ValMez žije rally, do města míří Horkýže Slíže!

Tomáš Plachý, 16. března 2019, 13:57 Google+

Spolupráce organizačního týmu Valašské rally a vedení města Valašského Meziříčí pokračuje na úspěšné vlně. Vedle výtvarného klání „Nakresli rally“ si během dvou ročníků vybudovala zaslouženou popularitu soutěž „S Valašskou podle pravidel“. Její vítěz v pátek 29. března 2019 v 17 hodin odstartuje první posádka 38. KOWAX Valašské rally ValMez 2019. Obyvatelé ValMezu se pak v neděli 31. března mohou těšit na zajímavý kulturní program.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Archiv pořadatele

Sdílejte článek

Druhý ročník vědomostní soutěž pro žáky valašskomeziříčských základních škol „S Valašskou podle pravidel“ zorganizoval pořadatelský tým KOWAX Valašské rally ValMez ve spolupráci s ÚAMK, BESIPem a městem Valašské Meziříčí. Cílem soutěže je osvěta žáků základních škol v oblastech bezpečnosti silničního provozu a první pomoci. „Soutěž organizujeme pro školáky z 2., 4., 6. a 8. ročníků. Letošního ročníku se zúčastnily všechny městem zřízené školy – Masarykova, Žerotínova, Křižná, Vyhlídka a ZŠ z Lešné u Valašského Meziříčí. Celkem se do akce zapojila téměř tisícovka žáků,“ popisuje šéf organizačního týmu Valašské rally Jaromír Tomaštík.

Ve dnech 5. – 7. února čekalo na žáky ověření jejich aktuální znalostí pravidel silničního provozu, 13. – 14. února pak besedy v Kulturním zařízení města Valašské Meziříčí v zámku Žerotínů. „Tematických setkání se zúčastnili zástupci BESIPu, Policie ČR a Hasičského záchranného sboru, stejně jako pracovníci valašskomeziříčské nemocnice, která je součástí skupiny AGEL. Součástí osvětové akce bylo i promítání filmu o bezpečnosti silničního provozu. Následně byly probrány otázky z testů, v kterých žáci nejvíce chybovali. Velkou pozornost na sebe samozřejmě poutali hosté a ´soutěžáci´ v jedné osobě – zpěvačka Olga Lounová, herci David Suchařípa a Lukáš Langmajer,“ doplnil Tomaštík.

Na základě výsledků testů už nyní víme, kdo bude poctěn odstartovat první soutěžní posádku 38. KOWAX Valašské rally ValMez. Vítězem se stal Filip Hradil, žák 8. C ZŠ Křižná. Jako první a jediný v historii této soutěž odevzdal test se všemi správnými odpověďmi. Na druhém místě skončil Vojta Rožnovják (ZŠ Křižná, 6. A), třetí Martin Ondrušek (ZŠ Šafaříkova, 4. A). Nejúspěšnější dívkou se stala Ema Holubová (ZŠ Žerotínova, 6. B).

Nejúspěšnější třídní kolektivy se zúčastní v jarních měsících zajímavých zájezdů. Mezi druhými ročníky uspěla 2. B (ZŠ Vyhlídka), kterou čeká výlet do ostravského DINO Parku. Mezi čtvrťáky zabodovala 4. C (ZŠ Křižná), která pojede do ostravského Světa techniky. Kolektiv 6. B (ZŠ Žerotínova) zavítá na horský hotel Kohútka do Javorníků. Mezi nejstarším osmým ročníkem zvítězila 8. B (ZŠ Žerotínova), kterou čeká třídenní pobyt v hotelu ve Vysokých Tatrách. Zástupcům vítězných tříd budou předány pomyslné poukazy těsně před slavnostním startem soutěže.

To však není ze strany pořadatelského týmu Valašky vše. Zúčastněné základní školy navštíví ve čtvrtek 28. března v ranních hodinách vybrané soutěžní posádky (účast potvrdili Jan Kopecký, Vojtěch Štajf, David Suchařípa aj.). Žáci se s nimi budou moci vyfotit, popovídat, oni je na oplátku pozvou k návštěvě 38. ročníku valašské soutěže.

Propojení adrenalinové automobilové soutěže a kultury dále slibuje nedělní program na náměstí ve Valašském Meziříčí. Ten odstartuje v 13:10 hodin. Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí zajistilo atraktivní program, který vyvrcholí koncertem slovenské rockové skupiny Horkýže Slíže. Všichni jste srdečně zváni!

 

Časový harmonogram hudebních vystoupení:

  • 13:10 Ptakustik – koncert zpěváka z Rožnova pod Radhoštěm (acoustic- folk)
  • 13:40 Drumatix – vystoupení bicích nástrojů ZUŠ A. Radoka pod vedením M. Kratochvíla
  • 14:10 Horkýže Slíže – koncert slovenské rockové kapely z Nitry
  • 15:25 Vyhlášení nejlepších posádek 38. KOWAX Valašské rally ValMez

Vytisknout

Diskuze: ValMez žije rally, do města míří Horkýže Slíže!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Posádky si dávají s přihláškami na Valašku na čas…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud