DISKUZE K ČLÁNKU Šlo o odplatu? "Jsem si na 110 procent jistý, že to Rosberg neudělal záměrně," tvrdí Wolff
Sportovní výkonný ředitel Mercedesu Toto Wolff se vrací k závodnímu víkendu v Monaku, kde vztah mezi jejich piloty viditelně kulminoval.
zpět na článek přehled všech diskuzíDiskuze: Šlo o odplatu? "Jsem si na 110 procent jistý, že to Rosberg neudělal záměrně," tvrdí Wolff
Přidejte svůj názorMístní přihlášení
Přihlášení sociálními sítěmi
Nejlepší názory
Zobrazit příspěvky: Podle vláken Podle času
-
Peterson
13:49 29.05.2014 213.151.95.XXXa neni to jedno? Hele chlopi, vzdyt je to fuk. Mozny jsou vsechny tri scenare, tedy ze Ros
(a) simuloval chybu s jasnym umyslem
(b) udelal chybu a pak na to zareagoval tak, aby si pomohl zlutymi vlajkami - couvani
(c) udelal chybu a nic dalsiho tim nesledoval
Jako fanousek zajimavyho zavodeni v tom vidim jen vyhody - souboj tymovych kolegu se vyhroti jeste vic, psychologicka valka nabere na obratkach a navzajem na sebe budou vic tlacit. Vznikne treba vice "nevynucenych" chyb ze stresu a celkove to bude zajimavejsi.
Z minulych zavodu to vypadalo, ze Ham ma navrch a Ros je v cim dal vetsi kreci. Treba se to ted trochu vyrovna a bude to vetsi legrace. Takze my jako konzumenti cirkusu F1 na tom vydelame -
zipp
23:17 28.05.2014 82.100.34.XXXVýsměch Co to tu všichni poslední dobou předvádíte? Ještě před pár dny byl hamilton frajer a vyspělej jezdec. Pak jeho týmovej kolega udělá prasárnu nehoráznýho kalibru, lewis je na něj za to naštvanej a hned je to uplakánek?
Když lewis vedl v minulých závodech, tak stratég mercedesu dělal vše pro to, aby rosberg dostal ještě šanci k tomu, aby lewise předjel - rosberg na rychlejších gumách vždy pohořel, protože na lewise prostě neměl.
Když podvodem vedl nico a lewis chtěl taky šanci na předjetí (protože byl celej závod rychlejší), byla mu odmítnuta a on byl (opět právem) naštvanej - to z něj dělá uplakánka?
Když v minulým závodě alonsovi upravili strategii aby se dostal před raikonena, ten byl (také právem) naštvanej - nikdo z něj uplakánka nedělal.
Nechtělo by to pánové trochu soudnosti? Tahle anti-hamilton kampaň je opravdu směšná.-
Jens
07:06 29.05.2014 109.81.245.XXXA co předvádíš ty, když házíš všechny do jednoho pytle? Stále se to dělí do dvou táborů.. i když je pravda, že teď má Lewis díky svému jednání méně příznivců. A proč se to změnilo? Protože jak buran se nikdy nechoval.. nikdy tak nahlas nebrečel, vždy dokázal jako chlap vítězi podat ruku.. o víkendu předvedl výkon hodný pubertálního chudáka, doufám, že se za své výstupy omluví. Pokud někdo ztratil soudnost, jsi to ty.. nejde o žádnou anti-hamilton kampaň, píše se o tom, co jsme všichni viděli - to jako ho měli z videozáběrů vystřihnout a zltumit jeho hlášky? Může si za to sám, nikoliv média - sundej brejle!-
-
Jens
07:55 29.05.2014 109.81.245.XXXNico věděl proč - protože udělal chybu, která znemožnila se ostatním zlepšit. Zatímco buran z ghetta v sobě neměl ani tu trochu slušnosti. Nica mohl znemožnit, místo toho je vina na něm. Měl by se pochlapit. Pokud ti jeho herecké výkony, plakání a nesportovní chování přišlo v pořádku, pak je to smutné. Tak to dopadá, když někdo vidět fakta, spoléhá na své subjektivní smysly a má před očima jenom svého oblíbence.-
-
Jens
08:54 29.05.2014 109.81.245.XXXNemám potřebu neustále hodnotit druhé. Nejde o můj názor, ale o fakta - důkazy nesvědčili o záměru, komisaři je analyzovali. Ty sis na video našel co chtěl a sám jsi uvedl, že pro tebe jsou důležitější tvé smysly než to, o čem svědčí doklady. Odsuzuješ se do této role sám tím, že to pořád omíláš.
-
-
-
-
-
enzo
08:40 29.05.2014 89.177.132.XXXSprávně, jen si MYSLÍ, že Nico podváděl. Rozuměj, já mám Hama rád a měl bych ho ještě radši, kdyby se choval jak chlap a ne jako děcko. To znamená si věci vyříkat a ne uraženě mlčet.
