Jarek Janiš přestupuje do DTM

Daniel Šupa, 22. ledna 2004, 18:48 Google+

Na dnešní tiskové konferenci byla oznámena změna Jarkova působení. V F3000 ho již neuvidíme.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Janiš, Jaroslav

Janiš, Jaroslav | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Nezůstalo však pouze u prostého konstatování, byly zveřejněny podrobnosti týkající se vozu, délky kontraktu i jednání, která podpisu smlouvy předcházela.

Server AUTO NEWS NETWORK se stal oficiálním mediálním partnerem agentury BPA i Jarka Janiše. Také proto vám nyní můžeme nabídnout čerstvé informace přímo z místa konání.

Vedle Jaroslava Janiše a Antonína Charouze byl čestným hostem tiskové konference, konané v hotelu Internacional v Brně, předseda představenstva ITR e.V. Hans Werner Aufrecht a jeho blízcí spolupracovníci. Společnost je pořadatelem seriálu Deutsche Touren Wagen.

Čestný host, zastupující zároveň automobilku Mercedes, předběhl manažera Jarka Janiše a oznámil jeho angažmá v soukromém týmu Rosberg.

„Jsem nesmírně rád, že mohu jet DTM, které je jedním z nejlepších seriálů v Evropě. Musím poděkovat panu Charouzovi a sponzorům, bez kterých by se tak nestalo. Budu se snažit vyvarovat chyb a získat co možná nejvíce zkušeností,“ byla první slova našeho nadějného jezdce.

„Líbí se mi na DTM to, že se v každém závodě bojuje až do samého konce,“ dodal ještě Jarek Janiš.

Antonín Charouz pak doplnil, že původně měl startovat jeho svěřenec ve druhém soukromém týmu, který nasazuje do šampionátu taktéž vozy Mercedes, a to týmu Person. Ale našeho jezdce si údajně vyžádal sám exmistr světa Formule 1 Keke Rosberg, na kterého udělalo dojem Jarkovo vystoupení při testech.

O týmovém kolegovi Jarka Janiše se rozhodne příští týden. O jedinou sedačku se při testech v Barceloně utkají van der Merve a Lotterer.

Janiš bude mít k dispozici loňský vůz Mercedes CLK v sytě žluté barvě generálního sponzora DARK DOG, produkujícího energetické nápoje.

Smlouva má platnost na sezonu 2004 s roční opcí Mercedesu.


Foto: Petr Zelinka, AUTO NEWS METWORK & BPA sport marketing, a.s.

Vytisknout

Diskuze: Jarek Janiš přestupuje do DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jde o závody a nebo krvavý obchod? - anotační foto

Jde o závody a nebo krvavý obchod?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud