Fernando Alonso s Toyota Gazoo Racing testuje na DAKAR!

František Zakopal / iMotorSport.cz, 20. srpna 2019, 15:53 Google+

Po úspěšném tažení ve světovém šampionátu vytrvalostních soutěží FIA 2018/19 se Fernando Alonso v nadcházejících měsících opět chystá spojit síly s týmem TOYOTA GAZOO Racing. A to v rámci série testů Toyoty Hilux, vozu s předpokládaným nasazením do příští dakarské rallye.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Fernando Alonso ve spolupráci s Toyota Gazoo Racing pokračuje v testech na dakarskou rallye

Fernando Alonso ve spolupráci s Toyota Gazoo Racing pokračuje v testech na dakarskou rallye | foto: Toyota

Sdílejte článek

V průběhu příštích pěti měsíců bude Alonso úzce spolupracovat se společností TOYOTA GAZOO Racing a jejím týmem pro dakarskou rallye. Podrobí se proto intenzivnímu tréninkovému programu s Toyotou Hilux na území Evropy, Afriky a Středního východu, aby se seznámil s nároky rallyových soutěží.

Dvojnásobný vítěz závodu 24 hodin Le Mans a držitel mistrovského titulu ze světového šampionátu vytrvalostních soutěží FIA, dvojnásobný mistr světa Formule 1 a vítěz závodu 24 hodin v Daytoně se pokusí opět posunout svůj jezdecký um v terénu, aby se dokázal vypořádat s těmi nejnáročnějšími podniky motoristického sportu.

Fernando bude pokračovat 20. - 23. srpna v jihoafrické poušti a poté se od 13. do 14. září poprvé (mimo soutěž) zúčastní letošního ročníku závodu Harrismith 400 v Jihoafrické republice, který je pátým kolem jihoafrické série (SACCS).

Vozy Toyota si na Rallye Dakar nacházejí stabilní oblibu u soukromých i továrních týmů. Například v ročníku 2019 budou tvořit více než čtvrtinu z celkového počtu nasazených vozů v kategorii automobilů. Toyota Hilux v rukou Nassera Al-Attiyaha z Kataru, někdejšího olympionika a současné legendy rallyových podniků, vybojovala pro tým TOYOTA GAZOO Racing v letošním Rallye Dakar první celkové vítězství.

Ročník 2020 opět načne v historii Rallye Dakar novou kapitolu, protože se podnik poprvé od svého vzniku v roce 1978 a po úspěšné dekádě v Latinské Americe přesouvá do Saudské Arábie.

Glyn Hall, šéf týmu: „Letos v březnu jsme v Jihoafrické republice absolvovali úspěšné dvoudenní hodnocení s Fernandem v naší vítězné Toyotě Hilux z Dakaru, což se ukázalo jako cenná tréninková zkušenost. Fernando si testování dokonale užil, a kromě toho jsme byli svědky toho, jak se po každém usednutí za volant dokázal přizpůsobit a zlepšit. Bylo zřejmé, že Fernando dorazil na testování řádně připravený a zároveň pohotový nasát vše, co jsme mu ukázali. Rallyové podniky jsou pro Fernanda novinkou, ale jsem si jist, že má dovednosti a vervu se s touto výzvou úspěšně poprat. Jako úřadující šampioni z Dakaru s dlouhou historií v rallyových podnicích jsme přesvědčeni o tom, že se nám bude s Fernandem dobře spolupracovat a v několika příštích měsících mu dodáme potřebnou sebejistotu pro ostré rallyové závody.“

Fernando Alonso: „Od listopadu 2017, kdy jsem Toyotu řídil poprvé, jsme toho společně dosáhli nesmírně mnoho, včetně dvou vítězství v Le Mans za sebou, zisku titulu mistra světa v rámci týmů, resp. titulu pro závodní jezdce – společně s mými stájovými kolegy Sébastienem a Kazukim. Počátkem letošního roku jsem si trochu vyzkoušel terénní jízdy a odnesl jsem si z toho dobré pocity, na které chci navázat. Bylo mi jasné, že to bude naprosto odlišná zkušenost se strmou křivkou učení, ale v Hiluxu jsem se prostě cítil skvěle, ohromně rychle jsem nabyl jistotu za volantem a zlepšoval jsem se s každou jízdou. Moc se těším na několik příštích měsíců tréninku, kdy se budu seznamovat s Hiluxem a spolupracovat s týmem. Vždy jsem usiloval o hledání nových výzev v různých disciplínách a nyní jsem ve skvělém týmu, abych to mohl uskutečnit.“

Vytisknout

Diskuze: Fernando Alonso s Toyota Gazoo Racing testuje na DAKAR!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Toyota GR Supra GT4

Toyota GR Supra GT4 bude v prodeji od roku 2020

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud