DISKUZE K ČLÁNKU McLaren chystá stavbu nového aerodynamického tunelu - dostane jej znovu na špici?
McLaren se již delší dobu chystá na stavbu nového supermoderního aerodynamického tunelu. Informací o něm však je poskrovnu. V jaké je fázi jeho příprava, kde se bude nacházet a co se od něj očekává?
zpět na článek přehled všech diskuzíDiskuze: McLaren chystá stavbu nového aerodynamického tunelu - dostane jej znovu na špici?
Přidejte svůj názorMístní přihlášení
Přihlášení sociálními sítěmi
Nejlepší názory
» uzivatel001299
(Hlasovali 4 lidé)
31.05.2014 10:32
Zde je nákres: http://i.imgur.com/VnTkAk1.png… »
Zobrazit příspěvky: Podle vláken Podle času
-
-
Mobil1
22:31 01.06.2014 90.177.148.XXXAno, samozřejmě. V aero tunelu můžeš testovat obtékání čehokoliv.
Otázka je proč to dělat. U běžných aut se tam spíš kontroluje účinnost náporového chlazení brzd, motoru, ofukování zadního skla atd.
O nějaká aerodynamická vylepšení zase až tak moc nejde.
-
Prokop S.
23:55 01.06.2014 89.102.95.XXXprávě že aero se u aut začíná dost řešit, protože výrobci hledají vše co jim pomůže snížit spotřebu -> emise -> nebudu mít problémy s limity EU
a psal jsem McL, Ferrari, protože vyrábí supersporty u nichž na aeru dost záleží
ale spíše mě zajímalo jestli jak je to u těch aut s přesností výsledků. Jestli používají jeden pro F1 i "civilní" auta nebo mají tunelů více/auta někam vozí testovat
-
-
-
Mobil1
11:07 31.05.2014 90.177.148.XXXJe to nádhera... Už dneska je Technologické centrum McL nádherné a vřele doporučuji návštěvu pokud budete mít možnost. Největší bomba jsou ovsem vystavené legendární McL včetně Prostova žihadla.
S tím novým rozšířením to bude určitě ještě lepší. Snad se jim to podaří dokončit co nejdříve.
Jak už jsem tady psal, jejich současný tunel na mě moc dojem neudělal takže ten novy potřebují jako sůl.
-
-
Kapor
09:08 31.05.2014 194.160.178.XXXNo, bude to niečo úžasné,... ...podľa toho zakresleného pôdorisu a ja dúfam, že to fantasticy urbanisticky zapadne do prostredia okolia, ako už postavené budovy, čo je úplná fantázia. McLaren to iste posunie na úplnú špičku, lebo to bude to najnovšie, čo v automobilovom priemysle existuje a určite sa aerotunel bude používať okrem monopostov F1 aj na vývoj nových športových áut McLaren a pre externých zákazníkov z iných tímov F1, čím si vlastne na seba plne zarobí, preto ho určite budú využívať aj iní a tiež automobilka Honda pre svoje modely športových a možno aj úžitkových áut, nakoľko do tej doby sa VIP systém zdokonalí tak, že sa bude využívať priestorová laserová animometria, čo určite prispeje nielen rýchlemu vývoju dielov na každý závod, ale aj ich zhotovenie vo vysokej kvalite na 3D tlačiarňach, čo ešte vylepší technonológiu a urýchli výrobu presných dielov, takže sa nebude môcť stať prípad, ako vo Force Indii, že rovnaké diely mali rôzne charakteristiky a Nicovi to vlastne bránilo v Barcelóne v tom, aby bol tak isto rýchly ako Sergio.
Nadcházející závod 24.11.2024
GP Las Vegas50 kol (309.958 km)
Las Vegas
-
Pátek
-
Sobota
- 3. Trénink (5:30 - 6:30)
- Kvalifikace (9:00)
-
Neděle
- Závod (7:00)