Hrozně se mi na něm vždycky líbilo, že chtěl závodit, zatímco jiný brečeli, že je mokro, že je tma apod. Ale postoj "uražená slečinka" je u dospělého chlapa prostě trapnej.-
Mr.B
09:13 29.05.2014 85.193.24.XXXTak, má na tu událost nějaký názor, který nejspíš vychází z jeho znalostí a zkušeností o chování vozu Mercedes, potažmo vozů F1. Já takové znalosti nemám a překvapuje mě, že ty chceš tyto zkušenosti zpochybňovat. Z čeho vlastně vychází Tvůj názor?
Já netvrdím, že se nemůže mýlit, ale když to tak vidí po prostudování telemetrických dat, těžko mu můžeme jeho názor vyvracet. Dokonce ani z Mercedesu nezní zcela jasný a jednoznačný hlas o tom, že to podvod nebyl, takže proč mu vlastně alespoň trochu nevěřit?-
enzo
10:24 29.05.2014 89.177.132.XXXA o čem se jako tady všichni bavíme když ne o názorech? Sám píšeš, že Ham má "na tu událost nějaký NÁZOR". My dva tu teď spolu neřešíme jak to bylo, ale jak vidíme Hamovo chování. A já na ně říkám svůj názor (viz výše) a ty zase svůj. Podle mě bys neměl obhajovat trapné Hamovo chování, ale bavím se s tebou a neurazím se, že mi nedáš za pravdu. A o tom to celé je.
-
Mr.B
11:14 29.05.2014 85.193.24.XXXVždyť já Tvůj názor ctím a ani Ti ho nevyvracím. Naopak Ty a další se mi snažíte skoro až vnutit svůj názor, můj názor označujete za trapný, za dětinský, atd. Já pouze píšu, že HAMa chápu a mám podobný názor jako on. Netuším, proč vám to tak vadí.
-
-
-
-
Jens
08:57 29.05.2014 109.81.245.XXXK jakému podvodu? K tvému domnělému? Je fakt smutné, že nemáš ani páru o tom, co je slušné a co ne. Dětinsky se chováš i ty, když jej tak slepě obhajuješ. Je mi tě líto, protože tě Hamilton v budoucnu hodně zklame - ne jako jezdec, on je špičkový.. ale jako člověk.
-
-
-
-
-
-
Pepan
17:51 28.05.2014 89.24.157.XXXJenom si tak říkám, zda by pomohlo, kdyby po vyvěšení žlutých vlajek se v kvalifikaci zastavilo odpočítávání času a před jeho startem by týmy měly dost času na to, aby doplnily palivo a vyměnily pneumatiky. Případně by jezdec, který vyvěšení vlajek způsobil, přišel v dané části kvalifikace o své kvalifikační časy. Možná by to pro příště zamezil spekulacím, zda to byl či nebyl úmysl.-
XR
18:00 28.05.2014 78.157.160.XXXK čemu by jim byl ten čas navíc, když si po přerušeném stintu přijdeš o poslední ušetřené pneumatiky? Ty superměkké máš odepsané hned, potřebuješ čerstvou sadu. Pokud by jim dali i neočekávanou sadu pneumatik navíc, tak by to nějaký smysl možná mělo.. musela by se upravovat pravidla, logistika Pirelli atd.-
-
Chasnik
22:13 28.05.2014 217.117.213.XXXTento formát kvalifikace se vymyslel proto, aby to odsejpalo a bylo to zajímavé pro fanoušky a (hlavně) pro televize, kde na odvysílání kvaldy mají svůj určený čas. Zastavování času kvůli žlutým vlajkám by kvaldu pěkně neplánovaně protáhlo, což by k ničemu nevedlo.
Jezdec musí počítat s tím, že jinému něco nevyjde a žluté vlajky se rozevlají. A jestli v Monaku někoho překvapuje, že v kvaldě (a hlavně v závěru, kdy se všichni pokoušejí vylepšit své časy) zamávají stewardi žlutými vlajkami, tak by asi měl vrátit superlicenci...
Není to poprvé ani naposled, že má jezdec dobře rozjeté rychlé kolo a musí v něm zpomalit. Spravedlivější by byla kvalda jako před lety, když se prostě jezdilo 2 hodiny a během té doby měli všichni dostatek času zajet a vylepšit svoje laptimes. Jenomže to by zřejmě neprošlo přes odpor TV stanic a těžko říct, jak by se k tomu stavěli fanoušci.
-
-
-
Nadcházející závod 24.11.2024
GP Las Vegas50 kol (309.958 km)
Las Vegas
-
Pátek
-
Sobota
- 3. Trénink (5:30 - 6:30)
- Kvalifikace (9:00)