DISKUZE K ČLÁNKU Foto: Caterham vyjel s novým vozem CT05: Vpředu překvapuje pull-rod, nos vás ale nepotěší
Caterham dnes odpoledne v Jerezu představil svůj nový vůz CT05, s nímž už ujel také své první kilometry. Jak se vám líbí?
zpět na článek přehled všech diskuzíDiskuze: Foto: Caterham vyjel s novým vozem CT05: Vpředu překvapuje pull-rod, nos vás ale nepotěší
Přidejte svůj názorMístní přihlášení
Přihlášení sociálními sítěmi
Nejlepší názory
» Jake HorseRadisher
(Hlasovali 5 lidé)
28.01.2014 21:32
Rozmanitost Nevím, i když se mi líbí snad jen 2… »
Zobrazit příspěvky: Podle vláken Podle času
-
-
Jake HorseRadisher
21:32 28.01.2014 85.207.90.XXXRozmanitost Nevím, i když se mi líbí snad jen 2 vozy, a další 2 dle mého mínění celkem ujdou a robertkovité se mi hnusí, tak všechno dohromady je to prostě nádhera, prostě ta rozmanitost a něco nového ve formulích... A vemte si co budou říkat fanoušci za 2o-3o let, jak uvidí třeba tento pro někoho otřesný Caterham ( nevím proč, ale ze začátku se mi líbil, pak se mi nějak zhnusil a teď se mi zase začíná líbit :D ) a budou jej srovnávat s ostatními řešeními.... nevím jestli před 3o a více lety fanoušci taky nadávali na jednotlivé změny, ale vemte si jak se nyní díváme na první formule s přítlačnými křídly, taky v té době se určitě lidem nelíbily, nebo šestikolový tyrrell, nebo v 75 jak měly vozy masivní sání nad hlavou řidiče.... prostě za 20 let se podíváme a řekneme si what the fuck... protože v tu dobu se bude jezdit s 3válcovými motory, které budou 3 turba, spotřebu 5 litrů na sto....
Každopádně, jsem rád, že Caterham přišel s takovým to řešením, jen mi připadá, že společne s lotusem je to nejlépe aerodynamické řešení, tak doufám, že jej týmy nebudou kopírovat :D-
-
Jake HorseRadisher
23:49 28.01.2014 85.207.90.XXXtřetí do party??? Prostě se mi líbí věci které vyčnívají z řady, což Caterham vyčnívá nejen barvou ( Hulk green, což je mimochodem moje nejoblíbenější barva ) ale i tím nosem
Takže máme na startovním roštu Mrože, 2 vysavače, Pinocchia (doufám, že jim nebude ten zobák prodlužovat když budou lhát, to by drhli o zem ) 5 pindíků ... a překvápko u Marušky a ta třeba příjde s Poseidonem ( nějaký trojzubec na přídi ) každopádně tato sezona bude stát za to!
Příspěvek byl redakčně upraven.
-
-
-
hixaxon
20:41 28.01.2014 89.177.88.XXXkryt motoru Mě hlavně připadá strašne velký (při srovnání s konkurencí) kryt motoru (bočnice). Způsob rozmístění chlazení a komponent mi přijde slabší při srovnání s konkurencí.
Ten nos mi přijde ne škaredý, ale zajímavý. Ta šikmá spodní část... trochu vypadá, jako by spíše měla generovat vztlak? To mi nedává smysl. Ale nejsem aerodynamik, koneckonců.-
Mil
21:08 28.01.2014 85.93.104.XXXNo je to stejné, jako to bylo u vysokých nosů - dostat vzduch pod auto. Ano, vepředu to generuje vztlak, ale ten je vykompenzován např. přítlakem křídla. A vzadu v difuzoru to pak generuje přítlak na zádi.
Jinak jak píšeš, od kokpitu dál je to krabice.-
-
-
-
B2SoS
01:26 29.01.2014 193.165.69.XXXJinak k těm bočnicím - je na to asi ještě málo fotek. Z těch, co jsou k dispozici teď, se mi zdá, že jsou oproti ostatním možná jen "rozložením hmoty" posunuty o něco více vpřed, ale vzadu je to štíhlé a možná pěkně "uklizené". "Rozložení hmoty" = též vliv na těžiště. No, spekulace :)
Taky to foto z nadhledu na pilota ukazuje ten kryt hodně divně, ale vzhledem k dalším fotkám bych řekl, že hlavně zkresluje.
-
-
-
-
-
-
Mil
20:00 28.01.2014 85.93.104.XXX"Nos je škaredý" ??? No nevím, zrovna letos mi to přijde od zde respektovaného redaktora dost zvláštní tvrzení. Mě osobně to přijde jako naprostá bomba, jak si vyložili pravidla. Aspoň tak ukázali jejich tvůrcům, jak nemožnou práci odvádějí. Např. mě osobně (a nikomu to nevnucuji) se líbí zrovna Lotus a ani ten Caterham mi nepřijde ošklivý, žekl bych spíš hodně extravagantní.-
Petr
20:11 28.01.2014 78.157.160.XXXJe to subjektivní věc, to uznávám. Ale tohle řešení se mi zatím líbí nejméně ze všech a ještě jsem nepotkal člověka, který by měl opačný názor. A jelikož píšu svůj článek, tak v něm svůj názor můžu uvést, ne? Stejně jako vy můžete v diskusi uvést názor svůj a za ten můj mě pak vyplísnit.-
-
-
uzivatel000635
10:18 29.01.2014 88.101.0.XXXJe pravda, že vidět to ve 3D (naživo) je něco jiného, než ve 2D (foto), ale přesto si myslím, že to je velice vtipné a účinné řešení, jak dostat maximum vzduchu pod auto.
-
-
-
-
Nadcházející závod 24.11.2024
GP Las Vegas50 kol (309.958 km)
Las Vegas
-
Pátek
-
Sobota
- 3. Trénink (5:30 - 6:30)