DISKUZE K ČLÁNKU Zpověď Kaltenbornové: Byla jsem příliš důvěřivá a udělala jsem chyby
Pro šéfku Sauberu byl úvod sezóny v Austrálii kvůli soudním tahanicím s Giedem van der Gardem noční můrou. Nyní se Moniša Kaltenbornová vrací k událostem z Melbourne.
zpět na článek přehled všech diskuzíDiskuze: Zpověď Kaltenbornové: Byla jsem příliš důvěřivá a udělala jsem chyby
Přidejte svůj názorMístní přihlášení
Přihlášení sociálními sítěmi
Nejlepší názory
Zobrazit příspěvky: Podle vláken Podle času
-
TomTom
14:17 24.03.2015 193.41.42.XXXciste muj nazor Monisha udelala chybu, ale nebyla duveriva. Byla pekna svine. Chapu, ze dela vsechno pro to, aby Sauber udrzela nad vodou, ale vsechno by melo mit svoje limity. A porusovani smluv je proste za carou.
A na zadny ustni dodatky k pisemnym smlouvam neverim, vsude je dane, ze pokud je originalni smlouva pisemne, musi i vsechny dodatky byt pisemne. Zvlast, kdyz jsou na obou stranach hromady dobre placenych pravniku a ve vzduchu litaji miliony. -
Mič
12:54 24.03.2015 90.180.29.XXXSauber Nevim proč je tady snaha očernit VDG když soud mu dal jasně za pravdu. Sutil také zíral když oznámili jezdeckou sestavu, přitom on měl smlouvu na příští rok. Na to mu bylo sděleno že si to vyřídějí potom v soukromí. Tohle je normální? Vůbec ne! Velká chyba pro Sauber a ačkoliv ho mám rád, jsem rád že ho to stálo tolik a příště si už snad dají pozor všichni a budou se chovat k jezdcům jak se sluší v právním světě-
ferdinand
13:39 24.03.2015 78.98.215.XXXsauber mal vskutocnosti pod zmluvou 5 jazdcov ktorym slubil sedacku na tento rok
aj gutierez bol prekvapeny, ze sauber oznamil nasra a eriksona lebo aj on mal zmluvu na tento rok
kedze mu ale jeho mecenas pomohol vybavit miesto testovaca vo ferrari tak nic dalej nepodnikal
sutil sa ale este stale sudi, ale kedze nema za sebou take zdroje ako garde tak to nejde tak rychlo
-
-
Harry
11:06 24.03.2015 88.103.178.XXXNikdo neberete v potaz skutečnost, že o smlouvě mezi van Gardem a Sauberem víme všichni kulové ......
Součástí smlouvy klidně mohl být i nějaký ústní dodatek, který mohl van Garde popřít a na to asi ta dáma naráží.
Bez potřebných znalostí k dannému tématu je celkem zbytečné hned někoho tvrdě odsuzovat-
-
Ligier
11:25 24.03.2015 88.103.97.XXXAha Karle, takže kdo je chudej je čestnej a kdo bohatej tak mizera, člověče já znám spoustu bohatých pracovitých a chudých lemplů. A k té smlouvě - F1 není pátá třída, kde si dáváte čestný slovo. Je to práce, která se řídí zákony a smlouvami, paní Monika je buď naivní nebo pěkná svině, v obou případech tam nemá co dělat... jestli ten článek odpovídá tedy tomu co řekla...ten tým je nyní jen špína včetně vedení. Fuj.-
Karel
11:30 24.03.2015 109.81.245.XXXNapsal jsem někde, že kdo je chudej, že je čestnej, a kdo bohatej, tak mizera? Nebo si jen vymýšlíš? A zároveň si hraješ na odborníka, který vidí do smluv mezi jezdci a týmy? Zatím totiž vše svědčí v Giedův neprospěch.. i ten jeho podraz na Facebooku minulý týden.
