Škoda představila modernizované SUV Karoq

Pavel Stavebník / AutoRoad.cz, 1. prosince 2021, 00:20 Google+

Čtyři roky po uvedení na trh prochází SUV ŠKODA KAROQ modernizací. V následujících letech je tak připraveno pokračovat ve svém úspěšném příběhu. Modernizovaná verze modelu přináší vylepšený designový jazyk, trvale udržitelné materiály, nové technologie a úspornější motory nové generace Evo. V roce 2020 a v prvních šesti měsících roku 2021 byl KAROQ po modelu OCTAVIA celosvětově druhým nejdodávanějším vozem české automobilky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda představila modernizované SUV Karoq

Škoda představila modernizované SUV Karoq | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Thomas Schäfer, předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO, říká: „S počtem více než 500 000 prodaných vozů je KAROQ jedním z pilířů úspěchu značky ŠKODA. Abychom tento trend udrželi, vůz byl pečlivě zmodernizován. Nová verze má nový design, vylepšené aerodynamické vlastnosti a nabízí moderní asistenční systémy a infotainmenty. Jsem přesvědčen, že díky mixu těchto vlastností navážeme na dosavadní úspěch modelu.“

img-responsive

Škoda představila modernizované SUV Karoq | foto: Škoda Auto

V roce 2017 představila ŠKODA AUTO své druhé SUV KAROQ, které se vyznačuje vlastnostmi typickými pro značku ŠKODA. Nabízí velkorysý prostor, vysokou praktičnost a vynikající poměr ceny a užitné hodnoty. V současné době je KAROQ nabízen v 60 zemích světa. Je vyráběn v České republice, na Slovensku, v Rusku a Číně.

img-responsive

Škoda představila modernizované SUV Karoq | foto: Škoda Auto

Modernizovaný KAROQ přináší vylepšený designový jazyk vozů SUV značky ŠKODA. Má protáhlejší karoserii a vylepšené aerodynamické vlastnosti. Díky nové přídi a širší, šestihranné masce chladiče má nyní robustnější vzhled. Přední světlomety, užší než u předchůdce, mají nové uspořádání se čtyřokou tváří a jsou poprvé dostupné také v Matrix-LED verzi. Užší jsou také zadní světla. Díky novému, prodlouženému střešnímu
spoileru, vzduchovým clonám Air Curtain v předním nárazníku, aerodynamickým krytům palivové nádrže umístěným na podvozku a novým aerodynamickým kolům z lehké slitiny o průměru 17" až 19" se snížila hodnota součinitele odporu vzduchu o více než 9 % na cx 0,30. KAROQ se tak pyšní jednou z nejlepších hodnot ve své třídě.

Interiér modernizovaného modelu KAROQ je nyní komfortnější a šetrnější k životnímu prostředí. Nová, na přání dostupná ECO látka je potah vyrobený z recyklovaných veganských materiálů. Ambientní LED osvětlení s rozšířenými funkcemi a nové dekorační lišty na přístrojové desce a ve výplni dveří dodávají interiéru svěží vzhled. Na přání je dostupné také elektricky ovládané sedadlo spolujezdce.

img-responsive

Škoda představila modernizované SUV Karoq | foto: Škoda Auto

Modernizovaná ŠKODA KAROQ nabízí pět moderních, úsporných motorů generace Evo koncernu Volkswagen, které pokrývají výkonové spektrum od 81 kW (110 k) do 140 kW (190 k). Benzinové motory pracují se vstřikovacími tlaky až 350 barů a jsou tak velmi úsporné. V rámci procesu Twin Dosing, který se objevuje u obou naftových motorů, jsou díky úpravám výfukových plynů emise oxidů dusíku (NOx) hluboko pod stanovenou normou. Motor 2,0 TSI o výkonu 140 kW (190 k) je určený výhradně pro model KAROQ SPORTLINE a je vybaven sedmistupňovou převodovkou DSG a pohonem všech kol. Motor 2,0 TDI o výkonu 110 kW je na přání k dispozici s pohonem všech kol asedmistupňovou automatickou převodovkou DSG.

ŠKODA KAROQ nabízí moderní možnosti konektivity. Je vybaven infotainment systémy, které patří do třetí generace modulární platformy infotainmentu koncernu Volkswagen. Díky zabudované kartě eSIM je vůz vždy online. Aplikace infotainmentu zobrazují aktuální zprávy a informace o počasí nebo se starají o správu schůzek. V průběhu roku 2022 začne být nabízen výhradně s virtuálním kokpitem. Součástí standardní výbavy bude virtuální kokpit mini s 8" displejem. Od výbavového stupně Style je na přání k dispozici virtuální kokpit s displejem o velikosti 10,25", který lze individuálně konfigurovat.

Cestující ve voze chrání vylepšené asistenční systémy a až devět airbagů. V závislosti na dané verzi sdružuje Asistovaná jízda 2.0 sedm, respektive osm asistenčních systémů, mezi které patří například Prediktivní tempomat, Adaptivní vedení v jízdním pruhu nebo vylepšená verze Rozpoznávání dopravních značek. Proaktivní ochrana cestujících, která je k dispozici na přání, reaguje již předem na hrozící náraz, aby minimalizovala následky případné nehody.

img-responsive

Škoda představila modernizované SUV Karoq Sportline | foto: Škoda Auto

KAROQ SPORTLINE je vrcholnou verzí úspěšné modelové řady. Motorová paleta vozu KAROQ SPORTLINE zahrnuje výkonné pohonné jednotky, s výjimkou motorů 1,0 TSI a 2,0 TDI o výkonu 85 kW. Nejvýkonnější benzinový agregát modelové řady, 2,0 TSI, je určen exkluzivně právě pro model SPORTLINE. Disponuje výkonem 140 kW (190 k) a je standardně vybaven automatickou sedmistupňovou převodovkou DSG a pohonem všech kol. Model charakterizuje mnoho černě lakovaných prvků karoserie. Sportovní černá barva dominuje také interiéru.

Vytisknout

Diskuze: Škoda představila modernizované SUV Karoq

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

Hackeři

Žaloba vydavatelství INCORP na programátora Borise Vala

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud