ZÁLUDNÁ BOHEMKA VYŠLA NEJLÉPE BROŽOVI

Jan Koudelka, 19. července 2019, 12:06 Google+

Praha, 17. července 2019 Prozatím nejdramatičtějším letošním podnikem Autoklub Mistrovství ČR v rally byla víkendová Rally Bohemia. Nové erzety a prudké dešťové přeháňky jí daly opravdu pořádnou dávku adrenalinu. Velké sportovní výkony, ale i spousta defektů a několik havárií doprovázely souboje ve všech vypsaných třídách.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Káňa, Tomáš

Sdílejte článek

Pro seriál PEUGEOT RALLY CUP 2019 byla Rally Bohemia předposledním podnikem sezóny a na startu se objevily dvě nové tváře. Petr Krajča zaskakoval za Matěje Kamence a do rozjeté sezóny nastoupil také Dominik Brož s Petrem Těšínským. A právě tato posádka si nakonec z Mladé Boleslavi odvezla vítězství. „Bydlím v nedalekém Turnově, takže Bohemka je mým domácím podnikem. Letos to ale nebyla žádná výhoda, protože většina rychlostních zkoušek byla úplně nová. To se mi ale velmi líbilo a jsem rád za nový formát této soutěže. Krásné tratě v lokalitách dávno zapomenutých erzet a poměrně krátké přejezdy. Vítězství v cupu si velmi vážím, navíc jsem se přesvědčil, že se pořadatel o tenhle pohár skvěle stará organizačně i mediálně. Odměny pro jezdce jsou opravdu atraktivní, takže kdo přemýšlí o startu s dvěstěosmičkou R2, neměl by váhat,“ komentoval svůj první start v Peugeot Rally Cupu Dominik Brož.

Průběžně vedoucí posádku ve složení René Dohnal a Roman Švec vyřadila ze hry na jedenáctém testu porucha alternátoru. Petr Krajča havaroval na desáté rychlostní zkoušce a na stejné erzetě odstoupil pro poruchu brzd také Honza Talaš. Po první etapě figuroval na prvním místě Dominik Brož s Petrem Těšínským, na druhou pozici se posunuli Jan Kornhefr a Michal Triner a nejrychlejší trojici doplnil Jirka Pohlídal s Janem Kubalou.

Závěrečná etapa už žádné změny v pořadí nepřinesla, za vítězným Dominikem Brožem skončil Jan Kornhefr: „Během seznamovacích jízd jsem byl nadšený z nových rychlostních zkoušek, ale v první etapě na mokrých tratích jsem měl popravdě pořádně zaťato. Jel jsem hodně opatrně, což byl asi ještě následek naší českokrumlovské havárie. Druhý den to bylo o mnoho lepší, dostali jsme se s Michalem do tempa. Prostě jsme asi potřebovali ten jeden den na rozjetí. Jsem rád i za nové tváře v cupu. Bylo to fajn a doufám, že příště budeme ještě rychlejší,“ poznamenal v cíli Jan Kornhefr.

Třetí místo obsadil Jiří Pohlídal se svým navigátorem Janem Kubalou. Díky pravidelnému sbírání bodů se v průběžném pořadí velmi přiblížil Renému Dohnalovi a v hodnocení Autoklub Peugeot Rally Talent pro jezdce do 25 let bezkonkurenčně vede. „Pátek byl pro mě zdrcující a psychicky mi dal hodně zabrat. V Sosnové nám hned v prvním kole spadly oba řemeny, nešlo servo a vodní pumpa. Musel jsem zastavit a myslel si, že je konec. Naštěstí Honza auto opravil a díky tomu, že erzeta byla vypsaná jako superspeciálka, dostali jsme „pouze“ pět minut penalizaci. Když jsme dojeli do úpéčka, spadl mi obrovský kámen ze srdce. V sobotu už to bylo lepší, ale na vodě mi chybí zkušenosti, proto jsem jel opatrně. Přesto jsme penalizaci stáhli a dostali se za Honzu Kornhefra na třetí místo. Mohl jsem jet rychleji, ale letos jsem si dal jednoznačný cíl, najíždět co nejvíce kilometrů a získávat zkušenosti. A to se nám zatím bezezbytku vyplácí,“ radoval se po ukončení podniku Jiří Pohlídal.

46. ročník Rally Bohemia byl předposlední letošní zastávkou Peugeot Rally Cupu. Na řadě je velké finále  - legendární Barum Rally.

 

Vytisknout

Diskuze: ZÁLUDNÁ BOHEMKA VYŠLA NEJLÉPE BROŽOVI

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Pech s Uhlem v cíli Bohemia rallye

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud