DISKUZE K ČLÁNKU Verstappen: Schumacher vyhrál v roce 1994 titul s ilegálním vozem
Bývalý pilot Formule 1 Jos Verstappen tvrdí, že jeho týmový kolega z Benettonu - Michael Schumacher - získal v roce 1994 titul podvodem: s využitím zakázaných elektronických pomůcek.
zpět na článek přehled všech diskuzíDiskuze: Verstappen: Schumacher vyhrál v roce 1994 titul s ilegálním vozem
Přidejte svůj názorMístní přihlášení
Přihlášení sociálními sítěmi
Nejlepší názory
Zobrazit příspěvky: Podle vláken Podle času
-
sud
17:18 18.02.2015 80.251.241.XXXTak pravda je opravdu taková že mezi adelaide 1993 a březnovými testy v imole 1994 které schumacher vyhrál se výkonost vozu a i michaela samotného ohromně zvedla, hodně se o tom v té době šuškalo, v nějakém rozhovoru říkal i ron denis že se mu bennetton minimálně v prvních 4 závodech sezony zdál na hraně -
uzivatel000415
07:49 09.12.2011 XXXA to si ten systém vyvinul a namontoval sám? I kdyby tak to nebyl jeho nápad, Že ho většina odsuzuje. Jestli tam byl podvod tak ne určo z jeho hlavy. Podváděli a kopírovali stejně všichni, jen občas něco vyleze na povrch. A řeči jedna paní povídala a myslím si apod. jsou mi totálně volný. Flavio šel vždy za prachama a ostatní nejsou jiní. A Pochybuju že by si v týmu posílil jen jeden auťák. Takových aférek by jsme tu mohli řešit desítky......... -
sony
20:00 08.12.2011 XXXasi pravdy na tom něco bude ale historii nikdo nezmění a rok 94 je zapsán MSC,ještě v tom roce měl Benetton nelegální podlahu za co byl MSC diskvalifikován z VC Belgie,a jeho starty byli velmi dobré(zásah elektroniky)třeba VC Francie kdy stáli v první řadě Hill a Manssel a po startu je MSC převálcoval i když měl těžší vůz,za to co provedl v posledním závodě Hillovi ale u mě hodně klesl -
Jenik
19:24 08.12.2011 XXXměl jsem za to, že v některém starém F1 racingu (nevím ze kdy) už se k tomu, že beneton tehdy tak trochu podváděl, přiznali a bral jsem to jako faktickou věc. Ale pokud FIA usoudila, že je všechno v pořádku, tak nevidím důvod, proč to řešit. Stejně jako u těch údajně nelegálních RedBullů. A co píše Verstappen, mě vůbec nepřekvapuje, dvojky Herbert, Verstappen a o pár let později i Wurz neměli pod Briatorem zrovna na růžích ustláno. Jasně, byli pomalejší, ale Briatore se k nim choval jako k dobytku -
-
uzivatel000729
07:57 09.12.2011 XXXHill sundal Schumachera na Silverstone 95 a rovněž na Monze 95.Incident na Monze mi připadal jako odveta Hilla za to,jak ho Schumacher školil na suchých pneu v mokrém závodě ve Spa!
Nelze ani opomenout závod v Suzuce 97,kdy o kolo pomalejší Hill naprosto úmyslně blokoval vedoucího Schumachera.Drtivá většina kritiků MSC se ohání Adelaide 94 a staví Hilla do pozice férového jezdce...zároveň tato většina absolutně opomíjí prasárny Hilla
Hill nikdy na Schumachera neměl.Což ostatně dokázal zmiňovaný závod ve Spa 95.
-
-
jumpman
16:04 08.12.2011 XXXTohle vytáhnout na světlo skoro 20 let poté je fakt ubohé.
Dneska se spekuluje o použití zakázaných elektronických prostředků, ale že už se Verstappenn neumí zmínit o tom, že Schumacher ke svému výkonu potřeboval přetáčivou charakteristiku vozu, kdežto on nedotáčivou a vůz byl konstruován na Schumacherovy požadavky. v 94 byl williams hodně pozadu, protože oni na elektronické podpoře jezdce pracovali o tři roky déle než všichni ostatní a tím pádem taky přišli o největší výhodu. Dalším "tajemstvím" je to, že senna nedokázal s williamsem vyjít, jelikož předpokládal, že si hladce vyjede 4 titul a přitom ztrácel i na svého týmového kolegu a tak hledali důvody všude kolem. To, že se nakonec rozhodovalo v posledním závodě sezony je dáno i poměrně kontroverzním zákazem startu co Schumacher obdržel na 3 GP.
Zkrátka sezona 94 byla hrozně poznamenaná smrtí AS a FIA do ní zasahovala víc než obvykle a bylo to především ve prospěch williamsu. Ať zkusí Verstappen vysvětlit, jaký důvod by benneton měl, aby dal jednomu jezdci vítězné auto a druhý se plácal ve středu pole? Vždyť peníze byly vždy přidělovány dle poháru konstruktérů -
-
kuna0131
14:46 08.12.2011 XXXtohle mám fakt rád,když se znovu otevírá historie a pořád se někdo naváží do schumachera,on jsi všechno vybudoval sám a proč by někdo dával lepší auto novému mladíkovi který nikdy nevyhrál ani závod atd?
podle mě lepší auto neměl,jsu zvědaví kdy seto bude říkat aj o vettelovi,že má lepší auto,dokonce i sam ayrton řekl že schumacher je talent a taky měl pravdu. -
hemmis
15:21 08.12.2011 XXXv době shumachera bylo hned několik talentů. HHF , Jos, Panis, Barrichello,Hakkinen, Coulthard, McNish , Wendlinger , david brabham, Jorg Muller, Rickard Rydel ,Alex Zanardi, Pedro lamy,R. Radsenberg nebo jak se píše jeho kariera skončila velmi brzi a tragicky. J.J.Lehto. a další. když si vezmeme kolik se jich dostalo do f1 kdo tam jak dloho vydržel není to vždy jen o výkonech je to o šanci o štestí nebo taky o sponzorech. SDhumacher mel štestí na možnost zavodu v Jordanu auto mu sedlo a ukázal se . Zanardi F1 nikdy neuspěl ale v Americe byl je legenda, Wendlinger , lamy, Lehto tem karieru zničily nehody, brabham a právě jos doplatily hlavně na špatné vozy . podobně jako loni třeba velmi vychvalovaný Di Grassi . -
Nadcházející závod 24.11.2024
GP Las Vegas50 kol (309.958 km)
Las Vegas
-
Pátek
- 1. Trénink (5:30 - 6:30)
Lewis HAMILTON - 2. Trénink (9:00 - 10:00)
- 1. Trénink (5:30 - 6:30)
-
Sobota
- 3. Trénink (5:30 - 6:30)
- Kvalifikace (9:00)
-
Neděle
- Závod (7:00)
Průběžné pořadí šampionátu:
1. VERSTAPPEN, 2. NORRIS, 3. L... Celé pořadí
dní | hod | min | sek