Anderstorp: Bouře hřměly ve Švédsku

Daniel Šupa, 8. září 2003, 19:06 Google+

Cenným vítězstvím skončil závod pro stáj Lister Storm Racing.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Jamie Campbell-Walter a Nathan Kinch získali své letošní první vítězství poté, co dokázali být nejen nejrychlejší, ale i nejvyrovnanější. Na švédském okruhu Anderstorp slavili jmenovaní piloti velký úspěch, korunovaný třetím místem druhého vozu týmu, pilotovaného dvojicí Andrea Piccini a David Sterckx. Na druhém místě protnul cílovou čáru po třech hodinách vysokého tempa žlutý vůz Saleen týmu Konrad Motorsport. Byly to vůbec první stupně vítězů pro tuto stáj a za volantem speciálu Saleen S7-R se střídali Franz Konrad, Toni Seiler a Walter Lechner Jr.

Hned v první zatáčce závodu skončila možnost bodového zisku pro vedoucí posádku průběžného pořadí. Rudé Ferrari, kterému handicapové závaží a zmenšený restriktor snížili na konkurenceschopnosti, mělo pomalejší start a toho využili soupeři. Do kolize, díky které musela posádka Biagi / Bobbi závod vzdát, byli zapojeni Mike Hezemans a vůz stáje JMB Racing. Holanďan nakonec svůj Chrysler Viper GTS-R odstavil po 35 kolech.

Na problémech v první zatáčce nejvíce získali oba vozy Saleen, které startovali z první řady. Za žlutým speciálem stáje Konrad Motorsport hlídal skvělou druhou pozici stejný vůz konkurenční stáje Graham Nash Motorsport. Na třetí pozici se propracoval Jamie Campbell-Walter, jenž kroužil po švédském okruhu se ztrátou 20 vteřin na vedoucí Saleen S7-R.

Šéf týmu a jezdec Franz Konrad byl s druhým místem také spokojený. „Jsou to první pódia a konečně vidíme na konci našeho tunelu světlo. Měli jsme v průběhu celé sezony problémy s převodovkou. Vůz byl velmi rychlý, ale nedokázali jsme závody bez problémů dokončit. Jsem velmi spokojený a tým odvedl výborný výkon,“ řekl Franz Konrad.

Ve třídě N-GT byla nejrychlejší dvojice Sugden / Collard, jenž byla se svým Porsche 996 GT3-RS nejlepší i v kvalifikacích do závodu. Na druhém místě skončila se ztrátou jednoho kola vedoucí posádka průběžného pořadí Ortelli / Lieb se stejným vozem a na nejnižší stupínek vystoupila dvojice stáje Team Maranello Concessionaires Davies / Turner.

Výsledky závodu, Anderstorp:
1. Campbell-Walter / Kinch, Lister Storm 3h00m14,477s
2. Konrad / Seiler / Lechner Jr., Saleen S7-R +52.091s
3. Piccini / Sterckx, Lister Storm +1 kolo
4. Cappellari / Gollin, Ferrari 550 Maranello +1 kolo
5. Bryner / Calderari / Livio, Ferrari 550 Maranello +2 kola
6. Sugden / Collard, Porsche 996 GT3-RS + 3 kola
7. Zwaan / Zwaan / Abbelen, Chrysler Viper GTS-R + 3 kola
8. Ortelli / Lieb, Porsche 996 GT3-RS + 4 kola
9. Davies / Turner, Ferrari 360 Modena + 4 kola
10. Daoudi / Jones, Porsche 996 GT3-RS + 5 kol

Vytisknout

Diskuze: Anderstorp: Bouře hřměly ve Švédsku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Chicago: Hornish vítězem nejtěsnějšího závodu v IRL - anotační foto

Chicago: Hornish vítězem nejtěsnějšího závodu v IRL

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud