Roman Staněk skončil v celkovém pořadí F3 na pátém místě

iMotorSport.cz, 12. září 2022, 00:24 Google+

Ve včerejším sprintovém závodu Formule 3 v Itálii na okruhu Monza startoval Roman Staněk z 10. místa, ale ve druhém kole mu do sání vletěla slída z přilby jednoho ze soupeřů a motor v jeho monopostu se začal přehřívat a skákal mu do nouzového režimu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Roman Staněk z týmu Trident Motosport v italské Monze

Roman Staněk z týmu Trident Motosport v italské Monze | foto: Archiv Romana Staňka

Sdílejte článek

Do podobných problémů se dostal i Charles Leclerc v letošní Velké ceně Belgie ve Formuli 1. Staněk se postupně propadal polem a sprint dokončil až na 12. příčce. Vítězem sobotního sprintu se stal Franco Colapinto z týmu Van Amersfoort Racing.

Do hlavního závodu odstartoval Staněk z třetího místa, které vybojoval v páteční kvalifikaci. Po startu se před českého pilota dostal Victor Martins z týmu ART GP a Roman se tak propadl na čtvrté místo, na kterém jezdil až do 9. kola, kdy ho z trati vytlačil Arthur Leclerc z týmu PREMA a Staněk klesnul následkem tohoto incidentu až na 8. místo.

img-responsive

Roman Staněk z týmu Trident Motosport v italské Monze | foto: Archiv Romana Staňka

Poté předjel Alexandera Smoljara a tlačil na Arthura Leclerca, kterého ovšem do červených vlajek, které byly vyvěšeny v 17. kole kvůli velké kolizi Kushe Mainiho a Breda Benavidese, předjet nedokázal.

Všechny vozy se vrátily do boxů a ředitelství závodu rozhodlo, že závod bude předčasně ukončen. Do konečného pořadí ještě promluvily penalizace za porušování limitů trati. Jeden z potrestaných pilotů byl i William Alatalo z týmu Jenzer Motorsport, který se tak ze čtvrtého místa propadl až za Romana, jenž tedy skončil šestý. Závod ovládnul Staňkův týmový kolega Zane Maloney z Barbadosu, který tak vyhrál třetí hlavní závod v řadě.

img-responsive

Roman Staněk z týmu Trident Motosport v italské Monze | foto: Archiv Romana Staňka

V celkovém pořadí šampionátu Formule 3 zůstal Roman Staněk se ziskem 117 bodů na pátém místě, které mu patřilo i před startem dnešního závodu. Novým šampionem Formule 3 se stal Victor Martina z Francie, který nasbíral bodů 139.

Vytisknout

Diskuze: Roman Staněk skončil v celkovém pořadí F3 na pátém místě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Roman Staněk z týmu Trident Motosport v belgickém Spa-Francorchamps

V hlavním závodě F3 skončil Staněk pod pódiem, celkově jde ale vzhůru

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud