Sainzovi teď hrozí, že bude muset Leclercovi dělat nosiče vody, domnívá se Brundle

Charles Leclerc s vítěznou trofejí | foto: Pirelli

Bývalý pilot Formule 1 Martin Brundle se domnívá, že po vydařeném počátku sezóny ze strany Charlese Leclerca jeho týmovému kolegovi z Ferrari Carlosovi Sainzovi hrozí to, že jej bude muset podporovat na úkor svých výsledků.

Španěl prožil v Austrálii hodně nepovedený víkend, když se v sobotu kvalifikoval až na devátém místě a z nedělního závodu vypadl po smyku již v druhém kole, zatímco Leclerc pohodlně zvítězil před Red Bullem Sergia Péreze i přes 2 zpomalovací fáze s náskokem dvaceti vteřin.

"Carlos Sainz prožil pekelný víkend, když v kvalifikaci nestihl zajet solidní kolo, když se jeho kamarád Fernando Alonso postaral o červené vlajky po nehodě způsobené technickými problémy, poté následovala drama se startování motoru, a tak nezajel ani jedno reprezentativní kolo," popisuje Brundle sobotní události v Melbourne.

"Mimo svou skutečnou pozici na roštu potřeboval na poslední chvíli výměnu volantu, což vedlo k příšernému startu. Poté se vrhnul do brutální bitvy uprostřed pole na tvrdé směsi pneumatik a kvůli netrpělivosti skončil po smyku mimo dráhu," pokračuje bývalý britský pilot, jenž se v současné době živí jako komentátor britské televize Sky Sports.

Charles Leclerc ve vedení Velké ceny Austrálie | foto: Scuderia Ferrari

"Docela dobře bude muset nyní skončit v podpůrné roli pro Leclerca. Bude záležet na vývoji soutěže a na tom, jestli v příštích několika závodech dokáže vyhrát, což je otázkou," soudí 62letý Brit.

Jeho týmový kolega je jasně lepší, v úvodu letošního ročníku zatím dominuje: "Ferrari a Charles Leclerc těmto novým vozům pro rok 2022 kralují. Ferrari F1-75 je zatím příjemným a velmi rychlým autem vhodným pro kterýkoliv okruh včetně Barcelony, Bahrajnu, Saúdské Arábie či upraveného Melbourne."

"Leclerc nastoupil do letadla letícího výše, předvádí rychlost spojenou s konzistencí a zdá se, že je o půl kroku před tímto autem, spíše než aby se pohyboval na jeho limitu a občas tvrdě havaroval, jak jsme to vídávali v minulosti," chválí jej Brundle.

"Nová pravidla mu svědčí. Rozvinul sebevědomí a sebedůvěru. Jen to potvrzuje tím, že ve třech podnicích vyhrál dvě kvalifikace, dva závody, jednou skončil druhý a třikrát zajel nejrychlejší kolo," shrnuje bývalý pilot Tyrrellu, Zakspeedu, Williamsu, Brabhamu, Benettonu, Ligieru, McLarenu a Jordanu.

Piloti Ferrari po vítězství v Bahrajnu | foto: Pirelli

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 38 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy