
14:10 22.03.2021 46.227.169.XXXDěkuji moc Robertovi a redakci za krásný článek o Colinovi, který hezky shrnuje základní fakta jeho geniální éry ve Formuli 1 včetně podtématu, které jsme probírali na srazu nadšenců F1. Dovolím si speciální poděkování zmíněné "personifikaci" přes mojí přezdívku, neboť jednak část čtenářů (zejména ze srazů) ví, že ho obdivuji a je mým životním vzorem, ale také víte o mojí současné životní situaci. Moc děkuji a nesmírně jste mi tím dojali. -
-
1958MrLotus1994
10:03 22.03.2021 82.113.52.XXXVe formuli 1 existuje éra před Chapmanem a po něm!!! Jsem rád za to,že jsem jeho éru zčásti zažil!
Aktuálně
Nadcházející závod 3.11.2024
GP Brazílie71 kol (305.879km)
Autodromo Carlos Pace
-
Pátek
- 1. Trénink (15:30 - 16:30)
- Kvalifikace (19:00)
-
Sobota
- 2. Trénink (15:30 - 16:30)
- 1. Závod (19:30)