Mareš na Bohemii havaroval, v Římě ale chybět nebude

RallyZone.cz, 19. července 2019, 12:11 Google+

Byla to zatím nejdramatičtější soutěž letošního Autoklub Mistrovství ČR v rally. Bohemka získala nový formát a vrátila se do lokalit dávno zapomenutých rychlostních zkoušek. Do své domácí soutěže nastoupili v pozici lídrů šampionátu Filip Mareš se spolujezdcem Janem Hlouškem. Avšak posádka ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu tentokrát cíl neviděla. Z dobře rozjetého závodu odstoupili Filip s Honzou po havárii v patnácté rychlostní zkoušce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Procházka, Milan

Sdílejte článek

Nejen nové tratě, ale hlavně proměnlivé počasí s vydatnými přeháňkami provázely 46. ročník Rally Bohemia po celé tři dny. Naplno se tak rozjela pneumatiková loterie a trefit se do správného obutí bylo zásadním aspektem letošní bohemky. „Volba pneumatik byla na bohemce opravdovým oříškem a bylo jasné, že ideální obutí pro všech pět zkoušek v sobotní sekci neexistuje. Nám se ale podařilo najít dobrou kombinaci pneumatik Michelin. Mokré zkoušky nám i na slicku docela sedly a když cesty začaly osychat, využili jsme naší volby naplno a dvě erzety vyhráli," popisoval začátek soutěže Filip Mareš.

Posádka ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu se v průběžném pořadí sobotní etapy pohybovala mezi druhým a čtvrtým místem absolutně. Druhý průjezd rychlostní zkouškou Milíře potvrdil velkou náročnost letošní Rally Bohemia, když téměř celá špička přijela do cíle této zkoušky s defektem, což výrazně zamíchalo dosavadním pořadím. „Odpoledne byly naše výkony trochu horší. Defekt pneumatiky na Milířích nás připravil o spoustu času a na dvou dalších zkouškách mi chyběla potřebná jistota," přiznal v cíli první etapy Filip.

Do závěrečné etapy startoval Filip Mareš ze čtvrtého místa s cílem posunout se na pódium. V druhém nedělním testu však nedobrzdil do pravé zatáčky a skončil mimo trať. „Byla to jednoznačně moje chyba. Tratě nedělních RZ osychaly a my proto obuli „jednadvacítky". Asi tři kilometry po startu Chloudova, jsem se nechal nachytat vlhkým asfaltem v nájezdu do lesa, šel pozdě na brzdy a skončili jsme mimo trať," vysvětloval nešťastnou situaci Filip Mareš. „Výpadek nás oba s Filipem samozřejmě hodně mrzí. Nejeli jsme za hranou. Domácí soutěž jsme si za podpory našich fanoušků hodně užívali a měli ji dobře rozjetou. Nejvíc nás mrzí, že jsme přišli o body do MČR a navíc jsme výrazně zkomplikovali náš start v Římě," doplnil Filipa spolujezdec Jan Hloušek.

Zmíněnou havárií tak začal další závod s časem, tentokrát v dílnách KRESTA RACING. Už na tento týden je totiž v plánu start ve FIA ERC na Rally di Roma Capitale. Díky skvělé práci mechaniků se ale podařilo Fabii R5 včas opravit, za což patří celému týmu velké poděkování a Filip Mareš s Janem Hlouškem tak na startu dalšího podniku ERC v Itálii chybět nebudou.

PR

Vytisknout

Diskuze: Mareš na Bohemii havaroval, v Římě ale chybět nebude

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

ZÁLUDNÁ BOHEMKA VYŠLA NEJLÉPE BROŽOVI

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud