Roadshow Red Bullu: od hradu k hradu - Česko a Slovensko (7:10) | video: Red Bull Racing

'Česko a Slovensko se dostaly do elitního klubu. Po zemích jako USA nebo Nizozemsko si zahrály hlavní roli ve snímku s formulí 1 stáje Red Bull Racing Honda. Do kokpitu tentokrát usedl několikanásobný vítěz velkých cen David Coulthard,' uvádí Red Bull Racing k videu.

'Máte pocit, že Českou a Slovenskou republiku znáte líp než ostatní? Že už vás nic nepřekvapí? Tým Red Bull Racing společně s režisérem Markusem Krugem vás přesvědčí, že laťky se dají posouvat výš i tam, kde už byste to nečekali. Tak výjimečnou filmovou poklonu dvěma malým zemím ve středu Evropy už dlouho nikdo neudělal.

Česko a Slovensko dostaly příležitost ztělesnit kulisy v novém snímku, v němž je zachyceno to nejkrásnější z obou zemí. Ve filmu není vše, ale určitě víc, než se dá za tak krátkou dobu stihnout. Tým režiséra Markuse Kruga natočil desítky hodin záběrů a sestříhal je do sedmi minut brilantního filmového zážitku, v němž diváci nedostanou šanci vydechnout.

img-responsive

Red Bull během návštěvy v Praze | foto: Red Bull Racing

Představte si formuli 1, jak uhání z Pražského hradu přes Karlův most a moravské vinice až do Tater, kde se setká s akrobatickým letadlem pilotovaným Martinem Šonkou. Pilot formule 1 se na okamžik ocitne tváří v tvář mistru světa nebeské formule 1 – to vše v rychlosti přes 200 km/h.

„Mít letící letadlo jen pár metrů nad svou hlavou byla výjimečná příležitost, kterou člověk jen tak nezažije,“ říká David Coulthard.

„Má to svá úskalí a opravdu to není jednoduché,“ doplňuje skotského pilota F1 Martin Šonka. „V momentě, kdy jsme byli přímo nad sebou, jsme se moc neviděli, vnímali jsme se jen periferně, protože jsme oba měli omezený výhled,“ říká český letecký akrobat s tím, že se během letu musel dívat dopředu, aby dokázal odhadovat výšku. David Coulthard zas kvůli helmě a chrániči hlavy nemohl zvednout hlavu. Srovnat formuli s letadlem tak mohl jen podle zrcátka, které mu jeho tým přilepil nad volant.

img-responsive

David Coulthard a Martin Šonka řádili na popradském letišti po Vysokými Tatrami | foto: Red Bull Content Pool

Film vrcholí vyhlídkou z Bratislavského hradu na hlavní město Slovenska. Neprozradíme vše. Snad jen to, že pokud máte rádi svou zemi – ať už je to Česko, nebo Slovensko – zažijete chvíle, kdy se jen stěží ubráníte dojetí.

„Jedna z věcí, která mě baví na mém závodnickém důchodu, je, že můžu v rámci natáčení ukazovat formuli v různých zemích. Spojuje to nejlepší z toho, co může Red Bull nabídnout, a já si užívám příležitosti být součástí show,“ říká David Coulthard, který během své profesionální kariéry zvítězil ve třinácti velkých cenách.'

img-responsive

Red Bull během návštěvy v Praze | foto: Red Bull Racing

– Petr Hlawiczka

reklama