DISKUZE K ČLÁNKU Grand Prix pokutového bloku zvládl nejlépe Verstappen
Už 23 Grand Prix má za sebou smečka F1 a pomalu spěje do finále, od nějž se očekávalo dořešení některých kosmetických drobností. Pod světelnou balustrádou se tedy startovní pole potřetí seřadilo v malé formulové oáze uprostřed pouště.
zpět na článek přehled všech diskuzíDiskuze: Grand Prix pokutového bloku zvládl nejlépe Verstappen
Přidejte svůj názorMístní přihlášení
Přihlášení sociálními sítěmi
Nejlepší názory
Zobrazit příspěvky: Podle vláken Podle času
-
Kaša
14:15 02.12.2024 82.142.123.XXXNevíte někdo kolik času uplynulo když bylo Landovi ukázány dvojité žluté do bodu kdy projel kolem zelených vlajek? Zajímalo by mě kolik času měl na reakci?
Vím že jezdce za Maxem a Landem už týmy informovali ohledně dvojitých žlutých, ale Maxe a Landa vlastní týmy nestihli informovat ...... 07 -
Petr.Hloušek
20:12 01.12.2024 185.100.196.XXXCelkem zajímavý závod, kterému ale korunu nasadili komisaři svým rozhodováním, museli být nalití, jinak nechápu. Ty tresty pro Landa a Hamíka byly naprostý úlet, dost to poškodilo hodnocení závodu jako celku.-
RoBertino
20:22 01.12.2024 185.63.97.XXXU Hamíka mě napadá jediná eventualita - jestli jel rychle boxy v režimu SC (třikrát se za ním projíždělo pit-lane, protože se uklízela cílová rovinka), tak to může být větší pálka než když tam vlítne v závodním režimu. Taky jsem dost koukal, že prošlo vypuštění Alonsa po bok Magnussena při hromadné výměně pneumatik ve 36. kole - to už byl režim SC a Alík se měl zařadit za Kevina.
-
-
-Tony-
19:43 01.12.2024 193.165.96.XXXJe úsměvné, jak je neschopný Norris až fanatický bráněný napříč všemi weby ... V nejlepším monopostu a stejně není schopný zajet odpovídající výsledek. A vždy za to může někdo jiný ... Tady už je to hlavně o nenávisti k Verstappenovi, než o skutečné objektivitě, bohužel.-
Meteor
19:55 01.12.2024 89.102.97.XXXMě spíše fascinuje, že se velká většina soustředí na tu penalizaci a mnohem méně se řeší ta "skvělá a rychlá" reakce vedení závodu na to odpadnuté zrcátko. Z hlediska bezpečnosti mě to přijde jako mnohem větší problém než spěchající Norris. Obzvláště když potom ty žluté odvolali, aniž by se cokoliv změnilo...-
RoBertino
20:19 01.12.2024 185.63.97.XXXJednoznačně!!! Překážka na trati, ještě leží přímo proti boxům. Nabízí se hned několik možností - VSC, dvojitá žlutá - a někdo by mohl ten kousek sebrat, vždyť to jsme viděli už tolikrát při jiných příležitostech. Tady trvalo čtyři kola, než Bottas tu věc rozšmelcoval a nastalo boží dopuštění. Jenže vedení závodu si penalizaci samo sobě nedá.
-
-
-
-
Limbi
19:35 01.12.2024 147.228.12.XXXTo by nedávalo žádný smysl. Kdyby crashli, tak Charles vyhraje a bodovej rozdíl by byl ještě menší, než je teď. Max jezdí na sebe a moc dobře ví, že Lando bude opatrnej aby dovezl co nejvíc bodů, protože McLaren ještě o něco hraje... Maxovi je titul konstruktérů úplně buřt...
-
-
-
-
-
RoBertino
11:40 02.12.2024 185.63.97.XXXTo je možná problém - tresty jsou udělovány i v případě, že to pilotovi žádný prospěch nepřinese. Třeba někdo vyjede za okraj dráhy, částečně lízne kačírek a ztratí 2 - 4 desetiny - a čas mu stejně smažou, i když by se třeba hodil jako poslední záchrana. A takových případů by bylo více. Ale Colin Chapman jednou řekl - pravidla jsou od toho, aby byla dodržována. Co se týče výše trestů, tam neznám jejich strukturu a důvod jejich výše, třeba se ještě dočkáme vysvětlení. Faktem ale je, že v některých případech se hodně původní dardy zmírnily.
-
-
-
-
Duncan66
19:14 01.12.2024 78.44.97.XXXZajimave nastavena pravidla. Sejmu tri auta a nic, protoze prvni kolo, ale za speeding v boxech v miste, kde stejne nikdy neni zadny clovek kolem dostanu trest prujezdu boxy a za nezpomaleni pod zlutymi tak jak si komisari preji dostatnu dokonce 10s stop and go....-
-
-
Limbi
19:59 01.12.2024 147.228.12.XXXSamozřejmě bezpečnost beru, ale když jsem viděl rozhovor s Andea Stellou padlo tam, že incident pod vlajkami vznikl v kole, kdy chvíli svítila žlutá, pak padla zelená a pak byla opět žlutá. Zelená tam byla asi 5-10 sec a obě žluté byly pro stejný incident. Pokud se tam takhle čachrovalo, mohlo se stát, že pilot reagoval později... V komentářích jsem četl, že ve stejném kole zajel Max nejrychlejší kolo, což ale nemůžu potvrdit, takže to nebveru zatím vážně. Jsem opravdu zvědavý na oficiální vyjádření komisařů. Jinak jak Russell tak Hamilton odstali taky tresty "v rámci bezpečnosti"... Akorát ve finále o 30 sec menší.
-
-
-
Aktuálně
Nadcházející závod 8.12.2024
GP Abú Zabí58 kol (306,183 km)
Abú Zabí
-
Pátek
- 1. Trénink (10:30 - 11:30)
- 2. Trénink (14:00 - 15:00)
-