-
-
-
Vlasta
11:52 24.03.2015 85.71.89.XXXPřesně tak. Souhlas. A ještě jedna věc. Ještě mně nikdo nevysvětlil (zejména příznivci VDG) Jak si může dovolit jezdec přesvědšený o tom že má platnou smlouvu přijet na závody a nemít platnou superlicenci ? To není věc , která se řeší na závodech. A pokud Monika udělala chybu , tak jen tím , že poslala k soudu právníka , kterej tam blekotal něco o bezpečnosti a nebezpečnosti jeho nasazení atd. Ten tam mně zejména uplatnit to že team byl na sezonu připraven a pan VDG porušil smlouvu tím , že nebyl způsobylý tu smlouvu naplnit a tím poškodil Saubr. A těm co se tu ohání smlouvami a jejich dodržováním chci jen zdělit , že nevím kolik teamů a jezdců jste mněli pod smlouvou Vy , ale vím že ve smlouvách které jsem viděl já byly klauzule o ,,viz maior" a vyšších zájmech. A pokud se objevý tkz. jezdec potížista , tak ho v teamu už nikdy nikdo chtít nebude , protože co je my platné , když přinese 10 000 000 EU a za to , že ho po bouračce bude bolet koleno tak mně požene k dalšímu soudu o náhradu bolestného ve výši 15 000 000 ??-
ferdinand
13:35 24.03.2015 78.98.215.XXXto s tou superlicenciou nieje take jednoduche
jednou z podmienok pre jej ziskanie je platna zmluva a sauber prislusne miesta informoval, ze gardeho zmluva bola ukoncena.
bez sucinnosti timu v ktorom ma jazdit je vybavit superlicenciu takmer nemozne
garde hned ako vyhral sud v australii poziadal o superlicenciu, sice to bolo na tesno, ale stale sa to dalo podla platnych pravidiel vybavit
-
-
-
-
PC
14:17 24.03.2015 46.13.21.XXXAle di ty srandisto!
Takový věci se reálně používají jen v pohádkách a v různých amerických seriálech. Ve skutečném světě se to používá jen při úmyslu tě podrazit nebo při akutní stupiditě.
Vždy nejlíp platí, že co je psáno to je dáno, tak proč riskovat?-
MrWashek
14:25 24.03.2015 89.24.200.XXXLidi vychovaný v komunismu to asi nepochopí... V civilizaci je ústní dohoda nebo dohoda uzavřená pouhým podáním ruky normální. Tady už také. Když mi dělá tesař přístřech nad auto za osmdesát tisíc, žádnou smlouvu nesepisujeme, ani u větších zakázek.
Proč by nemohla být mezi Gaardem a Sauberem ústní domluva? Mají/měli kontrakt a ústně se dohodli na jiném postupu. Proč by to nemohla být pravda?
Dokážeš vyvrátit to, že se ústní smlouvy neuzavírají?-
Pepan
14:51 24.03.2015 89.24.157.XXXAni lidi vychovaní v komunismu si nepředstavují, že ústní dohodu těžko uzavře člověk, který do týmu přinese cizí peníze. Asi těžko by jeho sponzoři odepsali milióny dolarů jenom na základě ústní dohody. Jednalo se o smluvní vztah tří stran. VDG, Sauber a sponzoři. Tam je nějaká ústní dohoda, případně písemná smlouva a ústní dodatky prostě nemyslitelná.-
MrWashek
15:01 24.03.2015 89.24.200.XXXVědělo se již od podzimu, že Gaarde nebude jezdit. Možná se tehdy dohodli na finanční kompenzaci (asi menší než nyní stanovených 15 milionů €) pro Gaardeho sponzora s čímž souhlasili obě strany a před VC Austrálie se rozhodli Gaardeho sponzoři vydírat Sauber a dostat z něj maximum peněz.
Na to podle mě ukazuje Kaltenbornová.-
Pepan
15:28 24.03.2015 89.24.157.XXXSmlouvy jodu od toho, aby se dodržovaly. To co tady plodíš, je pouhá mystifikace. Podobná jakou tvrdí Kaltenbornová. Rozhodující jsou fakta. A podle těch rozhodovaly všechny soudy. Nebo snad víš něco, co v článku není. Tak to sem hoď, abychom se vzdělali.
-
-
-
-
-
-
-
-
Nadcházející závod 24.11.2024
GP Las Vegas50 kol (309.958 km)
Las Vegas
-