Nürburgring II: Aiello letos poprvé první v cíli

ar1, 17. srpna 2003, 23:37 Google+

Úřadující mistr šampionátu DTM Laurent Aiello dokázal dnes poprvé v roce 2003 zvítězit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Aiello se tak tímto výsledkem dostal na čtvrtou pozici v průběžném pořadí šampionátu, kde na třetího Marcela Fässlera ztrácí jen 6 bodů a na vedoucího Schneidera 17 bodů.

Dnešní závod se jel již podruhé v letošní sezoně na okruhu Nürburgring, kde byla ovšem zaznamenána rekordní návštěvnost o počtu 85 000 diváků.

Tento sprint na 41 kol a 3629 kilometrů degradoval trojnásobného letošního vítěze Christijana Alberse „jen“ ke druhému místu.

Třetí místo pomohlo Berndu Schneiderovi k jeho první pozici v průběžném pořadí jezdců šampionátu, kde druhého Alberse zatím poráží o pouhý jeden bod.

Aiellův týmový kolega Mattias Ekström, jenž zajel tak skvěle první noční Superpole šampionátu, skončil na čtvrté pozici. Timo Scheider se umístil nejlépe s vozem Opel Astra V8 Coupé, když do cíle závodu dojel na sedmém místě. Ještě ale před ním skončil vítěz posledního závodu v Donington Parku Jean Alesi a na páté pozici Marcel Fässler.

Peter Dumbreck měl poprvé v letošní sezoně větší smůlu, když nedokázal dojet na bodech. A ještě jedna zajímavost. Sobotní noční Superpole, dle výzkumu sledovalo 2,2 milióny diváků přes vysílání satelitní stanice ARD.

LAURENT AIELLO: “Je neuvěřitelné opět zvítězit. Po sedmi měsících je vítězství neuvěřitelně příjemné. Ujal jsem se vedení hned v první zatáčce. Závod samotný byl samozřejmě pro mne velmi obtížný, třebaže to z pohledu diváků vypadalo velmi snadné. Musel jsem šetřit své pneumatiky a naopak, když se na mne tlačili jezdci Mercedesu, tak jsem musel přitlačit na pilu. Chci poděkovat svému týmu, který odvedl skvělou práci při mé zastávce v boxech. Toto vítězství pomůže celému šampionátu, našemu týmu, ale i mě. Vypadá to na skvělý závěr sezony."



Vytisknout

Diskuze: Nürburgring II: Aiello letos poprvé první v cíli

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kentucky: Hornish letos poprvé na Pole position - anotační foto

Kentucky: Hornish letos poprvé na Pole position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud